Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 964
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Олеее Мария кофти преживяване…. Добре че всичко е наред.

КРР аз съм също като теб. 20 кг съм вече отгоре, ама все едно са 5. Не знам къде са…. В корема и малко в краката.
Днес бях на маникюр/педикюр и момичето ме пита в кой месец съм? Викам в 9-я. Не и се вярваше вика не ги е толкова голям корема. Викам не е ама бебето е.
Обаче и аз много вода задържам. Плондерррр съм. От 5 месец започнах да де подувам. Сега в 8-9 стана кошмарно. Обувки 2 номера нагоре.
За кошчетата с касети- няма да вземам. Нашият боклук така или иначе стои в кофа на тераста( открита). За машина за правене на мляко даже не съм се замисляла.

# 511
И на мен не ми вярват, че съм в 9тия и постоянно ми повтарят как не съм качила и съм се запазила. Аз се чувствам като хипопотам. Днес кантарът излезе 17 кг отгоре, а трябваше да съм макс 16. Миналата седмица бях 14.5 кг. Какво е това нещо, не знам. Но и ми тежи, усещам се доста тежка. Аз съм много склонна към задържане на вода. Винаги задържам ежедневно, явно сега пак е вода (дано). И аз не мога да си обясня обувките. Купих си едни ботуши, много красиви, с кеф исках да си ги обуя- ми то не мога да закопчая ципа догоре Grin Един панталон, който ми изглеждаше широк даже, слагам го - той не може да се вдигне. Grin Вече няма да се меря, докато не родя, само се депресирам Grin Знам си изходните кг, гоня си тях после и това е хаха

# 512
KPP, знам, че е неприятно , но е важно да се мериш - ако се наложи секцио или прием на някакви лекарства е хубаво да се знае колко са килограмите, за да се дозират правилно.

Аз обратно на вас не съм качила много килограми, но коремът ми е огромен. Grinning може би защото е и втора бременност, не знам, обаче съм като глътнала топка. Ръцете и краката не са мръднали и съм много смешна с тоя стърчащ корем напред, непрекъснато отнасям по някоя врата.

Оплаквам се - баткото днес донесе чисто ново вирусче от градината, та сега ще се надявам или да не се заразя, или ако се заразя да оздравея до раждането. Живот и здраве, като се роди бебето ще го спрем за малко от градина, но той септември е първи клас, така че трябва да си ходи, не знам как ще се оправяме вкъщи с безкрайните сополи...

# 513
Момичета като заговорихте за мъжете ви как ви помагат направо ви завиждам. Моя мъж постоянно се оплаква, че той ходи на работа, много бил изморен, аз понеже съм болничен кажи речи от самото начало, твърди че нищо не правя по цял ден, само съм била мързелувала, пък постоянно съм го била карала да прави нещо. А единственото което го карам да прави е да ми помага с нещата, които са ми трудни вече да правя, да премести нещо тежко, да забърше високите рафтове от прах, за да не се катеря по столове.
Постоянните твърдения, че нищо не правя и добре, че е той да изчисти вече почват да ме изнервят супер много. Не знам хормони ли е какво е.
Та така де, оплаках се и аз, за моите неволи.

# 514
Момичета като заговорихте за мъжете ви как ви помагат направо ви завиждам. Моя мъж постоянно се оплаква, че той ходи на работа, много бил изморен, аз понеже съм болничен кажи речи от самото начало, твърди че нищо не правя по цял ден, само съм била мързелувала, пък постоянно съм го била карала да прави нещо. А единственото което го карам да прави е да ми помага с нещата, които са ми трудни вече да правя, да премести нещо тежко, да забърше високите рафтове от прах, за да не се катеря по столове.
Постоянните твърдения, че нищо не правя и добре, че е той да изчисти вече почват да ме изнервят супер много. Не знам хормони ли е какво е.
Трябва да има разбирателство и да се помага иначе не виждам как ще се случат нещата! И на нас не ни е никак лесно какво като не ходим на работа! 100 пъти предпочитам да ходя на рабата от колкото да ме тресат вкъщи хормоните наред с куп други неразположения съпроводени през тези 9м.Аз съм му казала на моя, че ако не ми помага да си ходи при майка си😁, а там той хич не ще 🫣

# 515
Ох милата, напълно нормално е да се дразниш, а и хормоните си се отразяват.
Дано се вразуми малко. Говорете си. Кажи му как се чувстваш може би. На мъжете също не им е лесно, а и може да си мислим че трябва да ни разбират и влизат в положени, но реално без да им говорим и споделяме, няма как. Не му спестявам аз нищо нито всичките ми притеснения.

# 516
Alyssa и моят корем е като топка, много е смешно. Иначе, ако не е коремът, останалата част от тялото ми е почти като преди, много малка разлика. Затова се чудя къде са тия 17 кг Grin
Ще се измеря към 39-40 г.с., ако добутам дотам Grin

Анонимна, припомни му на твоя мъж, че носиш детето му и че в твоето тяло протичат такива процеси, които ако той трябва да изтърпи, сигурно ще иска да се самоубие. Попадала съм в Интернет на разни видеа, в които жените връзват на мъжете си дини и пъпеши, за да видят каква тежест носим. Grin Много са ми интересни мъжете, общо взето тяхната работа е за 2 мин и пак мрънкат хаха

Но да, тропни му малко с крак. Аз на моя дума не му давам да ми каже, особено пък сега в 9ти месец. Някой път се опитва да си направи устата защо примерно стоят чиниите от снощи, при условие че аз съм в 9ти месец и през деня реално си имам едни 5-6 работни часа всеки ден и набързо му припомням, че освен че съм бременна и нося сина му, търпя всички неразположения и на вс отгоре имам сили да работя, да сготвя и да поизчистя и като му пречат чиниите, за вземе да ги прибере и бързо бързо си замълчава. Мъжът трябва да знае, че това е промяна и за двамата, не само за майката и както ние правим огромни жертви, така и те трябва. Обаче тези неща трябва да им се говорят и показват, иначе на тях не им е в природата да се сетят. Моите наблюдения за мъжете са, че те действат спрямо пример - ако имат приятели, които помагат на половинката си и делят задържения, то и те ще го правят. Ако имат приятели безделници, то и те ще приемат това за нормално. Моя голяма тактика е така дискретно да му давам пример с нещо положително, което негов приятел е направил. И той после също го правиъ някак му идва състезателния инстинкт. И после го хваля колко добър и прекрасен мъж е.
Абе, като се замисля, малко като децата са си мъжете Grin

# 517
Много добре го каза Grinning

# 518
Може би не е добре, защото при седалищно, естествено раждане някой път е трудно или невъзможно. Гледах, че има някои позиции на бебето, които го позволяват,но други не.

Защо да не е добре да има контракции, когато е седалищно? Все пак не ги контролираме ние тези контракции. 😀 Моето също е седалищно и за първи път чувам такова нещо.
При мен бебето е седалищно, днес бях вече при лекарката, при която ще раждам. Каза, че не е добре да има контракции, докато е седалищно. Не съм имала, въпреки че съм под голям стрес, големи проблеми ми натресоха, точно сега... Имала съм нисък пролактин (преди бременността), както и други хормони, сега явно това ми е в плюс...

Сега видях въпроса, не знам, така ми каза докторката последно. Ама аз понеже нямам и някак усещам, че едва ли ще имам (скоро), имах други въпроси за обсъждане и подробности... Да, не могат да се контролират, просто се влиза спешно, ако се случи.
Да, но това става въпрос вече за родилните контракции, така ли? Понеже аз го разбирам, че изобщо не е ок да има контракции като е седалищно.
Да, докторката имаше предвид родилни контракции. Предполагам която не е усещала никакви през цялата бременност, е по-вероятно да преноси... Ако се появят, пак правят секцио по спешност, но не знам дали проблема е само, че на тях им се объркват графика и е извънредно, че ще е без изследвания от предния ден като при плановото и т. н., или просто за самото бебе е опасно. Иначе не е невъзможно естествено, но е с голям риск за бебето, по-точно голям риск пъпната връв да остане притисната, ако не излезе бързо. Иначе от лекарката съм много доволна, обяснява всичко, предпочита естественото, стига да няма противопоказания и така.

# 519
Тези, които ще раждат със секцио, кога определихте дата, в коя седмица бяхте, когато решихте с АГ

# 520
  • Варна
Аз ще съм секцио живот и здраве. Дадоха ми да избирам между 3 дати в 38 г.с (другата седмица), избрах първата възможна . Термина ми е 06.02.2025 г.

# 521
Изключваме, че ММ е доста разбран и ме търпи, въпреки че и аз съм търпелива спрямо него. В житейските си отношения не само в личните съм се научила, че трябва да си постелиш чергата от самото начало. Да, може да съм си премълчала понякога за някои неща, в името на компромиса, защото иначе няма как едни взаимоотношения да се случат. От момента, в който заживяхме заедно се разбрахме да си казваме нещата, които ни дразнят, както и че отношенията са 100% в една връзка. Не винаги са 50/50, на единия ден единия дава повече, на другия ден другия, но накрая са винаги 100%. Бебето ни е планирано, говорено е преди това, че няма да е лесно, че въпреки, че ще си остана един момент вкъщи, това не означава, че ще се справя с всички задължения сама. Не си е позволил никога да ми говори така- чистя /без прахосмукачката, защото взехме нова, заради котката и ми идва по-тежка докато съм бременна/, готвя, пера, чинии, сервирам, отсервирам, но винаги ме е питал имам ли нужда от помощ. Когато не ми е ок, просто му казвам да свърши това и онова или че не мога да направя това и ми трябва помощ.
За тези неща е нужен диалог. Сядаш и си казваш как се чувстваш, не премълчаваш. Мъжете не четат емоции, те са малко така приемат всичко буквално.

# 522
  • Варна
Всичко си според човека както си тръгне от начало. Никога не ме е питал какво съм правила цял ден, защо това или онова не е както трябва или защо няма сготвено.Аз съм много деен човек, учих и работих, после работих на 2 места.
 Ще си намаже филии и това е. Аз съм дева, старая се да поддържам себе си и къщата на ниво. Да не кажа, че не лягам докато не оправя и сутрин пак оправям…
Даже паднах в 8 месец от катерене и ме увика, защо не съм го изчакала да се прибере.
Беше много смешно -карах го да свали и закачи после пердетата. Охка - пъшка вика мускулна треска ще имам на ръцете. Каза вие жените сте велики същества. И постоянно ми го повтаря, а от как съм бременна се държи даже по- добре и от преди. Копче не ми е казал, тон не е повишил.

# 523
В началото на 34г.с. определихме датата за секцио, тогава ще съм 38 + 3

Тези, които ще раждат със секцио, кога определихте дата, в коя седмица бяхте, когато решихте с АГ

# 524
  • Варна
Аз ще съм секцио също. В 35-36 гс ми каза да си избера дата след 20.01. за термин 09.02. Та в 38 почти 39 гс ще ми е секциото.

Общи условия

Активация на акаунт