Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Моят термин е 06.02, секциото ще е на 20.01. И аз се притеснявам да не е късно, защото бебето върви напред от самото начало. Днес съм на преглед и отново ще обсъдим това.
Плановото секцио нали се прави 10 дни преди термин? Тоест Вашата дата трябва да е към 27-28.01., а вие сте почти 14 дни по-рано от термина или аз не смятам правилно🤔
Това, че върви малко по-голямо май не е предпоставка за притеснения, че може да не си изчака датата🤔 моето бебе също върви по рано с 3-4 дни, но не са ми сменяли датата на термина за сега и на феталната доктора ни каза,че е нормално и няма нужда от притеснения. На последния преглед другата седмица ще питам пак

Планово секцио се прави две седмици преди термин

# 136
Моят термин е 06.02, секциото ще е на 20.01. И аз се притеснявам да не е късно, защото бебето върви напред от самото начало. Днес съм на преглед и отново ще обсъдим това.
Плановото секцио нали се прави 10 дни преди термин? Тоест Вашата дата трябва да е към 27-28.01., а вие сте почти 14 дни по-рано от термина или аз не смятам правилно🤔
Това, че върви малко по-голямо май не е предпоставка за притеснения, че може да не си изчака датата🤔 моето бебе също върви по рано с 3-4 дни, но не са ми сменяли датата на термина за сега и на феталната доктора ни каза,че е нормално и няма нужда от притеснения. На последния преглед другата седмица ще питам пак

Планово секцио се прави две седмици преди термин

# 137
Unicorn94 при Ирмов съм, при него се и следя, избрах го, понеже единствен той оперира по Щарк. За сега съм доволна от обстойното проследяване.

# 138
По принцип не е добре да взимате 1вата информация, която намерите в интернет за чиста монета. Това, че в някаква статия са написали, че секциото се правело 7-10 дни преди термин, не значи че навсякъде е така. Още повече, че статията е от турска клиника. Прави се тогава, кпгато прецени лекаря. Може да са 7, 14 и дори 20 дни преди термин.

# 139
По принцип не е добре да взимате 1вата информация, която намерите в интернет за чиста монета. Това, че в някаква статия са написали, че секциото се правело 7-10 дни преди термин, не значи че навсякъде е така. Още повече, че статията е от турска клиника. Прави се тогава, кпгато прецени лекаря. Може да са 7, 14 и дори 20 дни преди термин.

Напълно подкрепям

# 140
Всичко е много индивидуално с датата за планово секцио. Първата ми дата беше за 18 дни преди термин. Сегашната е за 15 дни преди термин, като отново може да я смени доктора на база плацента, кръвоток, води. Има много фактори, така че не се хващайте за всичко.

# 141
Моята дата е 18 дни преди термин. Всяка бременност е различна и не може всички планови операция да са 7-10 дни преди термин. В моя случай даже първоначално щаха да вадят бебето в 36 седмица предвид предното ми раждане което се състоя по спешност в първия ден на 36.Сега обаче плацентата и бебето са си супер и ще е 37+3 лекаря каза че няма вариант да се чака повече в моя случай но други момичета раждали при него планово са били и в 39 гс но явно състоянието им позволява да се чака толкова. Иначе на всички ни е ясно, че колкото повече си стои вътре толкова по- добре развито и съответно по- едро ще се роди.

# 142
  • София
Уау! 10-12 памперса на ден?? Имам спомен за около половината 5-6 на ден.. но може и да е бил по-голям. През 2 часа ли ги сменяте? И през нощта? То зависи от детето де .. но аз през нощта почти не съм сменяла, не е имало нужда. Сух памперс защо да сменям.

# 143
Включвам се по темата за памперсите. В една лекция от училище МА-МА казаха, че се сменят на 3 часа ( тъй като са удобство за родителя, а не за бебето) и разбира се, ако е пълен се сменя веднага. Може би ще използвам тези съвети особено в началото, докато кожата е доста чувствителна.

# 144
  • София
Никой не се е родил научен. И аз не знаех какво да правя в началото. Но от опита ми с първото дете, мога да кажа, че за всичко си има време и детето води и само си показва кое кога да се случи. 🥰

# 145
Днес бях на лекция и казаха ,че се сменя преди хранене , като в началото това е 8-12 пъти
Нормално е да има 5-6 напишкани и 2-3 наакани

# 146
Сменят се преди хранене, но ако има нужда. Няма смисъл да е преди всяко хранене.
С първото доста сухи изхвърлих, докато му хвана цаката. И вие ще го усетите.
Няма лошо да сте подготвени за по-голям разход на памперси, ако това ви кара да се чувствате спокойно. Но не купувайте много от размер 1.

# 147
Някой с по болезнени контракции? Днес на тоновете ми засякоха две и сега усещам лека менструална болка на моменти

# 148
Аз лично памперси не съм сменяла никога преди всяко хранене особено вечер. Сменя когато има нужда за мен е излишно сук памперс или такъв в който е пишка но 1,2 пъти да се сменя. И да подчертая никога сънътми не се е подсичал не съм мазала и крем на сляка смяна на пелена за да може кожата да свикне. Така смятам да правя и сега с другото бебче живи и здрави.

# 149
Охх хахаха
Спомних си как сменям сухия с нов. Давам му да суче и той се на*ка от кеф 🤣, и айде пак...

Аз лично памперси не съм сменяла никога преди всяко хранене особено вечер. Сменя когато има нужда за мен е излишно сук памперс или такъв в който е пишка но 1,2 пъти да се сменя. И да подчертая никога сънътми не се е подсичал не съм мазала и крем на сляка смяна на пелена за да може кожата да свикне. Така смятам да правя и сега с другото бебче живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт