Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 781
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 560
Tays за мен снахата е точно наивна. Тя иска да накаже майка си и избива някакви комплекси, като не си дава сметка, как жестоко може да се закопае.
Тя не мисли нито за себе си, нито за мъжа си, нито за детето си - тя иска да покаже среден пръст на майка си, че бебето е кръстено на татко й.
За друго тя не мисли. Не мисли как този напълно емоционален избор може да съсипе иначе добре уреденият й живот.

# 1 561
Не съм прочела в темата, че наказва майка си.
За мен показва превъзходство над балъците.
Алекс, нали приемаме, че бракът е за цял живот 🙂

# 1 562
Мама ру - второто име може да е на баща ми, ако той се съгласи.
А иначе, ако "забавя" малко припознаването (по принцип съм разсеяна и може да се случи), в акта за раждане ще има 1 име на мъжО и 2 на моята рода.
След припознаването - ами аз ще се дърпам да сменяме вече вписани имена.

# 1 563
Не съм прочела в темата, че наказва майка си.
За мен показва превъзходство над балъците

Назад в темата имаше въпроси, защо бебето не се кръсти на бабата по майчина линия.
Авторката на темата отговори, че е изключено, защото снахата не е в добри отношения с нея.

# 1 564
Едва януари е, а тази тема има пълния потенциал да се превърне в тема на годината.
П.П. Мислех си, че днес вече ще закатанчена, ама явно модове и админи чакат за развръзката.

# 1 565
Tays за мен авторката е точно наивна. Тя иска да накаже майка си и избива някакви комплекси, като не си дава сметка, как жестоко може да се закопае.
Тя не мисли нито за себе си, нито за мъжа си, нито за детето си - тя иска да покаже среден пръст на майка си, че бебето е кръстено на татко й.
За друго тя не мисли. Не мисли как този напълно емоционален избор може да съсипе иначе добре уреденият й живот.

Arielle,
А откъде да сме сигурни, че онова, което ни се казва за майката е вярно?

Имам малко резерви. Изключиха я напълно от сцената тази жена. Може да са в добри отношения с момичето, да е рентиерка, да я подкрепя. И да има и тя имоти.
В цялата история има нещо недоизказано, ама нейсе..

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 21:31 от Valerie R

# 1 566

Алекс, нали приемаме, че бракът е за цял живот 🙂

Няма такава гаранция, още утре може да излети, ако не целува ръце.

Мен в цялата история най-много ми е странна Вероника, предвид драмите, които имаше със свекърва си, но и с подкрепящ, стоящ плътно до нея мъж. И изведнъж - това. Неочаквано и нетипично за авторката.

# 1 567
Мама ру - второто име може да е на баща ми, ако той се съгласи.
А иначе, ако "забавя" малко припознаването (по принцип съм разсеяна и може да се случи), в акта за раждане ще има 1 име на мъжО и 2 на моята рода.
След припознаването - ами аз ще се дърпам да сменяме вече вписани имена.
Припознае ли го не можеш да не смениш имената на детето. И да, знам, че може презимето да е на баща ти, ако той е съгласен. Ако е починал единствен шанс е да минеш през съда и пак зависи на какъв съдия ще попаднеш и как той тълкува положението със съгласието. Някои съдии приемат, че съгласие се търси само от жив човек, за други смъртта на дядото и невъзможността да даде съгласие са основание да откажат детето да вземе името му за презиме.

# 1 568
Абсолютно ще се закопае с този инат.
Избирайте си битките, мили млади момичета !  Така ще сте щастливо женени дъъълго време и ще имате обичта и уважението и на другата рода!

# 1 569
  • Пловдив
Ама такива съчинения по картинка се пишат тука... Като почнем с двайсет пъти повторената история за това, как горката друга снаха и тя едвам кандисала да си кръсти детето на свекъра, вместо да се възползва от изконното си право на едноличен избор на име и да го отсвири... и нататък караме.

# 1 570
  • София
Това бих посъветвала свекървите с мнението “няма безплатен обяд и който плаща, той поръчва музиката”
Защото някои цени никой не е длъжен да плаща в наши дни и някои си виждат внучетата на снимка.
Истинска истина е това, свърши онуй време на безропотно подчинение.
Кой се мина̀л - мина̀л се.

# 1 571
Ами , те двойните имена са плод на компромис, да са доволни всички...

А за битките, да добре е да се избират, но точно името на детето, е редно да изберат майката и бащата, без да се месят баби и дядовци. Тук вече е късно.

# 1 572
Ама такива съчинения по картинка се пишат тука... Като почнем с двайсет пъти повторената история за това, как горката друга снаха и тя едвам кандисала да си кръсти детето на свекъра, вместо да се възползва от изконното си право на едноличен избор на име и да го отсвири... и нататък караме.
Така се раждат митовете и легендите.😀

# 1 573
  • ЯМБОЛ
Дали Вероника наистина честно представя казуса?Съмнявам се.Както се съмнявам,че родата чете.Все някой щеше да реагира.Иначе много фино се пробутва  правотата на свекървите и пазарната икономика в семейството,вече веднъж успешно проработила.

# 1 574
  • София
Ако обичта на родата зависи от името на детето, доста бих се замислила каква е тази любов и дали името не е само първата вноска по кредита. А за любовта на мъж, който поставя жена си в такава ситуация, съвсем. Разногласия може да има между тях двамата и пак само между тях двамата да бъдат решени.

Общи условия

Активация на акаунт