Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 211
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Аз на 29.12 бях с много болезнени контракции, менструални болки. Отчетоха се 5 за 20мин, но нямах разкритие. Днес спрях лекарствата и имах 1 болезнена с пронизваща болка в слабините и менструални болки и 2 само с менструални. Бебка при мен вече е с главичка пред родовия канал, но все още и е подвижна.

Някой с по болезнени контракции? Днес на тоновете ми засякоха две и сега усещам лека менструална болка на моменти

# 151
Уау! 10-12 памперса на ден?? Имам спомен за около половината 5-6 на ден.. но може и да е бил по-голям. През 2 часа ли ги сменяте? И през нощта? То зависи от детето де .. но аз през нощта почти не съм сменяла, не е имало нужда. Сух памперс защо да сменям.
Тази бройка ни дадоха ориентативно предвид изхожданията на едно бебе на ден. На мен това, което ми казаха лекарите и акушерката, е, че памперсът трябва да се сменя след всяко изхождане на бебето по голяма или малка нужда. И да се избягва да стои с часове с мръсен памперс, за да няма раздразнения на кожата. Естествено, че ако спи, няма да го събудите специално за това, но аз лично не мисля да държа моето с памперс, в който е пишкало няколко пъти.

# 152
  • София
Разбиира се! Имах предвид, че може нищо да не свърши за тези 2 часа, защо да го сменяш.. Но след всяко хранене си ака детето, или като го напишка се сменя, разбира се.

# 153
Повечето памперси сега са с линия, която си сменя цвета, та е лесно да се познае дали е вършило нещо и съответно дали е нужна смяна. Иначе да допълня, и на нас ни казаха след хранене, а не преди, защото бебетата на кърма обикновено акали след  всяко хранене. Тези на адаптирано мляко - по-рядко. Та при тях може да не се налага смяна на толкова памперси на ден.

# 154
Както при повечето неща - зависи от детето Grinning моето първо беше с рефлукс и винаги сменях преди хранене, само ако се наложи - след това, защото иначе повръщаше.

# 155
Аз да ви се оплача малко:/ Бях вчера на тонове и преглед при АГ .. Тоновете били добре, обаче бебчо изведнъж се оказа, че изостава много в коремчето и кг, в 35г. съм, премери го 1900, а коремчето 4 -5 седмици изоставане. Като той изобщо не ми обърна внимание..каза от апарата е и да не вярваме много, тонове всяка седмица и ехограф през две...Обаче мен ме глождеше, та днес бях при док която ми прави феталните. Тя потвърди че изоставаме, но с 3 седмици коремчето и тежи 2150, което пак е малко. И пулсът се задържаше дълго на горна граница и още нещо но не помня точно.. което говори, че може в един момент да не му е добре, да почне да страда или нещо подобно..Много ми е тъжничко, че пак нещо ново и притеснително.. тя каза 2 пъти в седмицата на тонове и един път доплер, и ако има нещо което не им харесва ще го вадиме. Уф, много се надявам без значение как и кога, но всичко да мине безпроблемно и щастлив финал.
Трудно ми е да не си поплаквам, но ми казаха че и това му вреди на бебо, та се опитвам да се държа. Стискайте палци Hands Pray Heart

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 17:55 от InYan238

# 156
Аз да ви се оплача малко:/ Бях вчера на тонове и преглед при АГ .. Тоновете били добре, обаче бебчо извиднъж изостава много в коремчето и кг, в 35г. съм, премери го 1900, а коремчето 4 -5 седмици изоставане. Като той изобщо не ми обърна внимание..каза от апарата е и да не вярваме много, тонове всяка седмица и ехограф през две...Обаче мен ме глождеше, та днес бях при док която ми прави феталните. Тя потвърди че изоставаме, но с 3 седмици коремчето и тежи 2150, което пак е малко. Много ми е тъжничко, че пак нещо ново и притеснително.. тя каза 2 пъти в седмицата на тонове и един път доплер, и ако има нещо което не им харесва ще го вадиме. Уф, много се надявам без значение как и кога, но всичко да мине безпроблемно и щастлив финал.
Трудно ми е да не си поплаквам, но ми казаха че и това му вреди на бебо та се опитвам да се държа. Стискайте палци Hands Pray Heart
Всичко ще е наред, само не мислете нищо лошо. Съвсем малко има още и му се вижда края❤

# 157
Здравейте момичета, писах и в темата с мартенските бебчета, тъй като съм в началото на март, но нищо не се знае. Аз в крайна сметка не успях да се размина с болница. Оказа се, че шийката в 32 г.с. ми е 17 мм, бебо е много долу и подготвителните контракции зачестиха и станаха доста силни, даже някои бяха с менструална болка. Сега със системите контракциите сякаш понамаляха. Надявам се да се задържи и шийката. Има ли други мами с толкова скъсени шийки и контракции?

# 158
Това с памперсите е толкова относително. Бебето не е робот или кукла. Има бебета, които акат по веднъж на ден и си им е ок така, други ги хваща запек или разстройство. За мен е излишно да се натоварваме с такива излишни сметки, докато не се роди бебето и вече се види как ще му работи организмът. Хубаво се е след 2 пишкания поне да се сменя, но когато ще са, как ще са - бебето ще си покаже. Няма две еднакви деца. Затова за мен тези училища за бременни, вкл. и навъдилште се консултанти по какво ли не, са пълна загуба на време и пари, иначе и аз мислех да ходя. Има си книги и основни принципи - четем и после нагаждаме основните принципи спрямо нашето бебче

# 159
Аз взех пакет от 50бр памперс премиум, чудих се дали ще са много и дали да взема по-малък пакет, че си е обемно. Мож еби 2 бр от по 26бр и ако не стигнат мм ще донесе 2рия пакет..

KPP беше споменала че имаш херпес който ти излиза..на мен също ми излезна на дупето..съвсем бях забравила за съществуването му..какво ти казаха да изследваш на теб, ако е удобно да споделиш.
На мен ми пуснаха за тип 1 и 2 igg или отнминала инфекция и за антитела.

А иначе вчера попаднах на доста груба и кисела дерматоложка..Д-р Виктория Зафирова..бях с направление, но ме прати да си платя първо 55лв за да ме прегледа, под предтекст, че касата не покрива ,,дерматоскопия'' или просто да ме погледне с лупа.. отидох да си платя, отказаха ми с карта на застраховател, нищо че пише че работи с моя.. отказах прегледа, взех си направлението и днес ме прегледаха с лупата без да си доплащам..аз съм в шок, бях бясна и на фона на всичко не знам как не ги разхвърлях там честно, нищо че съм дребничка, обаче ми дойде адреналинът много..пълна подигравка. Не ми е за парите, но не може така да се възползват и гаврят, за да има да си направи джуките сигурно или циците.. леле пиша и се изнервих само като си спомня и какво й беше отношението..

Това с памперсите е толкова относително. Бебето не е робот или кукла. Има бебета, които акат по веднъж на ден и си им е ок така, други ги хваща запек или разстройство. За мен е излишно да се натоварваме с такива излишни сметки, докато не се роди бебето и вече се види как ще му работи организмът. Хубаво се е след 2 пишкания поне да се сменя, но когато ще са, как ще са - бебето ще си покаже. Няма две еднакви деца. Затова за мен тези училища за бременни, вкл. и навъдилште се консултанти по какво ли не, са пълна загуба на време и пари, иначе и аз мислех да ходя. Има си книги и основни принципи - четем и после нагаждаме основните принципи спрямо нашето бебче

Здравейте момичета, писах и в темата с мартенските бебчета, тъй като съм в началото на март, но нищо не се знае. Аз в крайна сметка не успях да се размина с болница. Оказа се, че шийката в 32 г.с. ми е 17 мм, бебо е много долу и подготвителните контракции зачестиха и станаха доста силни, даже някои бяха с менструална болка. Сега със системите контракциите сякаш понамаляха. Надявам се да се задържи и шийката. Има ли други мами с толкова скъсени шийки и контракции?

Аз бях в болницата в една стая с момиче в 31-32 с 15мм шийка и контракции. Успокоиха се след магнезия венозно, изписаха я след седмица и дори й мериха шийката последно 25мм. Това беше преди месец и още не е родила, така че почивай си и спокойно колкото може. Аз колкото съм по напрегната и ипритеснена, толкова повече контракции имам. Стискам палци всичко да е наред и да устисткате до край! Heart

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 20:53 от InYan238

# 160
InYan238 Само бъди спокойна, всичко ще е наред. Много зависи от апаратурата, от човека зад нея. Има още време да наваксате с растежа. Не се разстройвай, до колкото е възможно, съсипваш си психиката, това влияе и негативно на бебето. А за пулса според мен не може да се съди само по едно измерване, а трябва да се проследи.
tedi_hr  От позната знам, че до 1.9см не е чак толкова зле. Това може да се коригира с медикаменти на нея и бяха предписали утрогестан вагинално и до раждането беше 2,5см. Системите ще помогнат бързо за овладяването на контракциите. На мен бебка от може би около 4 седмици ми е паднала доста надолу, като вече стигна до родовия канал.

# 161
Аз съм в 34+2 г.с. и бебка тежи 1915 гр. като  винаги е вървяла по-мъничка, някъде седмица, две назад. Казаха ми да не се притеснявам, явно просто ще е по-дребничка, техните прогнози са, че ще е около 2500гр. и 48см.
Трябва да сме спокойни и всичко ще се нареди от самосебе си😊

Аз да ви се оплача малко:/ Бях вчера на тонове и преглед при АГ .. Тоновете били добре, обаче бебчо изведнъж се оказа, че изостава много в коремчето и кг, в 35г. съм, премери го 1900, а коремчето 4 -5 седмици изоставане. Като той изобщо не ми обърна внимание..каза от апарата е и да не вярваме много, тонове всяка седмица и ехограф през две...Обаче мен ме глождеше, та днес бях при док която ми прави феталните. Тя потвърди че изоставаме, но с 3 седмици коремчето и тежи 2150, което пак е малко. И пулсът се задържаше дълго на горна граница и още нещо но не помня точно.. което говори, че може в един момент да не му е добре, да почне да страда или нещо подобно..Много ми е тъжничко, че пак нещо ново и притеснително.. тя каза 2 пъти в седмицата на тонове и един път доплер, и ако има нещо което не им харесва ще го вадиме. Уф, много се надявам без значение как и кога, но всичко да мине безпроблемно и щастлив финал.
Трудно ми е да не си поплаквам, но ми казаха че и това му вреди на бебо, та се опитвам да се държа. Стискайте палци Hands Pray Heart

# 162
Благодаря ви, момичета за подкрепата. Толкова съжалявам, че не смених лекаря когато трябваше. Ако ми бяха измервали шийката на всеки преглед, можеше да не се стига до тук.

# 163
Момичета, има ли нещо за зъбобол, което може да пием? Положението е доста зле, а зъболекарят ми има час най-рано на 15ти..

# 164
ИнЯн, на мен ми бяха взели, когато имах в интимната зона херпес, натривка/секрет от него, за да се види какъв тип е. След това вече, като мине, се пускат кръвни изследвания за активна херпесна инфекция. Но трябва да са минали поне 2 седмици, след като раничката зарастне. Ако раждането е със секцио, може да се планира такова изследване, при естествено раждане ще е на късмет. На мен АГ ми записа в профила, че трябва да ме проверят задължително, като отида за раждане, дали нямам пъпчици и лезии отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт