Януарски бебета 2024г /тема 3

• 6 618
  • 177
  •   1
Отговори
# 165
О,да определено е стрес...всички мами около мен ,които пуснаха на ясла имат такива критични моменти...най вече с писъците и неспането вечер...минава,период е,но не знам за кокне по тежко за самото дете или за мама...

# 166
Здравейте! Да побутна малко темата с въпрос - как се справяте с вирусите? Ако някоя мама има нещо за имунитета, от което е доволна и има ефект ще съм благодарна да сподели.

# 167
Давам биозин/имунохелт, витамини, ваксинирам срещу грип.

# 168
С вирусите се справям чудесно- беше на ясла седмица и айде в болница 😩 спрях я от ясла за сега, то така с тези боледувания е ужасно, а и харесваше даже спа три дни там.
Как са с говоренето? Преси в петък прави 2, казва само някоя и друга думичка, но не е уау с говоренето както беше с ходенето.
Скоро ще трябва да махам биберона, цял месец го беше отказала, но влязохме в болницата и целия прогрес отиде на кино🥲

# 169
И при нас говоренето не е уау, края на декември направи 2. Започна да повтаря повече думи след нас .. на моменти се шашкам с това говорене и аз ..

# 170
Моят син говори много, не всичко се разбира, но все пак можем да водим разговори. Проговори много рано и не знам дали има значение, но от рано четяхме книжки. От лидл копувам поредица "приказки в рими" и "при баба и дяда на село". Там показвахме кой,какво прави, какво има на картинките и бях гледала някъде интервю на логопед и тя каза,че трябва да се задават въпроси на детето, под формата на игра,за да го подтикнеш да говори. Маже да пробвате. При нас сега е настъпил периода на тръшкането и реване при всеки отказ на нещо.... дано не е много дълъг, защотоо едва издържам вече 😀

# 171
Здравейте! Моята принцеса стана на 2 преди няколко дни, бяхме болни по празниците, от днес отново е на ясла. Пуснах я на 1 г. и 10 м. Много труден адаптационен период, но с помощта на психоневролог нещата се наредиха за точно 1 ден! Говори доста, прави изречения, направо си се разбираме. Но не се притеснявайте, всяко едно дете е индивидуално, ще проговорят всички. ❤️

# 172
Моето момче говпри и повтаря доста... Чак изречения не прави още най много две думи да свърже... Не ходи на ясли и не мисля да го пускам. А тръшкането и ревнето при всеки отказ започна отдавна  😅и няма изглед да спре скоро... И всичко иска да прави сам... Да се облича да се съблича... Иска той да ми чете ня мен книжките 😅
.

# 173
Аз на ясла няма да пускам...да чукам на дърво боледуването при нас за сега е просто ужасен сопол,който с и без лечение си влачим по 2 седмици...ама ние к зъби вадим още...2 направи в средата на декември...бърбори страшно много и разбираемо още от лятото...дори странични хора я разбират...изречения прави с доста думи...може да си каже абсолютно всичко,което иска ...ама и аз от ден 1 не спирам да и говоря,обяснявам ...задавам и въпроси и я уча как да отговаря...но пък с махнето на памперс сме до никъде...все така гърнето е враг номер 1...не иска и това...знае къде се ходи...знае ,че не трябва в гащите,но не иска...и съня ни не е от най прекрасните...а тръшкането и при нас е отдавна и не мисля,че скоро ще премине този период...

# 174
Моя ще тръгва на ясла в понеделник за първи път. Не знам как ще мине цялата адаптация. С говоренето не е от приказливите, говори когато си иска. С гърнето и ние сме до никъде, просто не иска да седи на него, ако е извън него върши си работата ама н него не ще и не ще да седне. Много е активен, много игрив и палав. Катери се навсякъде Grinning колкото до тръшкането при нас вече по рядко се проявява, но като стане така направо се напъва да повръща Close горе долу при нас е така.

# 175
И ние сме много активни...да седне да се заиграе с играчки е почти невъзможно...иска постоянно да бяга,да скача,да се катери и да прави бели...сега с този студ и невъзможността да се набяга навън и съня много се влоши,да не говорим,че къщата е пред разрушаване 😂

# 176
Наде, още веднъж ми затвърждаваш тезата, че момиченцата по-бързо проговарят. Постоянно му говоря какво правя, за да се учи, но не повтаря след мен .. иначе му е много интересно например сушилнята, като върти и започва и той да си върти ръцете .. но мисля, че ще се случат нещата .. нищо че от време на време ме "хапят мишките". 😅

# 177
Кристалче въобще не се притеснявай...излизаме тук майки с деца 23ти набор,като повечето са поне 2-3 месеца по големи от Софи и всичките момченца са много по назад в почти всичко от момиченцата...моя племенник до 2г казваше само Ъ и сочеше с пръст каквото иска,а на 2 и половина неможеше да му се затвори устата вече.
При нас от няколко дни истерийте се задълбочават...буквално за всяко нещо изпада в такава...започва да си удря главата с ръчички и да пищи...опитвам се да не и обръщам внимание,оставям я да се нареве и когато пожелае сама да дойде да я гушна,но рядко успявам да изтърпя до край и в повечето случаи започвам да я прилъгвам да дойде да играем или нещо друго само и само да и отвлека вниманието...има ли и други дечица,като нас които си изживяват емоциите и вечер...моето момиче вечер се буди с плач и рита с крачета,взимам я и като я гушна веднага заспива,но след 20-30 минути пак и така може цяла вечер,ако е изживяла някакви силни емоции през деня...били те рожден ден,гости,истерий...
За имунитет мамите около мен много хвалят това
https://farmavision.bg/produkt/floradix-kindervital-%D0%B1%D0%B8 … 0%B8%D0%B2%D0%B8/
А приятелка от софия писна детето на ясла и са и изписали това
https://galen.bg/abopharma-imunohealth-kids-sirop-za-imunnata-i- … U_akaAoIyEALw_wcB
След,като свърши опаковката прави 1 месец почивка и изпива и една опаковка и от това
https://galen.bg/omnikod-imuno-detsa-sirop-120ml?utm_source=goog … v3TYaAmAtEALw_wcB
Детето и е на ясла от септември и до сега се е разболявало веднъж и то лека настинка
Bobby_g как си ти...предполагам при вас веселбата е голяма...как е бебчето
Сега имам приятелка която има момиченце 23ти набор и то накрая на годината родено и ноември месец 25та г си имат момиченца близначета и направо изглежда,че всичко се случва с лекота,а аз толкова много искам още поне 1 дете,а точно сега в този период в който е София с тези кризи и инати и тръшкане,блъскане,удряне незнам как бих се справила с бременност или пък с още едно дете...ама няма много за кога да го отлагаме де...няма да чакам докато стане на 18 😆

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 08:15 от Надежда Х

Общи условия

Активация на акаунт