Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 72

• 67 781
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
Предполагам, че някакво малко количество растително масло в боята не вреди на боядисването. И без това по самия косъм си има мазнина, тъй като препоръките като цяло са да не се боядисва върху съвсем чиста, току-що измита коса.

Мръсната коса е за предпазване и на скалпа.

# 721
Момичета, моля ви предложете ми силно хидратиращ крем/лосион за тяло. Започвам лечение с Роакутан и търся нещо подходящо.

На Микса с лилавата помпичка е хубав, но за лятото ми идва много тежък, въпреки че съм с много суха кожа. Ползвам го само зимата.
На Вазелин бялото шише също предпазва добре, но пък е с парабени, така че не е препоръчително се ползва постоянно.
Фаворит ми е на Дав за много суха кожа, но го има само по магазините за паралелен внос.

Последна редакция: сб, 19 юли 2025, 13:36 от Дидичка

# 722
  • София
Момичета, моля ви предложете ми силно хидратиращ крем/лосион за тяло. Започвам лечение с Роакутан и търся нещо подходящо.
сериите Cika на Avene и uriage , само те са ми задържали кожата хидратирана и здрава след душ, всичко друго е все едно никога не си се мазал като се изкъпеш

# 723
  • Deutschland
Аз съм слагала кокосово масло по косата преди боя. После боята се нанася лесно и уж маслото предпазва. Аз обаче трудно го отмивам и не ми се занимава.

Дидичка, кой точно на Дав имаш в предвид? Благодаря.

# 724
Фрау, този ползвам, даже скоро беше намален, та поръчах юнашката:

Масла от косата се отмиват лесно, ако сложиш маска или балсам преди шампоана.

# 725
  • Deutschland
Много благодаря, този Дав го има тук в ДМ.
За маслата съм планирала довечера такова от гроздови семки. Ще сложа балсам преди шампоана. Отново благодаря.

# 726
За нищо, Фрау, в Англия има и един с някаква розова цапаница отпред на опаковката, който е със същия състав, само има добавен пантенол, но незнайно защо ми е една идея по-недостатъчен от червения.

# 727
Домашни маски съм правила, като трябва някак да оползотворя счупени яйца, ако не планирам да правя нещо с яйца същия ден. Жълтъкът сам по себе си много помага за отмиването на мазнината, свързва се с нея, в готовите маски и балсами също има такива свързващи вещества, така че и лъжица готов продукт към домашната маска помага. Даже и със слънчогледово олио със жълтък и малко оцет, разбити като майонеза съм правила, никакъв проблем няма с измиването.

# 728
Азара, може ли снимка?

В боята понякога слагам малко базово масло (каквото имам) или от зехтина, който ползвам за салата. Или с каквито кристали/олиа за коса разполагам.

Моите домашни маски от години са маслени - готови смеси или сама си приготвям.
От януари съм с билкови индийски прахове аз вече съм ги споменавала, а от два месеца насам съм с масло за растеж на khadi (ползвам и тяхната къна) и съм доволна. Редувам ту единия вид, ту другия.
Яйца и такива не съм слагала от години, а и не ми е приятно.

# 729
Похвалвам ето тези маски
От Фантастико ги взех за 5,80
Сложих си тази против бръчки, усещането ми е странно в началото с такъв тип маска, но после прилепна, даже разхлади кожата. Като свалих маската наистина ми се поизпъна лицето и е някак озарено. Сега, да си кажа, на 27 съм и нямам бръчки освен мимически, едва ли ще върши чудеса при вече налични бръчки, но усещането е добро.

Другия път ще ползвам тази с глутатион.

# 730
  • Варна
Привет, дами!
Не знам аз ли съм пропуснала нещо, но напоследък не мога да открия свестен околоочен крем. Масово кремовете за лице нямат такъв. Някакъв друг продукт ли има, който да го замества?
Досега все ползвах на Ревюел, обаче изчезнаха от Елитис. Не знам къде другаде мога да ги открия?

# 731
  • Свети Влас
Този ли е?

Скрит текст:

# 732
  • София
Аз съм много доволна от Garnier.

# 733

Сложих си тази ексфолираща маска миналата седмица.
Показвам за момента резултата, това е последните три дни. По принцип пишеше 3-5 дни до започване на белене, при мен май малко по-късно.
Да отбележа, не са ми били много груби или напукани, просто ги усещах по-сухи. По принцип си киснех преди краката в леген със сили на Бингоспа, но сега нещо не ми се занимава с тях😀

Намерих снимка от преди да ги сложа.
Ще кача ако искате и крайния резултат.
Искаше ми се цял чорап, но имах раничка на палеца и прецених, че е по-добре да не дразня там.
Стои се 60 минути. После се изплакванс топла вода. След това не се ползват никакви други пилинги - било то химически или тип пили и прочее. Най-рано след два месеца може да се повтори. Тогава мисля цял чорап да взема.
За разлика ще кажа, че където е обелено се усеща много нежна кожата.

# 734
  • Варна

Не, други видове използвах. Като цяло каквото има, но изчезнаха всички.
Прегледах линка, поне има от къде да си поръчам. Благодаря!

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 22:51 от Саня

Общи условия

Активация на акаунт