Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 932
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Момичета ,един страничен въпрос. Ако сте избрали име,но бебче се роди на празник,това би ли повлияло в посока смяна и кръщаване на светеца ?
Google ,бих посетила спешен кабинет на болницата в която ще раждам и ще се обадя и на АГ

Аз бих се повлияла от това,че детето си е избрано името и светеца, който да го пази и закриля. Имахме приятели,бяха избрали Камелия,да но детето се роди на 15.08/Богородица/ пренесено 5 дни,така,че нямаше как да е Камелия

# 541
Аз не бих сменила името заради празника. А и е по-добре детето да си има 2 празника според мен.
Момичета ,един страничен въпрос. Ако сте избрали име,но бебче се роди на празник,това би ли повлияло в посока смяна и кръщаване на светеца ?
Google ,бих посетила спешен кабинет на болницата в която ще раждам и ще се обадя и на АГ

# 542
Аз не бих, името е избрано отдавна и си мисля, че би било лоша поличба. В църковния календар почти всеки ден някой има имен ден, просто ще приема, че този светец ще бди над него.

# 543
Ходих в Надежда, въпреки че не се следя там. Казаха ми другата седмица, ако искам да ходя. Но ми е притеснено и съм в чуденка и с една надежда, че ще се завърти и сама. Просто като че ли е нова процедура, поне в България и ми е малко притеснено да се доверя. Пък чак другата седмица съм при моята АГ, за да го обсъдим евентуално.

Иначе въобще не съм я усетила като се е завъртяла, усетих само, че ме рита на различно място вече. 😄 2700 е, уж не е много малка. Как съм пропуснала не знам, даже не повярвах като ми казаха. Но по принцип е досто щура и много рита и се върти та предполагам просто не съм обърнала внимание.

Google76, и на мен ми приличат на контракции - аз с първото раждане нямах почти никакво стягане на корема - болки в кръста и менструални болки само. И според мен е хубаво да ходиш да те погледнат Simple Smile Но може и да си се притоварила просто
Аз освен всичко друго, от доста време главичката си личи къде е през корема, особено когато се разтяга и набира - все едно е близо до кожата. Отдясно е винаги. 2800гр беше при последното измерване.

# 544

Зависи от празника - за баткото бях казала, че ако е на Никулден ще е Никола, но ако беше на 12-ти декември (когато ми беше термина) нямаше да е Спиридон, нищо, че тогава е св. Спиридон Grinning в крайна сметка се роди на седми и за малко изпусна да е Никола.

Сега единствено за Богоявление и Ивановден щях да направя изключение, другите за мен лично не са толкова значими сякаш и ще да си остане предварително избраното име.

# 545
Ai-djini ние с теб май си вървим заедно Simple Smile моят термин е 21 февруари, във вторник на третата ФМ изкараха малката 2.5 кг в 34+4. Аз съм качила до момента 13 кг. Само дето засега се глася за нормално, та вероятно ще ме изпревариш Simple Smile)

Да се отчета и аз. Бях на първи тонове всичко е супер минах прегледа при АГ бебка е поразнала 2540 е вече в 34+3. Каза че върви много добре плацентата е супер водите също шийката е запазена (не ми каза точно колко) имам вече дата за секцио ще бъде в 37+3 гс. Термина ми е за 22 февруари. Иначе снощи и аз от 4 до 6 сутринта не можах да спя от същите болки и стягания  но сега съм добре само едно стягане от сутринта до сега засякох. Багажа за болницата ми е готов още преди нова година. Дрешките са изпрани, изгладени само чаршафчетата не съм правила но тези дни и това ще свърша. Да ви питам тези които правите обременяване то с глюкоза когато изследвате глюкоза колко ви е на гладно? Оня ден АГ ми пусна изследванията вече последните  бяха минали около 4,5 часа от последното ми хранене и глюкозата е 3, 60 при долна граница 3,90. Аз последно време си признавам че не се справям с диетата все нещо забранено ми се хапва та се чудя сега изобщо има ли смисъл да се мъча да спазвам някакъв режим или. Иначе като килограми съм качила 12.

# 546
Мамита, има ли все още сред вас, които до момента не са усетили нито една контракция? Вече съм 37г.с и все още нямам или поне не съм усетила да имам, а нали уж има някакви подготвителни. Утре съм на тонове отново и ще питам дали се отчитат вече. На предните тонове нямах или поне не са ми казвали, че имам (около 12-15мин продължиха тоновете). Отделно знам, че при някои тоновете продължават 20-30мин. Дали пък затова не се отчита нищо? Ще се радвам на споделен опит/мнения

Името е избрано от години (колкото и да е странно, още на 20г си бях избрала имена за момиче и момче, сега съм на 30г🤣) и не бих сменила, без значение кога се роди

# 547
Аз все още не съм имала ни една. Утре - 35 г.с. Два пъти съм ходила на тонове от по 25-30 минути, казаха ми, че никакви контракции не се засичат.

Мамита, има ли все още сред вас, които до момента не са усетили нито една контракция? Вече съм 37г.с и все още нямам или поне не съм усетила да имам, а нали уж има някакви подготвителни. Утре съм на тонове отново и ще питам дали се отчитат вече. На предните тонове нямах или поне не са ми казвали, че имам (около 12-15мин продължиха тоновете). Отделно знам, че при някои тоновете продължават 20-30мин. Дали пък затова не се отчита нищо? Ще се радвам на споделен опит/мнения

Името е избрано от години (колкото и да е странно, още на 20г си бях избрала имена за момиче и момче, сега съм на 30г🤣) и не бих сменила, без значение кога се роди

# 548
Аз съм 36г.с. и не съм имала. С предната бременност също нямах до самото раждане. Само менструални болки отвреме навреме и болки в кръста. Казаха, че това са контакции, но на тонове не се отчитаха до раждането.

# 549
Аз утре съм 37 г.с. и също нито една. Нито на тонове, нито на преглед някога са "хващали", напротив - всички казват, че матката ми е изключително спокойна..с предната бременност беше същото, чак при самото раждане усетих (и нямаше как да го пропусна Grinning ).

# 550
А това дали е предпоставка за преносване или няма общо? Не помня дали някой го беше споменал в тази група или в януарската

# 551
Аз съм 35та и нищо не са засичали ,а вече започвам да треперя над всяко неразположение дали се започва 🥲

# 552
На мен единствено ми казаха и двата пъти на тонове, че са добри и не съм питала кво ще рече това. 🥲
По-скоро усещам като се движи бебето болка, не мога да я определя точно като контракция ама все си мисля, че като настъпи момента ще разбера кво се случва. 🤞

# 553
Аз преносих първия път, но съм питала и са ми казвали, че не е предпоставка и че не е от това 🫣

# 554
Според мен липсата на контракции по време на  тонове се дължи на това, че в момента, в които сте на апарата просто нямате. Аз съм вече в 38г.с. И не са ми през целия ден- основно сутрин след 10ч. и вечер след 8ч.Първия път, като бях имах, усещах си ги, апарата ги отчете. Вчера по спешност, като ме включиха, за да проверят бебето дали е добре. Не усещах контракции, само от ходенето и сядането и ставането в количката по леглата за изследвания леко ми се втвърди корема, но машината хвана 2 контракции. Не са ми ги правили за по-малко 20-30мин и двата пъти. Акушерката като видя резултата на листа каза: “имаш две, ама те са такива подготвителни”, а първия път когата бях с 5 думите и бяха: “много са, силни са, сега ще извикам лекар да те прегледа за разкритие”.

Общи условия

Активация на акаунт