Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 015
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Съчувствам ти и имаш пълно право да бъдеш изнервена на тези ситуации. И без да си бременна, тези неща са изнервящи. Два основни ремонта съм правила с мъжа ми през последните 4 години и скоро не искам да си го причинявам.

Не съм готова с чантата за болницата, само съм нахвърляла в нея нещата, които са за там, от оправянето на детската си стоят. Планирала съм го за тази седмица (35 г.с.)

Гледай доколкото е възможно да не се напрягаш (и психически, и физически), че да не вземеш да си предизвикаш по-рано бебчето да излезе. Знам, че е тъпо да получаваш такива съвети от непознати в интернет. Ама в крайна сметка и да имате малко ремонтни довършителни дейности като дойде бебчето, ще се справите, важното е да се запазите здрави. Simple Smile мои близки бяха по средата на ремонт като се роди третото им дете, справиха се.

Момичета, готови ли сте с багажа за родилното/детската стая? Питам, защото в нашата детска има още чували с цимент и вече ще разстрелям някого... Майсторите закъсняват с поне още 2 седмици, снощи ги заплашвах да не стане първо да родя, а после да довършват, че трябваше да е готово на 10ти декември... Просто съм побесняла от всякъде, ММ ме гони с един шоколад да хапна сладко и да се успокоя, че ще има трупове иначе. Преди помагаше, сега и това не помага. Психиката ми ще рухне. Снощи един от спиди ме остави с 2 кашона по 30 кила пред входа, въпреки че доставката е до вратата на апартамента. При молба да ги качи троснато каза, че бил 50 кила и нямало да ми ги носи. Аз се потърках по корема и му казах, че няма проблем и аз и нероденият ми син ще ги качим. Хормоните май ми идват в повече и трудно се владея. Щях да ревна от това. Трябваше двата кашона да ги добута до асансьора просто...

Извинявайте за мрънкането, но просто съм на ръба, има и други тегави проблеми, дето не са за форума... направо ми се реве вече. Сега трябваше да почивам и да лежа, да чета книги за майчинството и да си пия млякото. Не си представях така 45 дневния болничен преди да родя. 

Иначе, и моите гърди се промениха, нямам импланти, но ареолите ми станаха с неправилна форма. И преди бяха едри, сега вече... добре че не порастнаха много Grinning И аз не купих скъпа ел помпа, взех някаква за 15 лева, колкото да  имаме нещо и да сме подготвени, също има една кутия сухо мляко. В зависимост как потръгнат нещата ще действам с помпа на медела или още адаптирано. И аз още нямам коластра. Май имам чувството, че съм единствената, но нямам време да се притесня и за това.

# 481
The_Black_Hole, искрено ти съчувствам.. не е от хормоните. Масово майсторите не спазват срокове.. и да не беше бременна, пак щеше да се ядосваш. Истината е, че това беше причината с ММ да направим детската още преди да забременея (нищо, че после ни отне над 1година да забременея), но някак се радвам, че в момента не се разправям с майстори…
Багажът ми за болницата е готов от 1 седмица, вчера вече последно сложих някои неща. Приключих и с бебешките дрехи, чаршафи, количка, кошове и т.н. Честно казано като човек съм си такава, не обичам да оставям за последния момент (някак ми създава напрежение иначе)

# 482
Да се разправяш с майстори винаги е неприятно, представям си сега какво ти е:( дано бързо приключите!

За гърдите - да се яде само от една гърда на хранене е неудобно много и за самата майка Grinning ако се храни само от едната на кърмене на всеки три часа се сменя асиметрията - те едната е много пълна, ту другата.  Като яде детето и от двете има някакво равновесие.
аз с няколко души (Хедра, Тамара) се консултирах предния път, препоръката на всички беше и двете на всяка хранене.

# 483
  • Варна
Приготвих багажа, остана само да сложа нещата, които трябва да стерилизирам.
Тази седмица и количката сглобихме и кошарата чаршафосах. Аз имам още 2 седмици до секциото ама нали не се знае.
Иначе за майсторите и куриерите и аз бих издивяла особено в тези последни дни…
Аз също нямам коластра, нищо не смея да бутна да не направя някоя беля.

# 484
Радвайте се на мъжете си, че успяват да покажат спокойствие, повярвайте не ви трябват двама шашнати възрастни. Тъй като в началото имах отлепване 6-7г.с с огромен кръвоизлив, просто не ми се мисли, ако и той се беше поддал на емоциите как щеше да завърши всичко. Разговаряла съм с него и на по-късен етап защото пак имах проблеми, как може да е спокоен, е обясни ми че в никакъв случай не е спокоен и ме попита дали бих се чувствала по-добре, ако и той изпадне в паника. Ами не, няма да ми е по-добре. Със сигурност и те са притеснени и те ни мислят....
Относно помпите за кърма, при първата ми бременност имах ръчна, прибрах се вкъщи след изписването, опитах да я ползвам няколко пъти, но лично за мен беше в пъти по-удобно и по-бързо цеденето на ръка, имах много кърма и първият месец ми мина в това да кърмя, да се цедя, да ям и да спя, само това... Електрическа не съм пробвала, но съм си казала, че и ако този път имам в такива количества бих пробвала с електрическа помпа.
Относно среднощните хранения, много от вас споделят, че ще ги оставят на татковците, в този смисъл те няма ли да ходят на работа или и вие ще продължавате от вкъщи да работите и това е идеята. Защото лично аз няма как да спра да работя и колкото мога ще продължа да работя от вкъщи тъй като работата ми го позволява. Но също така и таткото няма да спре да работи ходейки всеки ден физически на работното си място и ми се струва, че поне някой трябва да се наспива и не си представям колко би бил ефективен на работа след като се лишава ежедневно от по няколко часа нощен сън.
След няколко дни съм на преглед при проследявания АГ и сякаш колкото по-малко остава, толкова повече притеснения изкачат в мен дали всичко е наред и дали ще бъде наред. При вас има ли го този момент?

И аз ще работя вероятно по частната си практика, но ще е със сигурност в по-малки обеми и след поне месец и половина-два. Иначе моят мъж работи и длъжността му е доста сериозна, не може да си позволи недоспиване, но в крайна сметка това дете е планирано, желано и общо и няма как само аз да се грижа за него. Всеки ще направи жертви. Малко ли жертваме ние - от тялото си, до драстично намалените финанси. На мен доходите ми паднаха с около 60-70%, заради бременността и майчинството. Все ще пожертва мъжът ми малко сън, не може да е като преди Simple Smile
Иначе, той ще поеме едното нощно хранене, аз другото (ако изобщо има две, защото всяко дете е различно). Като се прибира от работа също ще поеме хранене/ще прекара време с бебето. Къпането, ако искам да отида на фризьор или с приятелки на кафе през уикенда също сме се разбрали, че ще ме покрива. Като започна фитнеса също. Но, аз още преди да забременея, съм го "научила", че той не помага, а изпълнява ролята си на родител и партньор. Това е много важно един мъж да го разбере. Нещата се променят и за двамата, не само за майката.

Аз с нищо не съм готова още и всеки ден, айде - днес ще е, днес ще е и така остава. Но имам доста неща да довършвам, имам и много работа с клиенти и ми е малко лудница.
Иначе и аз бих се изнервила с майсторите и с този на Спиди. Даже щях да пусна оплакване за куриера. Как ще кара бременна жена да носи кашони, които са до врата. Направо ще ги направя луди, такива най-много ги обичам...

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 13:49 от KPP

# 485
Да се разправяш с майстори винаги е неприятно, представям си сега какво ти е:( дано бързо приключите!

За гърдите - да се яде само от една гърда на хранене е неудобно много и за самата майка Grinning ако се храни само от едната на кърмене на всеки три часа се сменя асиметрията - те едната е много пълна, ту другата.  Като яде детето и от двете има някакво равновесие.
аз с няколко души (Хедра, Тамара) се консултирах предния път, препоръката на всички беше и двете на всяка хранене.

То детската е готова.... просто е склад... И ние я направихме преди изобщо да ни мине акъла за дете. Просто нямам нерви вече... не ни е първото ремонтно преживяване тези 9 месеца, не ни е и второто... И сега ми дадоха още задачи, ма нали си айти там на колежката ми компа нещо... ми оназ не иска да си плати на “майстор“ да и го оправи, нека бременната, тя нали е болничен и лежи и нищо не прави. Не, бременната е болничен и трябва да шпаклова. Излязох от нерви, разревах се, накрещях се, сега е тишина. Не съм благотворително дружество.

Реално нямам право да се оплаквам, здрава съм и на крака. Дечко също е добре.

Колко дрехи за преобличане ще си вземете за болницата? За вас. Преди като съм лежала не съм ползвала много, но сега с това нощно потене, не знам и съм объркана. Бих взела кошницата за кола с мен, но ме притеснява, ако има хлебарки, да не си донеса освен детето и домашни любимци, въпреки че ще е завито в найлон всичко.

....Но, аз още преди да забременея, съм го "научила", че той не помага, а изпълнява ролята си на родител и партньор. Това е много важно един мъж да го разбере. Нещата се променят и за двамата, не само за майката

Много ми хареса как го каза. Първо - трябва да сме двамата взаимно заменяеми вкъщи. Дори и да не може да си сготви, трябва да може да си сервира сам, да си отсервира, ако види нещо неприбрано да прибере и той. "...ама ти ми казвай какво да направя, аз не искам да ти се меся..." Грешно мислене. Задачите са на двамата. Може жените да вършим повече, нормално, но са отговорност и на двамата.

Багаж за пътуване - самостоятелна задача за всеки. Прането ти е на леглото? Прибери си го където ти е удобно. Последният станал от кревата - оправи го, не съм длъжна да ходя по гъза ти. Ние не сме мама. Може да съм груба и сурова, ама днес май ми е такова настроението.

# 486
Ние с ММ също ще вършим заедно всички задължения покрай бебето, то и сега е така вкъщи. На мен също сега ще ми паднат доходите с 60-70% и се надявам след 2рия месец на бебка да мога да поработвам по малко. Дори и сега ходя по малко да работя (наистина не съм очаквала от себе си, че в 9тия месец ще мога да си върша работата🤣) Така че и той ще се включва нощно време с хранене, преобличане и т.н.
За болницата си взех 2нощници за кърмене (с къс и дълъг ръкав) и два спортни комплекта (домашни екипчета). Нямам представа какво и колко ще ползвам, но така и така багажът е само за мен, си пълня куфара🤣

# 487
The_Black _Hole и аз ти влизам в положение и подкрепям, че и небременна ще ми кипне, пък камо ли сега.. А и ние сме още в ремонт, нищо че ММго прави, той с това се занимава, и много мъчно ми е за него честно казано, защото буквално се разпокъса и не е имал ден почивка от Август месец. Ние се захванахме с основен и сериозен ремонт, покрив, който и повдигнахме, за да има реално стаи под него, а не таванско...лудница, едвам се сдържанм да не се паникьосам, защото нищо че сме в къща, не е голяма и няма къде да се гледаме с бебо, ако стаята не е готова. Надявам се бебчо да ни даде още време.
И е много тегаво с майсторите наистина, мм работи само като го препоръчват хора, на които е вече свършил работа, та се гордея че той е от читавите Grinning

Аз съм си взела 3 нощници и едни цивилни дрехи с 2 потника за кърмене, нямам идея дали е достатъчно.

Багажът е общо взето готов. Само някои дреболии останаха, но предпочитам да съм готова, че като ме взеха спешно декември и мм трябваше да ми прави багажа, той се справи много добре,  но го разкарвах няколко пъти милият и все нещо ми липсваше

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:21 от InYan238

# 488
Съвет от мен за багажа за болницата.
Ако в списъка са написали нощници, по добре си вземете само нощници - 3,4, за да имате да се преобличате. В болницата, където аз ще раждам не дават с пижами и такива неща, а и на вас най-удобно ще Ви е с нощница.

Когато лежах за задържане изкарах само с нощници, и сега също съм взела само това. В отделението е много топло така или иначе и не мисля, че ще ми бъде студено.

# 489
@Анонимна, аз за домашните екипчета питах АГ, защото нямах представа дали може да си нося такива дрехи, но тя ми каза, че всичко може да си взема за тяхната болница

# 490
Точно, да, за това казвам според списъка в болницата какво търсят.
А и да Ви кажа честно не съм се престаравала с моя багаж. Взела съм няколко нощници, бельо и чорапи. Отделно ще отида с цивилни дрехи, та ако има нужда някъде да ходя ще обличам тях.
За изписването съм си подготвила само една зимна дълга рокля (вълнена), защото мисля, че ще ми е по удобно с рокля, отколкото с панталони. Все пак да не закачат на операцията. 😀
@Анонимна, аз за домашните екипчета питах АГ, защото нямах представа дали може да си нося такива дрехи, но тя ми каза, че всичко може да си взема за тяхната болница

# 491
И аз мислих да си взимам рокля, защото и без това основно съм с рокли. Обаче се зачудих, ако случайно се наложи секцио, чорапогащникът дали няма да дразни? Имам време да си променя решението за дрехите, но засега сложих един безшевен клин и една ризка за изписването.

# 492
О със сигурност ще бъда без чорапогащник. Тя роклята е толкова дебела, че студ не усещам с нея. Отдолу ще съм с едни по-високи боти и това ще е. Все пак от болницата до колата не мисля, че нещо ще ми стане. 😆

# 493
О, ако ми каже мъж - ти ми кажи какво да направя, аз не искам да ти се бъркам, ще му отговоря - а дупето да ти кажа ли как точно да си избършеш. Няма такива неща при мен, всеки вкъщи си има задължения, аз прислуга не съм и няма да отглеждам непораснали деца. Не че не съм имала и такива гаджета, но затова са били просто гаджета и са вече бивши. Мъжът ми си е мъж и пъртньор и съм му много благодарна, че е какъвто е, че какви случаи има масово... по-добре сама да съм, отколкото с такъв човек. Както и да е - отклонихме се Simple Smile

За моя багаж, ще има нощници в болницата, но аз мисля да си взема 2-3. Свеки ми подари 1 за кърмачки, ще си взема и нея Simple Smile Имам и едни костюмчета, тип анцунг, за вкъщи сама, поръчах си ги от турските сайтове - супер удобни и мисля и тях да си взема. Други цивилни дрехи няма да взимам, ако излизам навън за нещо, ще съм с такова екипче.
И вече за изписването си поръчах тоалетче, не издържах Grin Не е нещо голямо - една knit рокля, но да знам, че е нова и двамата с бебчо ще сме с нови дрешки, за новото начало хаха

Друго, което съм приготвила, освен разни тоалетни принадлежности - взех си еднократни гащи, превръзки за родилки, обикновени нощни превръзки. Книга и таблет ще си взема, случайно да не скучая. Цикатридина ще си взема и термометър, също и мента глог и валериан, баща ми ми даде и клонарекс (невролог е). Искам да си имам някакво по-силно успокоително за всеки случай, все пак тялото си изпада в шок и да знам, че имам опция да пийна нещо и да заспя. А да и прибори - вилица, лъжица и нож. И май това ще е общо взето. За бебето нищо няма да взимам, от болницата осигуряват всичко.

# 494
О, ако ми каже мъж - ти ми кажи какво да направя, аз не искам да ти се бъркам, ще му отговоря - а дупето да ти кажа ли как точно да си избършеш. Няма такива неща при мен, всеки вкъщи си има задължения, аз прислуга не съм и няма да отглеждам непораснали деца. Не че не съм имала и такива гаджета, но затова са били просто гаджета и са вече бивши. Мъжът ми си е мъж и пъртньор и съм му много благодарна, че е какъвто е, че какви случаи има масово... по-добре сама да съм, отколкото с такъв човек. Както и да е - отклонихме се Simple Smile

За моя багаж, ще има нощници в болницата, но аз мисля да си взема 2-3. Свеки ми подари 1 за кърмачки, ще си взема и нея Simple Smile Имам и едни костюмчета, тип анцунг, за вкъщи сама, поръчах си ги от турските сайтове - супер удобни и мисля и тях да си взема. Други цивилни дрехи няма да взимам, ако излизам навън за нещо, ще съм с такова екипче.
И вече за изписването си поръчах тоалетче, не издържах Grin Не е нещо голямо - една knit рокля, но да знам, че е нова и двамата с бебчо ще сме с нови дрешки, за новото начало хаха

Друго, което съм приготвила, освен разни тоалетни принадлежности - взех си еднократни гащи, превръзки за родилки, обикновени нощни превръзки. Книга и таблет ще си взема, случайно да не скучая. Цикатридина ще си взема и термометър, също и мента глог и валериан, баща ми ми даде и клонарекс (невролог е). Искам да си имам някакво по-силно успокоително за всеки случай, все пак тялото си изпада в шок и да знам, че имам опция да пийна нещо и да заспя. А да и прибори - вилица, лъжица и нож. И май това ще е общо взето. За бебето нищо няма да взимам, от болницата осигуряват всичко.

Имай впредвид че в Токуда не дават да си слагаш твой си лекарства докато си там. Ако нещо ти трябва или искаш те ще ти дадат. На мен лично ми се скараха. Не си прави експерименти според мен. Те трябва да са наясно докато си там какмо приемаш и носят отговорност за теб

Общи условия

Активация на акаунт