Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 673
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 575
Защо? Аз не видях превес на никоя страна.Даже от първата история беше “очернена” именно мъжката рода.

# 1 576
Битките трябва да се подбират не само от младите булки, а и от старите свекърви/свекъри.
Процесът на комуникация е двустранен.

# 1 577
С тази разлика, че свекървата няма какво да губи. Толкова глупаво и наивно е купила имот. И повярвала, че снахата ще е лоялна.

# 1 578
  • София
Битките трябва да се подбират не само от младите булки, а и от старите свекърви/свекъри.
Процесът на комуникация е двустранен.
Те са с чувство за превъзходство и малко в стил - мен ме мачкаха, ще мачкам и аз!

Та, нали аз първа ще кажа - какво ви става, може ли за такова нещо да се дърляте, на сина един задвратник и да не е посмял да тормози бремена жена! Да се разбират двамата и да не съм чула да я наказва с мълчание!

# 1 579
Ако обичта на родата зависи от името на детето, доста бих се замислила каква е тази любов и дали името не е само първата вноска по кредита. А за любовта на мъж, който поставя жена си в такава ситуация, съвсем. Разногласия може да има между тях двамата и пак само между тях двамата да бъдат решени.
Ми щом няма любов между младите, да ги развеждаме и да се приключва с романа.
Любовта от свекърва към снаха нали не мислим, че е по дифолт? Както и обратната. По-скоро не е. Ама е възможна.  Но участват и двете страни.
И е без лихви и без вноски.  Просто се заслужава.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 22:13 от Mollly

# 1 580
С тази разлика, че свекървата няма какво да губи. Толкова глупаво и наивно е купила имот. И повярвала, че снахата ще е лоялна.

Контра - нищо, не е купила. Снахата не е в нотаралният акт. Имотът е на сина.
Да я беше вписала и нея щях да й разбера претенциите, но булката е просто "ползвател" на жилището и ако продължава да се опъва, може и да изхвърчи от там и бременна.

# 1 581
Добре, вие като жени с мъж по любов бихте ли тропали с краче, че само едно име става и да желаете да изберете заедно с мъжа име за общото дете?
Това поведение на жена, която обича мъжа ли си е?
Момичето нищо не прави. Свекървата е започнала да тропа с краче и да навива сина сина да тропкат заедно. Дали това е поведение на мъж, който обича жена си?
Дори свекърът не ги подкрепя, което е много показателно.

Иначе на въпроса дали бих тропала с краче. Категорично не. Въобще не бих обсъждала въпроси, повдигнати от нея, които не я касаят.

# 1 582

Да я беше вписала и нея щях да й разбера претенциите, но булката е просто "ползвател" на жилището и ако продължава да се опъва, може и да изхвърчи от там и бременна.
Ама тя е омъжена за сина. Какво хвърчане. Заради едното име да стигнат до развод. Хич не ми се вярва. Ще си ползва благините снахата години наред.

Благодаря на себе си, че не купих имот на сина ми. Сам си купи. Това е проклятие, да купиш имот на пълнолетен син. И то, когато се зажени.
Да го мислят майките с малки синове още отсега какво ги чака 😀

# 1 583
Дали Вероника наистина честно представя казуса?Съмнявам се.Както се съмнявам,че родата чете.Все някой щеше да реагира.Иначе много фино се пробутва  правотата на свекървите и пазарната икономика в семейството,вече веднъж успешно проработила.

Защо, на мен ми изглежда, че много коректно го представя.

Просто човек трябва да си избира битките и да е способен да прецени какъв му е интереса ( приемаме, че в случая интереса на снахата, мъжа и и бебето им е еднакъв).
Както и да го гледам, инатът на снахата да си кръсти бебето Петра не  ми се вижда никак обоснован. Да, има право и Пейка да го кръсти, тя е майката,  но трябва ли.

# 1 584
  • София
Ако обичта на родата зависи от името на детето, доста бих се замислила каква е тази любов и дали името не е само първата вноска по кредита. А за любовта на мъж, който поставя жена си в такава ситуация, съвсем. Разногласия може да има между тях двамата и пак само между тях двамата да бъдат решени.
Ми щом няма любов между младите, да ги развеждаме и да се приключва с романа.
Любовта от свекърва към снаха нали не мислим, че е по дофолт? Както и обратната. По-скоро не е. Ама е възможна.  Но участват и двете страни.
И е без лихви и без вноски.  Просто се заслужава.

Заслужава се, да. И от двете страни. Не става с принуда, цупене, ултиматуми. Това ще е жената до сина им, майката на внучето им. Не може да се отнасят добре с нея, само ако им козирува. Защото тя тази любов освен, че не е и по подразбиране, не е и задължителна. А те си мислят, че снахата им е в кърпа вързана, само защото няма техните финансови възможности.

Щом е бедна, трябва да свежда глава, да изпълнява, да търпи и да е благодарна...

# 1 585
Не, Лъвица - човек трябва да си избира битките. Писаха го всички жени във форума.
И аз няма да подскачам от радост ако някой тръгне да ми налага имена като Петра, Петронка, Патронка и какви ли не щуротии за дъщеря ми.

# 1 586
  • на село
Да питам нещо важно- Това бебе кога ще се ражда, че да очакваме края на семейната сага Joy 🤣
Цял сериал се написа.

# 1 587
  • ЯМБОЛ
В заглавието стои жилище и неприкрит намек за компенсация,което е
отвратително.Вериятно точно този въпрос задава Главната баба Дарина чрез Вероника.

# 1 588
Да питам нещо важно- Това бебе кога ще се ражда, че да очакваме края на семейната сага Joy 🤣
Цял сериал се написа.
Около Цветница, ще има да пишем, да пишем.

# 1 589
Не, снахата не трябва да свежда глаяа и да търпи, просто трябва да дава своя принос в разбирателството и да подреже рогите.

Примерно в случая - слагат едно съвсем неутрално име, което да харесва на нея и мъжа и и въпросът се приключва. А, ето около Цветница имена бол.  От хубави по хубави.

Общи условия

Активация на акаунт