Име за момче

• 1 558
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Гласувах за Станимир. Не е много разпространено. Малко съм и субективна, защото познавам двама души с това име, които са изключително възпитани, добри и успешни хора. На галено единият го наричат Стан, а другият Миро. А познавам и един Мирослав, когото на галено наричат Слави.

Мартин е чудесно име, но в последните години е много разпрастранено и на този етап ми е малко банално.

# 16
  • София
Не ми допадат особено, но май Мирослав е най-добре. Мартин не харесвам най-много.

# 17
Колебаех се между Мирослав и Станимир, но гласувах за Станимир. Мартин хем не ми харесва особено, хем е под път и над път.

# 18
от трите - Мартин

# 19
Само Мартин ми харесва независимо, че е най-разпространено.

# 20
  • Под Сините камъни
Глас и от мен за Мирослав, името на сина ми.
Преди малко повече от 18г, когато бях бременна със сина ми и обсъждахме имената се бях спряла на Мартин, най близко е по звучене до името на баща ми - Марин. ММ не харесва Мартин и не го одобри за име на бебето.Той предложи Мирослав и за миг не съм съжалила, че избрахме това име

# 21
Гласувам за Станимир.
Подходящи галени имена, които близки Станимировци имат са: Съни, Стъни и Стънка. Последното го използват като си говорят момчета помежду си, на мен ми звучи добре.

# 22
Гласувах за Мирослав, но се замислих и за Станимир. Мартин много ми харесваше преди години, но се среща много често и взе да ми омръзва.

# 23
  • България
От трите харесвам най-много Станимир.
Мартин е в топ 3 на най-популярни бебешки имена от много години.
Мирослав и Мартин са ми неутрални.

# 24
Не знам, аз и Мирославовци доста познавам, Мартиновци също. Затова избирам Станимир. Станислав също е вариант. Като обръщение на галено - Стани, примерно.

# 25
Понеже Мартин е много често срещано, бих казала Мирослав или Станимир, макар че не обичам сложните имена.
Може Марин Grinning Почти същото като Мартин, ама не е в топ 10. Според ме е приятно име Simple Smile

# 26
Да, само че Мартин има хубаво галено, а пък Марин... Поне аз не се сещам да има.

# 27
Кофтито при мъжките имена е че по-трудно може да се измислят различни вариации.

# 28
Гласувах за Мирослав. Макар,  че напоследък Мартин е по-часто срещано име, аз предпочитам Мирослав.

# 29
Аз също харесвам имената Мирослав и Станимир. Мартин също е с приятно звучене, но ще е поредният в класа си и от 7 годишен ще бъде наричан само с фамилното си име. Именно това не исках за сина си, затова и избрах име, което не е сред 20-те най-разпространени. По мое време, в моя край такава популярност имаше името Цветомир - та нагледала съм се.

Общи условия

Активация на акаунт