Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 971
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
В началото на 34г.с. определихме датата за секцио, тогава ще съм 38 + 3

Тези, които ще раждат със секцио, кога определихте дата, в коя седмица бяхте, когато решихте с АГ
Да не би да сте избрали 30.01?🫣

# 526
Мъжете, ако трябва да правят това, което жените правим, човечество отдавна няма да има. Ние градим кариера, често в повечето семейства жената е на по-висока позиция от мъжа и изкарва повече пари. Аз също имам основна работа и частна практика и паралелно участвам като лектор в разни събития. Хайде, при нас и той е работохолик. Обаче, освен че жените вече сме кариеристи, забременяваме (често с трудности, някои от нас преминават през инвитро и т.н. лечения, което е физическо и психическо сриване), после го носим това бебе, всеки триместър с проблемите си, после раждаме, след това кърмим и сме 24/7 на пост, през това време, така като гледам и във форума, повечето от нас не спират да работят, само леко забавяме нещата. Отделно поддържаме дома - готвене, подреждане, чистене, приготовления за бебето. Някъде между всичко трябва да намерим време и за себе си - за да сме красиви и поддържани. И накрая, като сме бременни и в майчинство, кариерата, която си градил и доходите, които си постигнал падат много драстично (при мен с 60-70%)
И всичко изброени горе се случва едновременно.

Е, кажете ми един мъж, който ще издържи на всичко това, така както ние всички жени издържаме. Аз не познавам. Grin Моят мъж малко по-натоварен ден да е имал на работа и да не е доспал и вече драмата е на 100% А за мен един такъв негов ден е ежедневие Grin
Така че, момичета, носете си самочувствието затова, че сме жени и не позволявайте на никой мъж да ни кара да се съмняваме в това какви космически сили буквално притежаваме Wink

# 527
Не, датата е 07.02😊 Дано да дочака до тогава. Сега съм 35 + 2 и вчера на тонове ми засякоха контракции, които аз не усещах. 

В началото на 34г.с. определихме датата за секцио, тогава ще съм 38 + 3

Тези, които ще раждат със секцио, кога определихте дата, в коя седмица бяхте, когато решихте с АГ
Да не би да сте избрали 30.01?🫣

# 528
Момичета, някоя запозната ли е с верзиото? Бебето беше главично до онзи ден, но вчера (36г.с.) ме изненада, че се е обърнала седалищно. Предполагам, че пак може да се завърти - правя уж някакви упражнения. Обаче се чудя, ако не се обърне до 37-ма 38-ма седмица дали да не отида да го въртят. Надежда Стаменова гледах я прави процедурата. Но не знам ... чудя се дали верзио или секцио е по-добре. Яд ме е, защото имам едно естествено раждане вече и не ми се искаше да пробвам и секцио 😄

# 529
Момичета, някоя запозната ли е с верзиото? Бебето беше главично до онзи ден, но вчера (36г.с.) ме изненада, че се е обърнала седалищно. Предполагам, че пак може да се завърти - правя уж някакви упражнения. Обаче се чудя, ако не се обърне до 37-ма 38-ма седмица дали да не отида да го въртят. Надежда Стаменова гледах я прави процедурата. Но не знам ... чудя се дали верзио или секцио е по-добре. Яд ме е, защото имам едно естествено раждане вече и не ми се искаше да пробвам и секцио 😄

Аз доста ровех, но май само в Надежда го правят. Трябва да питаш там според мен.

# 530
На мен не са ми казвали за такъв вариант, но четох че пак рискове с тази пъпна връв. Даже самО ако се обърне, "завърта" и пъпната връв (това АГ ми го каза). Макар че ако не е голямо бебето, спонтанно обръщане може би не е проблем?! Ти усети ли обръщането, или че се е обърнало (ако е станало по време на сън примерно)? Аз мисля, че няма как да го пропусна, ако се завърти (моето е седалищно от края на 7ми месец).

# 531
Момичета, аз снощи се измъчих. От 12 до поне 6 силни менструални болки като на моменти срязващи. Не можах да определя някаква регулярност, защото нямаше точни интервали, а през цялото време си ме боли като при тежък цикъл, но с пикчета. Заспах след 6 ч, сега се събудих и още усещам натиск и напрежение точно като при цикъл. Чудя се дали е предвестник на ранно раждане, дали са контракции... имала съм преди втвърдяване на корема, но никога болезнено.

# 532
Момичета, аз снощи се измъчих. От 12 до поне 6 силни менструални болки като на моменти срязващи. Не можах да определя някаква регулярност, защото нямаше точни интервали, а през цялото време си ме боли като при тежък цикъл, но с пикчета. Заспах след 6 ч, сега се събудих и още усещам натиск и напрежение точно като при цикъл. Чудя се дали е предвестник на ранно раждане, дали са контракции... имала съм преди втвърдяване на корема, но никога болезнено.

Няма ли да е добре да кажеш на лекаря? На мен ще ми е първо раждане, така че не знам какво са болките от контракции.

# 533
Google76, така както го описваш на контракции прилича, може би да се чуеш с АГ? Щом не са регулярни не би трябвало да са родилни, но все пак.

Стискам палци да разминат и да си дочакате последните седмици 2в1.

# 534
Ходих в Надежда, въпреки че не се следя там. Казаха ми другата седмица, ако искам да ходя. Но ми е притеснено и съм в чуденка и с една надежда, че ще се завърти и сама. Просто като че ли е нова процедура, поне в България и ми е малко притеснено да се доверя. Пък чак другата седмица съм при моята АГ, за да го обсъдим евентуално.

Иначе въобще не съм я усетила като се е завъртяла, усетих само, че ме рита на различно място вече. 😄 2700 е, уж не е много малка. Как съм пропуснала не знам, даже не повярвах като ми казаха. Но по принцип е досто щура и много рита и се върти та предполагам просто не съм обърнала внимание.

Google76, и на мен ми приличат на контракции - аз с първото раждане нямах почти никакво стягане на корема - болки в кръста и менструални болки само. И според мен е хубаво да ходиш да те погледнат Simple Smile Но може и да си се притоварила просто

# 535
И на мен ми е първо раждане и са контракции.Според мен трябва да се обадиш на АГ, понеже не помня в коя седмица си, да те пуснат на тонове, за да видят през колко време са и да проверят за разкритие. Цяла нощ и днес си е доста време. Моите, когато ми излезнаха доста за 20мин ми предложиха системи в болницата или увеличение на магнерот и диаспорал. Не чакай!

# 536
Момичета ,един страничен въпрос. Ако сте избрали име,но бебче се роди на празник,това би ли повлияло в посока смяна и кръщаване на светеца ?
Google ,бих посетила спешен кабинет на болницата в която ще раждам и ще се обадя и на АГ

# 537
Да се отчета и аз. Бях на първи тонове всичко е супер минах прегледа при АГ бебка е поразнала 2540 е вече в 34+3. Каза че върви много добре плацентата е супер водите също шийката е запазена (не ми каза точно колко) имам вече дата за секцио ще бъде в 37+3 гс. Термина ми е за 22 февруари. Иначе снощи и аз от 4 до 6 сутринта не можах да спя от същите болки и стягания  но сега съм добре само едно стягане от сутринта до сега засякох. Багажа за болницата ми е готов още преди нова година. Дрешките са изпрани, изгладени само чаршафчетата не съм правила но тези дни и това ще свърша. Да ви питам тези които правите обременяване то с глюкоза когато изследвате глюкоза колко ви е на гладно? Оня ден АГ ми пусна изследванията вече последните  бяха минали около 4,5 часа от последното ми хранене и глюкозата е 3, 60 при долна граница 3,90. Аз последно време си признавам че не се справям с диетата все нещо забранено ми се хапва та се чудя сега изобщо има ли смисъл да се мъча да спазвам някакъв режим или. Иначе като килограми съм качила 12.

# 538
И моят багаж е готов, остана само да изпера и изгладя всичко на бебо .При мен няма никакво гнездене, а с тази падаща тапа не се знае, накрая всичко ще остане за ММ.Поне имам оправдание (Лекарката каза да си седя на дупето😅) .Много мразя да пера и да гладя ,направо полудявам 🤯

# 539
Браво за добрите новини! Hug

При мен един път беше 3.6 сутрин на гладно в лабораторията,  но бяха минали 12часа, че и повече от последно хранене вечерта.
Добре е основните да са на 4-5 часа, но междинно като плод, Кисело мляко или ядки, нещо мъничко и леко е добре да има между тези паузи, за да не пада така КЗ. Аз на 2-3 часа хапвам, следобед задължително хапвам нещо за междинно иначе ми става лошо от глад или от ниска захар..не знам, а 4.3 с глюкомера съм мерила най- ниско дори и след 4 5 часа пауза. Най- добре да ти каже лекар иначе, аз съм лаик тук с диабета, но скоро мисля, че ще съм с полувисше само от всичко изчетено и опита, който трупам Grinning

Да се отчета и аз. Бях на първи тонове всичко е супер минах прегледа при АГ бебка е поразнала 2540 е вече в 34+3. Каза че върви много добре плацентата е супер водите също шийката е запазена (не ми каза точно колко) имам вече дата за секцио ще бъде в 37+3 гс. Термина ми е за 22 февруари. Иначе снощи и аз от 4 до 6 сутринта не можах да спя от същите болки и стягания  но сега съм добре само едно стягане от сутринта до сега засякох. Багажа за болницата ми е готов още преди нова година. Дрешките са изпрани, изгладени само чаршафчетата не съм правила но тези дни и това ще свърша. Да ви питам тези които правите обременяване то с глюкоза когато изследвате глюкоза колко ви е на гладно? Оня ден АГ ми пусна изследванията вече последните  бяха минали около 4,5 часа от последното ми хранене и глюкозата е 3, 60 при долна граница 3,90. Аз последно време си признавам че не се справям с диетата все нещо забранено ми се хапва та се чудя сега изобщо има ли смисъл да се мъча да спазвам някакъв режим или. Иначе като килограми съм качила 12.

Общи условия

Активация на акаунт