Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 736
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Дали детето ще си харесва името или не - няма как да се знае.
А и още няма вариант на 18 да си сменяш името.
Като почнат Дария да я наричат с популярното сред хлапетата прозвище, надали ще го заобича повече от Петра.
В случая е въпрос на вкус.
И с най-прекрасното име може да нарече детето, а то да иска да се казва различно.
Давам пример с певицата Керана, която се казва Юлия.
И като не е драма "раждането и кърменето" за избора на име на собственото дете, по-голяма драма ли са панелите?

# 1 441
Аз имам съвсем делово предложение. Майката кръщава детето буквално на свекърите, може с имената на двамата, срещу апартамент на името на детето и с право тя да живее там, докато детето учи.
Тъкмо ще има с какво да се гордеят до живот, хем кръстено на тях, хем апартамент му подарили.

# 1 442
Да, бе, некви преговори се предлагат, като да са страна в зачеването и раждането Joy

Може и да са страна.
Не се знае дали щеше да зачене снахата или да вземе този мъж без апартамента и обзавеждането.
Така че може да се окаже, че са страна в зачеването свекърите.

# 1 443
Тази тема ме накара да се замисля за големите подаръци. Сигурна съм, че са с добри намерения, но последствията не винаги са такива. Ако младото семейство е подозирало, че скоро след това ще трябва да решава свои си въпроси заедно с родата, дали щеше да приеме тази "цена"? И ако откаже апартамента, колко ли сърдити ще има?

Без значение как се развият нещата с името, на мястото на момичето не бих приела повече никаква помощ. Прекалено скъпо излиза. И веднага щом имам физическа възможност, бих започнала да работя по въпроса за собствено жилище.
А когато детето порасне достатъчно, ще го запозная в детайли с историята. Да не се тълкува като отмъщение, просто съм такава, откровена съм с дъщеря си за всичко - и за добро, и за лошо. Смятам, че детето има право, защото е пряко засегнато.

Принудили? Глупости! Малко диалогичност трябва тук. Каква принуда? Това си е чист инат.
Ако някой извън двойката ви ти каже, че баща ти е недостоен да даде името си, ще проявиш ли диалогичност? Аз не.

Свекърът каза,че няма да говори повече по въпроса.
Разумен човек. Жалко, че не е успял да спре в зародиш проблема. Сега и на нея да го кръстят, отношенията са счупени завинаги.

# 1 444
  • София
Тя е хвърляла боб, че да знае какъв ще е подаръка за сватбата.
И някакво време е симулирала любов, със сигурност hahaha

Не, свекърите не са страна в този брак. Страна са в ТЕХНИЯ.

# 1 445
Никога не е късно да откажат апартамента, но този въпрос никога не е стоял пред тях. Мъжът няма колебания какво следва да направи, само снахата се прави на недоразбрала по отношение на очакванията. Че едва ли ще се разделят точно сега с новородено бебе, сигурно няма но свекървата вече ще е негативно настроена, както и да го кръстят вече.

# 1 446
  • София
Скрит текст:
Тази тема ме накара да се замисля за големите подаръци. Сигурна съм, че са с добри намерения, но последствията не винаги са такива. Ако младото семейство е подозирало, че скоро след това ще трябва да решава свои си въпроси заедно с родата, дали щеше да приеме тази "цена"?
И ако откаже апартамента, колко ли сърдити ще има?

Скрит текст:
Без значение как се развият нещата с името, на мястото на момичето не бих приела повече никаква помощ. Прекалено скъпо излиза. И веднага щом имам физическа възможност, бих започнала да работя по въпроса за собствено жилище.
А когато детето порасне достатъчно, ще го запозная в детайли с историята. Да не тълкува като отмъщение, просто съм такава, откровена съм с дъщеря си за всичко - и за добро, и за лошо. Смятам, че детето има право, защото е пряко засегнато.

Принудили? Глупости! Малко диалогичност трябва тук. Каква принуда? Това си е чист инат.
Ако някой извън двойката ви ти каже, че баща ти е недостоен да даде името си, ще проявиш ли диалогичност. Аз не.

Разумен човек. Жалко, че не е успял да спре в зародиш проблема. Сега и на нея да го кръстят, отношенията са счупени завинаги.
Подозирам – много. Присъствала съм на такъв отказ, такава драма настана. "Ау, ох, ух, ама как така?!? Ние за тебе сме го правили!!!" Манталитетът на такива хора е много... Тежък, да кажем.

# 1 447
И пак, тя няма какво да откаже, може само да се изнесе. Мъжът и си има апартамент и мама, никъде няма да отиде, това е ясно.

Апартаментът е купен за сватбата, но преди нея нали?

# 1 448
Ако някой извън двойката ви ти каже, че баща ти е недостоен да даде името си, ще проявиш ли диалогичност? Аз не.

Аз никъде не видях някой да е твърдял, че баща й е недостоен. Но видях, че тя самата е казала "Името не прави човека".  Ето за това смятам, че е чист инат. Диалогичност за мен е и, ако отсечеш, че детето ще се казва Ния, Мая , Лора и пр. абсолютно неутрални имена. Не Петруна-Дария или , каквото там се предлага.
С болднатото съм съгласна абсолютно!

# 1 449
  • София
Никога не е късно да откажат апартамента, но този въпрос никога не е стоял пред тях. ...

Апартаментът си е на мъжа.
Сега е важно снахата да реши дали ще се откаже от мъжа, след като трябва да плаща, за да е с него.

# 1 450
  • София
И пак, тя няма какво да откаже, може само да се изнесе. Мъжът и си има апартамент и мама, никъде няма да отиде, това е ясно.

Апартаментът е купен за сватбата, но преди нея нали?
Да де – това е ясно. Имах предвид принципно – ако го бяха дали И на нея.

Преди няколко седмици се засичам на стълбите с една възрастна съседка. Решила тя да ми подарява някакъв сервиз. Сега, аз нито имам място, но дори и да имах, не го искам, съответно го отказах много категорично. Още се цупи, че даже и на мъжа ми.

Никога не е късно да откажат апартамента, но този въпрос никога не е стоял пред тях. ...

Сега е важно снахата да реши дали ще се откаже от мъжа, след като трябва да плаща, за да е с него.
Фивър, това прозвуча все едно мъжът е на час Joy

# 1 451
Аха. А младите не искат да живеят под наем или да теглят кредит и ето ти драма.
Младите едва ли са заставили с пушка маман да изсипва еврото.
Мама е обслужила личните си потребности да даде на двамата по равно и да е майка героиня в очите на обществото.

И сега иска отплата за същите свои селяндурски потребности.
Да, това ясно. Селяния е. Ама и те са направили своя избор, защото също са страна в тези решения.

# 1 452

Е тва ли е плащане да се откажеш от нещо, с което никой не е съгласен и е твърде вероятно момичето после да не си го харесва, а и според статистиката също е вероятно да си го смени като порасне. И най малкото Петра ще и вика основно майка и, всички останали Петя. Това е чист инат, както и при останалите де, но все пак има обективни причини срещу това име.

# 1 453
Боже, какъв голям грях, че са купили апартамент на сина си!
Не ги е срам!
А минавало ли ви е през ума, че изобщо може да не е имало ултиматуми и настоявания, а желанието и надеждата детето да носи тяхно име да няма нищо общо с апартамента?
Аз не видях да е имало натякване от този род. Може и да  греша, макар че следя темата от самото й начало.
Просто това обстоятелство присъства в заглавието на темата, представена от близка до семейството на свекърите и този факт се знае от родата.

# 1 454
Човек обикновено планира важните неща живота си спрямо обстоятелствата. Имали са дом, без значение откъде е дошъл, но е бил в картинката. Сега, вече бременна, няма къде да мърда. Бебето не е стока, която да върнеш в магазина, защото ситуацията се е променила. Спипали са я в напреднала бременност, когато е без изход.

И да си признеса присъдата Trollface признавам за най-виновен бъдещия татко. Че е допуснал външна намеса и че прехрвърля личните си отговорности за отглеждане на детето. Ако скоро порасне, може и да доизградят семейство, сега са още на груб строеж. От него зависи.

Общи условия

Активация на акаунт