Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 975
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
Да, сега вече звучи логично. Благодаря 😊

# 316
Има време за къпане и при изтичане. Те не изтичат всичките наведнъж. Бебето запушва и пак остават.
Ако са оцветени - зелени, тогава трябва да сме по бързи.
А контракциите - там е...
Аз предпочитам да си чакам с часове в болницата и да следят мен и бебето. Мисля, че родилните не могат да се сбъркат.

# 317
Много лекари сравняват родилните болки с  тези при бъбречните кризи, аз имам няколко и наистина за момента контракциите, които имам не ги приемам за толкова болезнени. Очаквам много по-силна повтаряща се болка, при която да преценя дали е време за болницата.

Има време за къпане и при изтичане. Те не изтичат всичките наведнъж. Бебето запушва и пак остават.
Аз предпочитам да си чакам с часове в болницата и да следят мен и бебето. Мисля, че родилните не могат да се сбъркат.

# 318
Момичета, малко да ви се оплача. Излезе ми микробиологията, за съжаление имам гъбички - candida albicans. Четох, че са често срещани при бременните и помня, че и други от вас имаха проблеми с гъбички.. Чакам АГ да каже как да ги лекуваме. Симптоми нямам и за това не очаквах, че ще излезе нещо. Единствено ме притеснява дали ще успея да си дочакам датата за секциото с тях..

# 319
Тук в Испания индикациите са различни - ходи се в болница за раждане, ако има системни болезнени контракции, които продължават повече от час, и са през интервал около 5 мин. Ако няма контракции, но изтекат водите и са зелени или със странен цвят, се ходи веднага, но ако са прозрачни - чак при започване на редовни контракции, или ако са минали поне 12 часа от изтичането на водите и не е започнала родилна дейност (при 24 часа от изтичане на водите започват антибиотик и предизвикване на раждането поради риск от инфекция). Ако отидеш предварително без наличието на тези симптоми и видят, че имаш съвсем малко разкритие и раждането няма изгледи да се случи в следващите няколко часа, те изпращат обратно вкъщи да си лежиш на спокойствие и да се върнеш след няколко часа, когато се появят/засилят контракции или минат N брой часове от изтичането на водите.

# 320
Моята АГ специално чакаше да съм в 32-33 гс, за да ги лекува, по-рано нарочно не го направи, за да не се появят пак, пък и отделно били полезни с това, че осигурявали безопасна среда за бебето (преди раждането разбира се) от неща като стрептококи и други. На мен ми възложи 3-седмично лечение (по-дълго от стандартното) пак умишлено, за да е 100% сигурно, че ще бъда чиста при раждане. Само че аз няма да съм секцио. Изчакай си АГ да ти предпише лекарства и не се притеснявай - да, често срещано е при бременни.

Момичета, малко да ви се оплача. Излезе ми микробиологията, за съжаление имам гъбички - candida albicans. Четох, че са често срещани при бременните и помня, че и други от вас имаха проблеми с гъбички.. Чакам АГ да каже как да ги лекуваме. Симптоми нямам и за това не очаквах, че ще излезе нещо. Единствено ме притеснява дали ще успея да си дочакам датата за секциото с тях..

# 321
Да. Аз също съм с контракции отдавна. Понякога са доста болезнени. И в кръста, и в корема. Дори една вечер бяха на 20 мин. После на 15 мин. Ама не бяха родилни. Станах, пих извънредно магнерот и но-шпа, и преминаха.
А родилните са... няма начин да не се усетим. Като бъбречна криза е, да. Боли доста. С първото все си мислех, че няма да се усетя. Сега и през ум не ми минава такова нещо.

Много лекари сравняват родилните болки с  тези при бъбречните кризи, аз имам няколко и наистина за момента контракциите, които имам не ги приемам за толкова болезнени. Очаквам много по-силна повтаряща се болка, при която да преценя дали е време за болницата.

# 322
А момичета има ли някоя от вас, която не си е слагала ваксината за Коклюш ?Прочетох ,че се слага до 36гс и още й се чудя

# 323
Спокойно, няма нещо притеснително аз съм със същата почти от началото на бременността. Лекуваме я през цялата бременност и няма ефект с позволените медикаменти- на мен във времето ми изписва гиназол, 2 пъти минах 3 седмичен курс със залаин, седмичен курс с полижинакс изчезва и се появява след седмица две. Моят АГ каза, че тази гадинка може да се оправи единствено с антибиотик, но няма да ми назначава в никакъв случай по време на бременността. След като родя ще мина курс от лечение, по спомен каза че е нещо като 2-3 месеца. За самото раждане ме увери, че не е проблем конкретно тази гъбичка.

# 324
Благодаря за успокоението, момичета!  ❤
Писа ми АГ. Каза да си слагам свещички Макмирор за 12 вечери. Надявам се да помогнат и да няма други проблеми.

# 325
А момичета има ли някоя от вас, която не си е слагала ваксината за Коклюш ?Прочетох ,че се слага до 36гс и още й се чудя

Аз я сложих в 30-та седмица, нямаше никакви странични реакции, само ме боля ръката леко ден-два.  В РЗИ стана супер бързо, безплатно е, изобщо - никакви проблеми не съм имала.

# 326
Аз не съм. Питах док каза че няма нужда, че сега нямало пандемия или много болни, минал този период..дано да е така. Аз за очен лекар се чудя, гледам че доста от вас са ходили, а на мен и каза, ако нямам оплаквения, няма нужда.

# 327
Не съм напълно сигурна, но мисля, че очният преглед се налага, когато имаш късогледство. На прегледа ми обясниха, че при късогледите се получава едно сплескване на очната ябълка, което може са доведе до изтъняване на ретината на места и затова се оглежда отвътре със специална леща. Така че, ако не носиш очила, може би не е задължително.

Аз не съм. Питах док каза че няма нужда, че сега нямало пандемия или много болни, минал този период..дано да е така. Аз за очен лекар се чудя, гледам че доста от вас са ходили, а на мен и каза, ако нямам оплаквения, няма нужда.

# 328
Аз не съм си слагала никакви ваксини през бременността. Според следящата АГ нямало нужда и тя не би си слагала такива неща.

На очен ходих 2 пъти за очен периметър и преглед, защото имах завишен пролактин от преди бременността, който трябваше да се следи чрез очни прегледи. А също така имам и малък диоптер и астигматизъм.

# 329
Прегледът при очен е за хора с късогледство и то сериозно, не примерно диоптър 0.5. Гледа се ретината, защото може да се разлепи от силните напъни при раждането. Аз лично ходих, защото съм с висок диоптър + астигматизъм.

Ваксината за коклюш също сложих. Болеше ме стабилно ръката на мястото на поставянето 2-3 дни, чак не можех да спя на тази страна. Но други странични ефекти не е имала. Коклюшът може да е много опасен за новородено. Мой колега мъж и то много здрав го мъчи над месец, зарази се от дъщеря си.

Общи условия

Активация на акаунт