Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 207
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета, писах и в темата с мартенските бебчета, тъй като съм в началото на март, но нищо не се знае. Аз в крайна сметка не успях да се размина с болница. Оказа се, че шийката в 32 г.с. ми е 17 мм, бебо е много долу и подготвителните контракции зачестиха и станаха доста силни, даже някои бяха с менструална болка. Сега със системите контракциите сякаш понамаляха. Надявам се да се задържи и шийката. Има ли други мами с толкова скъсени шийки и контракции?

Здравей,
Аз също лежах в болница няколко дена наскоро в 32г.с заради доста подготвителни контракции и втвърдяване на корема. Моето бебче е с главата надолу от край време и явно оказва влияние. Биха ми и инжекции кортекостероиди превантивно за развитие на дробчетата на бебка. Като цяло системите при мен помогнаха, но за кратко и съм отново в изходна позиция, продължавам единствено с магнерот 3х2, доста лежане и положително мислене 🍀Колкото повече ги мисля, толкова повече се увеличават контракциите. Затова нека мислим положително,  всичко е наред и ще избутаме до финал 🫶

# 166
И при мен се усилват, когато ги мисля и се притеснявам. Поне още 2-3 седмици ще бъда изцяло лежаща, ставане само до тоалетна, хапване и бърз душ. Надявам се това малко да понамали контракциите и скъсяването на шийката.

Здравейте момичета, писах и в темата с мартенските бебчета, тъй като съм в началото на март, но нищо не се знае. Аз в крайна сметка не успях да се размина с болница. Оказа се, че шийката в 32 г.с. ми е 17 мм, бебо е много долу и подготвителните контракции зачестиха и станаха доста силни, даже някои бяха с менструална болка. Сега със системите контракциите сякаш понамаляха. Надявам се да се задържи и шийката. Има ли други мами с толкова скъсени шийки и контракции?

Здравей,
Аз също лежах в болница няколко дена наскоро в 32г.с заради доста подготвителни контракции и втвърдяване на корема. Моето бебче е с главата надолу от край време и явно оказва влияние. Биха ми и инжекции кортекостероиди превантивно за развитие на дробчетата на бебка. Като цяло системите при мен помогнаха, но за кратко и съм отново в изходна позиция, продължавам единствено с магнерот 3х2, доста лежане и положително мислене 🍀Колкото повече ги мисля, толкова повече се увеличават контракциите. Затова нека мислим положително,  всичко е наред и ще избутаме до прилична седмица 🫶

# 167
И при мен се усилват, когато ги мисля и се притеснявам. Поне още 2-3 седмици ще бъда изцяло лежаща, ставане само до тоалетна, хапване и бърз душ. Надявам се това малко да понамали контракциите и скъсяването на шийката.

Здравей,
Аз също лежах в болница няколко дена наскоро в 32г.с заради доста подготвителни контракции и втвърдяване на корема. Моето бебче е с главата надолу от край време и явно оказва влияние. Биха ми и инжекции кортекостероиди превантивно за развитие на дробчетата на бебка. Като цяло системите при мен помогнаха, но за кратко и съм отново в изходна позиция, продължавам единствено с магнерот 3х2, доста лежане и положително мислене 🍀Колкото повече ги мисля, толкова повече се увеличават контракциите. Затова нека мислим положително,  всичко е наред и ще избутаме до прилична седмица 🫶

Лежането помага със сигурност. От собствен опит го казвам. Лежах от 4 месец до 34 седмица някъде. После се отпуснах, но вчера и при мен се видяха две контракции на тоновете. Шийката вече не я мерим, но от 17 седмица съм с шийка 2,5. Сега сигурно вече е скъсена

# 168
Здравейте,аз бях с шийка 14мм в 23 г.с при мен се наложи обаче серклаж. Във вашия случай,ще ви държат на системи и ще се задържат нещата. След 28 г.с шийката започва доста да се скъсява ,така че е в реда на нещата. След 34г.с бебчетата могат много добре да се климатизират в среда извън утробата. Всичко ще бъде наред 🤗

# 169
Досега чакахме 32 г.с. Сега чакаме 34 г.с. Утре ме изписват от болницата, след 5 дневен престой. Чрез системите успяха да се овладеят контракциите. Сега идеята е като се прибера вкъщи да успея да съм спокойна.

Здравейте,аз бях с шийка 14мм в 23 г.с при мен се наложи обаче серклаж. Във вашия случай,ще ви държат на системи и ще се задържат нещата. След 28 г.с шийката започва доста да се скъсява ,така че е в реда на нещата. След 34г.с бебчетата могат много добре да се климатизират в среда извън утробата. Всичко ще бъде наред 🤗

# 170
Привет
Моите резултати от микробиологията излязоха.
Оказа се, че имам гъбички. При това - безсимптомно. Малко съм като ударена с мокър парцал, но малък проблем.

# 171
Здравейте! Днес бях на първите си тонове 36г.с, всичко нормално. При прегледа обаче се измери главичката на бебка и вече е 9см (тя отначало си върви седмица напред по размери) Преди 2 седмици беше 8.2см. Може ли да споделите при вас как върви нарастването на главичката и какво сте обсъждали с АГ. Моята каза, че ще наблюдаваме, но ако стане повече от 9.6-9.7 ще минем на секцио..

# 172
Аз съм с близнаци и главичките им в 32г.с вървят 9.2см и 9.8см, така че колкото и да искам да съм естествено май, май заради едното от бебетата ще съм и аз секцио. Не знам до кога растат главичките им като цяло, ако някой знае да сподели. Понеже не искам да имам разкъсвания долу при естественото вадене и да е ужасно неприятно за мен и за бебетата...

# 173
Аз съм с близнаци и главичките им в 32г.с вървят 9.2см и 9.8см, така че колкото и да искам да съм естествено май, май заради едното от бебетата ще съм и аз секцио. Не знам до кога растат главичките им като цяло, ако някой знае да сподели. Понеже не искам да имам разкъсвания долу при естественото вадене и да е ужасно неприятно за мен и за бебетата...

Аз също съм с близнаци,но изобщо не са ми давали шанс да си мисля за естествено раждане. Още на първата ФМ ми казаха 99%секцио. Може би,че съм на 39 г,след няколко дни ставам на 40,инвитро или нз. Но избор нямам към 33 г.с АГ каза,че ще си говорим за раждането и да си определим дата виждала го около 36+4/5 или 37 г.с. иначе досега бременноста ми е лека. Даже ходеха на работа до края на декември. Аг ми каза,че съм луда.

# 174
Понеже моят АГ е огромен привърженик ако няма усложнения на естественото раждане и затова от ден 1 каза, като видим как вървят бебетата ще си държим на естествено раждане до края и ще преценим ако се наложи секцио. И аз бях за естественото раждане/поради бързото възстановяване и това че съм треньор по тенис на корт и тези шевове ще ми опъват доста, понеже играя постоянно с клиентите ми спаринг и от тази гледна точка се придържам до последно към този план/. Надеждата умира последна са казали хората. Но съм го оставила той да прецени и да движи процеса, аз съм просто физическото лице,което ще изпълнява казаното от него. Аз съм на 28 години и може би това също играе роля. Има за сега 2 пречки, които според мен са си направо за секцио ама да видим какво ще е като започна от другата сряда на тонове да ходя. Но със сигурност ще ги вадим 36г.с или 37г.с, което се пада първите две седмици на февруари, това е само ако не решат да тръгнат по-рано да излизат.

# 175
От самото начало съм се настроила за естествено раждане. 37г.с. Нашата е 9.2 АГ каза, че до 9,5 се приема нормално за естественото раждане, ако я минем при преценка на екипа може и секцио.  
GNA2021 от самото начало я получих, от бременността. От нищо не се влияят- то не беше гиназол, залаин, полижинакс една седмица и отново се появява. Даже от приема на утрогестан се и стимулира. Отвратително е, но единственото спасение е курс от лечение на антибиотици, което няма как да се случи сега.
Здравейте! Днес бях на първите си тонове 36г.с, всичко нормално. При прегледа обаче се измери главичката на бебка и вече е 9см (тя отначало си върви седмица напред по размери) Преди 2 седмици беше 8.2см. Може ли да споделите при вас как върви нарастването на главичката и какво сте обсъждали с АГ. Моята каза, че ще наблюдаваме, но ако стане повече от 9.6-9.7 ще минем на секцио..

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 17:11 от Mariq878

# 176
На мен ми изписа гино певарил. Каквото стане. Аз нямам никакъв дискомфорт, ама след като ги има какво се случва с естественото раждане, знаеш ли? Като те чета, май няма да е проблем...?
От самото начало съм се настроила за естествено раждане. 37г.с. Нашата е 9.2 АГ каза, че до 9,5 се приема нормално за естественото раждане, ако я минем при преценка на екипа може и секцио.  
GNA2021 от самото начало я получих, от бременността. От нищо не се влияят- то не беше гиназол, залаин, полижинакс една седмица и отново се появява. Даже от приема на утрогестан се и стимулира. Отвратително е, но единственото спасение е курс от лечение на антибиотици, което няма как да се случи сега.

# 177
Mariq878, аз също съм настроена отначало за естествено раждане, другата седмица ще видим как ще е нараснала главичката. Явно не всичко може да се предвиди и да се случи както ние искаме, но важното е да сме живи и здрави (реплика, с която се опитвам да се успокоявам)

# 178
Здравейте, момичета. Случвало ли се е на някоя мама бебчето да е свръх активно по време на преглед? Тоновете бяха доста превъзбудени, а на доплера доктора каза, че има повишен кръвоток към мозъка следствие на превъзбуда.
Вярно, че вчера ми беше доста тежък ден, надявам се от това да се е получило така, а не да има някакъв проблем.
Иначе питах доктора, каза, че не е проблем това, само да повторя тоновете още веднъж днес.
За първи път ми се случва такова нещо, а бебчо принципно си е доста активен при мен.

# 179
Доста четох по въпроса, че е опасно наличието на гъбички при ест.раждане в родовия канал бебето може да се зарази, но явно може би зависи от самия вид гъбичка, защото АГ каза, че шанса е минимален и няма опасност за естественото раждане. На мен ми излиза в МБ Candida albicans.

На мен ми изписа гино певарил. Каквото стане. Аз нямам никакъв дискомфорт, ама след като ги има какво се случва с естественото раждане, знаеш ли? Като те чета, май няма да е проблем...?

Общи условия

Активация на акаунт