Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 672
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, какъв крем за зърна си взехте? Чудя се между такъв с Ланолин или да си взема кокосово масло? На една лекция ни бяха казали, че този с ланолина не го препоръчват, не помня защо

Аз си взех такъв с ланолин, една лилава опаковка е, мисля че се води лансинох марката, ще те излъжа. Като казах в аптеката, че искам крем за зърна това ми дадоха. Аз друго да питам, знам че правят клизма и тоалет в болницата (бръснене), ама никъде в списъците не видях да искат да носим самобръсначка или ножче, та някоя запозната ли е дали трябва да си нося нещо или те си имат?
И също ако сте почиствали количките и столчето за кола, как?
Не смея да ги пусна в пералнята да не се скапе нещо, ако са на ръка пък не знам кога ще изсъхнат..
А и честити бебчета, да са ви много здрави и щастливи. А на мамите бързо възстановяване! ❤️

# 676
Момичета, какъв крем за зърна си взехте? Чудя се между такъв с Ланолин или да си взема кокосово масло? На една лекция ни бяха казали, че този с ланолина не го препоръчват, не помня защо

Maternea ползвах с каката над 2 г. и нямах никакъв проблем. Много съм доволна от него. Пробвала съм Лансинох също и на Медела мисля, че беше. В Матеренеа има кокосово масло и ланолин.

# 677
Започва се всеки ден почти с бебчета😍 Да си призная, че тръпна всеки ден (05.02 термин).
Крем за зърна си взех на Мустела

MBStefanova, щом ти се плаче - си поплачи! Изкарай всички емоции колкото се може по-бързо, за да започнеш да се наслаждаваш на предстоящото🥰 Можеш! ❤

Паолина, следя се при д-р Поп-Георгиевска в Казанлък, ще раждам живот и здраве при нея в НиаМед. На мен ще ми е първо раждане и държа да съм при човек, с когото се чувствам спокойна и сигурна (не че има гаранции, винаги може да се обърка нещо, но се старая да мисля позитивно)

Симона, почистих количката и столчето за кола с парочистачка (смятам, че е достатъчно за дезинфекция, все пак няма да я слагам гола в тях)

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 09:40 от Анонимна*

# 678
  • Варна
Количката и столчето не съм ги прала, нови са, в магазина казаха, че може да се почистя с кърпа просто. Влажна, мокра, някои чета с парочистачка минават.
За бръсначки не съм чувала, явно си имат. Ама ако те притеснява нещо си вземи пък, колко му е.
За кокосовото масло да на лекции сега го лансират, не знам, то постоянно нови неща излизат и проучват.

# 679

https://kindermarket.bg/krem-za-zarna-lansinoh-hpa-lanolin-40-ml … AYASAAEgJIkvD_BwE

Такъв взех аз, че е без отмиване. За кокосовото масло гледах онзи ден една лекция, че е хубаво да се измият зърната.

# 680
Количката и столчето не съм ги прала, нови са, в магазина казаха, че може да се почистя с кърпа просто. Влажна, мокра, някои чета с парочистачка минават.
За бръсначки не съм чувала, явно си имат. Ама ако те притеснява нещо си вземи пък, колко му е.
За кокосовото масло да на лекции сега го лансират, не знам, то постоянно нови неща излизат и проучват.

Попринцип ми се ще изобщо да не им се чекна да ми правят прически и занимавам ММ вкъщи да го прави. 🤣 Днес ще носи плюшените играчки на химическо, пък за столчето ще мисля. Реално е било завито с найлони през цялото време, не е мръсно мръсно ама мен ме е обзела манията всичко да е избърсано и изпрано по десет пъти "за всеки случай". 😂😂

# 681

Аз си взех такъв с ланолин, една лилава опаковка е, мисля че се води лансинох марката, ще те излъжа. Като казах в аптеката, че искам крем за зърна това ми дадоха. Аз друго да питам, знам че правят клизма и тоалет в болницата (бръснене), ама никъде в списъците не видях да искат да носим самобръсначка или ножче, та някоя запозната ли е дали трябва да си нося нещо или те си имат?
И също ако сте почиствали количките и столчето за кола, как?
Не смея да ги пусна в пералнята да не се скапе нещо, ако са на ръка пък не знам кога ще изсъхнат..
А и честити бебчета, да са ви много здрави и щастливи. А на мамите бързо възстановяване! ❤
Аз ще раждам секцио утре и ми казаха да съм  гладка 😄 , но предполагам, че повечето жени така ли иначе си се бръснат, все пак като не се знае кога ще родиш, поне да си подготвена😃
Аз не съм прала количка и стол, така ли иначе както казаха и по-горе- няма да ги слагаме голи в тях, а и моите са нови от магазина, стоят си в найлона 😄

Maternea ползвах с каката над 2 г. и нямах никакъв проблем. Много съм доволна от него. Пробвала съм Лансинох също и на Медела мисля, че беше. В Матеренеа има кокосово масло и ланолин.
А той с отмиване ли е?

# 682
Нямам никакво намерение да пера кошчета и колички. Нови са. Майка ми дойде само да забърше добре кошарата, изпра пердетата, понеже аз съм на легло от месец. Даже няма и да гладя, сушилнята си знае работата

# 683
Перат се без проблем, от нашите свалих най-горния плат и го пуснах в пералнята без центрофуга на ниски градуси - нищо им няма и на столчето, и на количката.

Особено столчетата за кола трябва да могат да се перат, много деца повръщат в колата и само сваляш и переш.

За зърна имам Лансинох и аз.

# 684
  • България
И аз взех този с лилавата опаковка на първо време. Видях, че е без измиване.

Иначе аз си сложих в багажа самобръсначка. Клизмата ти я правят, но за МД ти казват да си направиш тоалет и да си гладка преди нея. Така че ще е на пипане, колкото толкова.

За кошчето и количката са чисто нови, даже ни изкараха неразопакован кашон и не съм го прала сега. Само кошарата и шкафчетата съм забърсала.

# 685

А той с отмиване ли е?
[/quote]

Maternea е без отмиване и това му харесвах, че с миене преди всяко кърмене си бях докарала дисхидроза и ходих с месеци по дерматолози защото целите ареоли ми бяха възпалени и червени. Бяха ми изписали кортикостероиди и влязох в омагьосан кръг на мазане, миене и кърмене. Като спрях кортикостероидитв и спрях да ги мия по 10-15 пъти на ден, а само няколко пъти, като мажех с Матернеа, се оправи тъкънта на ареолите и нямаше проблем.

# 686
Ох момичета, изплаших се снощи.

В продължение на над час повтаряеми стягания на 3 до 5 минути. Няма течащи води, не са силно болезнени, но все пак болят като леки менструални болки, а обикновено мен не ме боли корема. Тъкмо се изкъпах с топла вода, викам лягам за 15 минути и ако не минат, към спешното. Намаляха и се разредиха. Две ношпа-та и малко магнезий, че вчера ми беше последно да ги пия. Май се размина.

Дечко се мърда и реагира на "почукване". Снощи имах малко повече физическа активност от обикновено и си позволих следобедно кафе към 3, контракциите обаче бяха след 8:30, 9 вечерта. Май не бяха от родилните, все живея с мисълта, че ако са родилни няма да има съмнение. Сега чакам едни изследвания и ще звъня на аг-то, ама... Поизплаших се, едвам влязох в 35та, рано му е.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 10:34 от The_Black_Hole

# 687
The_Black_Hole най-добре не се къпи с вряла вода, защото ще си докараш още повече контракции.

# 688
Крем и аз съм взела Лансинох.

За прането столчето за кола изпрах в пералнята, всичко му се сваля, на ниски градуси и ниска центрофуга. Нищо не им стана и много бързо ми изсъхнаха.
На количката изпрах в пералнята калъфа на матрака и този калъф, който от вътрешните страни, както и зимното покривало на коша за новородени и чантата. За сенника и самия кош отвън имам един трик аз, който ползвам за пране на неща, които не могат да се перат - разтварям малко препарат за пране във вода и с лилавата кърпа на виледа, която е леко грапава, търкам повърхностите, за да се освежат. После минавам с парочистачката. То и моята беше опакована ама пак сумати време е стояла по складове, пътувала напред-назад, то и кашона й беше един… Реално бебето няма да се докосва до тях, правя го повече за свое спокойствие.

# 689
  • Варна
Може да е било и от горещия душ да знаеш. Не трябва  с гореща вода.
В 35 гс спираш хапчетата ли? Аз съм в 37+4 и сега ги спрях със страх.
Всяка вечер заспивам и се моля да няма аварии нощем.

Общи условия

Активация на акаунт