Искам бебе след аборта

• 934
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Много са ти объркани представите за живота. И реагираш агресивно, когато някое мнение тук не ти харесва. И в реалния живот вероятно е така. Писали са ти, но да повторя: никой не ти е длъжен, не си дете, не си болна. Помощ все пак получаваш, но си неблагодарна. Хвани се на работа, печели пари и хубаво си помисли какво бъдеще имаш с този мъж.

# 16
Авторке, разбирам, че си в емоционална дупка. Наистина е най-добре да потърсиш психологическа помощ, защото разсъжденията ти са в много грешна посока.
Ясно е, че търсиш вина у другите за аборта, за да успокоиш съвестта си. Но в крайна сметка решението за това е било твое и никой не е виновен за него. Да, хубаво е да имаме подкрепа от най-близките си в такива трудни моменти, но защо не помислиш, че майка ти, сестра ти и мъжа ти са ти казали, че е по-добре да махнеш бебето, защото виждат нещата обективно и това е било правилното решение в ситуацията, в която се намираш в живота си, а не защото ти мислят лошото. Не се самонавивай, че целия свят е срещу теб, а ти си жертвата, защото не си. Взела си решение за аборт и това си е само твоя отговорност. Сега тази фикс идея как искаш второ бебе пак е начин да успокоиш съвестта си, заради аборта. Но вместо това, по-добре си помисли хубаво в какво положение сте с мъжа ти и близките ти и че с второ бебе има огромна вероятност да потънеш съвсем и нещата да станат в пъти по-зле. По-добре помисли дали наистина този аборт обективно не е бил най-правилното решение в твоята ситуация, вместо да таиш злоба и обвинения към другите и към себе си, и да си навиваш, че искаш второ дете, когато реално не искаш. Създаването и отглеждането на дете е огромна отговорност и трябва да е осъзнат процес, а не някаква хрумка “днеска искам, утре не искам”. Още повече, след като казваш, че изобщо не си сигурна защо сте заедно с мъжа ти, финансово сте зле и няма кой да ти помага с детето. Дори само това, че с мъжа ти не сте в добри отношения би трябвало да ти светне лампичката дали е добре да правите още деца, защото едни отровни отношения между родителите тровят целия живот на детето и се отразяват после и в неговия семеен живот. Нямате пари, нямаш помощ от роднини, с мъжа ти не се разбирате - според теб дали още едно дете ще направи живота ти по- лесен и хубав, или ще го направи още по-труден и съответно ти ще изпаднеш в още по-голяма психическа дупка?

# 17
Знаем,че сте супер объркана и не знаете какво искате.
Вие самостоятелно сте взели решение да не го родите и прехвърляте вината на роднините.
Майка сте ,стегнете се заради това,което имате.

# 18
Мъжът ѝ е бил най-адекватен от всички. Човекът сам е казал, че каквото станало- станало и ще го гледат. Това, че не е гърмял шампанско от радост - ами, не е, щом са зле финансово.
Съжалявам, ако предният ми пост е прозвучал нападателно, не е било нарочно и с цел обида. Аз съм материална и за мен деца не се гледат без пари.

# 19
  • Sofia
...
Както и да е вие тука само нападате хората и ги обвиняват кошко да зле. Какво ли съм очаквала
Ние тук отговаряме на въпроси и проблеми дефинирани в теми.
Потребителите се ангажират с публикацията Ви, анализират я и дават съвети и препоръки според опита си.
Агресията и квалификациите към хора, които дават мения и насоки не са коректни.

Заключвам темата.

Общи условия

Активация на акаунт