Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 944
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 330
Коментирах поста на Ариел. За името казах кое ме възмути - нежеланието на дамата да чуе, че съпругът не харесва името, което и за мен е ужасно грубо.

# 331
Тя не случайно иска да кръси детето на баща си. Това не е инат, друго е. Усетила се е, какво я чака и се подготвя за това. Ся въпросът е колко ще я натиснат и дали ще клекне.

Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Иначе се събират 2 наглярки, едната иска да е в нотариалния акт, за имот, за който не дава пари, другата иска да определя името на чуждо дете.

# 332
  • София
Коментирах поста на Ариел. За името казах кое ме възмути - нежеланието на дамата да чуе, че съпругът не харесва името, което и за мен е ужасно грубо.
Всъщност, той никое не харесва.
Само тези на Султана и Стоян Глаушев.

# 333
Брех, какви жени имало... колко имам да уча.

Какъв кошмар, когато жената си гледа интереса и не иска да я правят на проста нали?
Ами... не знам. Аз предпочитам да си купя сама жилище и да не се моля на някого да ме впише в НА, така и направих. Нито съм кръщавала дете на свекър, нито съм тропала с краче за нещо.
В случая свекърите тропат с краче. Те са тези, които искат нещо от нея.

Като е чак такъв проблем и аз съм на мнение да връщат апартамента, ама нещо май не искат.

# 334
  • Пловдив
Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.

# 335
Ахаа значи нея я няма в НА. Ами тогава кво си говорим изобщо....?!?
Петра е хубаво име. Непопулярно, но красиво. Аз бих се радвала ако внучката ми я кръстят така. Красиво, силно, женско име.

# 336
  • Варна
Цитат на авторката:
 “ Бъдещият татко също смята,че родителите му трябва да бъдат уважени,то се подразбирало...и сега е изумен,че жена му не ще.”

Което всъщност дава яснота. Подразбирало се. Този е така възпитан. И допълнително подкован. Знаел е какво ще се иска от тях в замяна на жилището, но е мълчал като мишка пред жена си. Или от страх пред скандали или от наглото мъжко схващане, че след сватбата ще тропа по масата щото е мъжът вкъщи и той ще диктува какво-що. Криви са му излезли сметките и сега бил изумен. Де гиди сопа...

# 337
Да се допълня, че съм бъдеща свекърва на син с имоти, ама не бих се намесила за име специално. Освен някакви изкилиферчени Стивън Иванов, Розалинда Петкова и пр простотии. Ама даже и тва да е.. ще го преглътна някак. Ще си измисля хубаво галено име и ще го преживея.
И аз така. Наскоро колежка стана баба. Бебето , снахата го кръсти на баща си. Колежката коментира"Сегашните снахи така правят. Не се надявай с мъжа си на буква". Името на ММ  е хубаво,  но за бащино и фамилно не е.
Връщам се да чета.

# 338
  • Пловдив
А синът на колежката нямаше думата, защото не е раждал и не се е свързвал метафизично с детето преди раждането, да му чуе желанието?

# 339
  • София
Цитат
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.

# 340
  • Melmak
За мен снахата е глупава, защото стартира семейството си със скандал. Явно не премисля нещата. Може да бъде просто дипломатична.

Примерно да огледа кой празник е близо до термина. Има традиция, която казва, че дете родено на християнски празник си е дошло с името. Ако се роди утре - Йордан, ако е други ден - Иван, Йоан. Да ходи свекъра да спори с попа. Така няма да е на никой, но и ще се измъкне да не е на свекърите - светецът й е помогнал, родила е на този ден и я закриля, примерно.

Аз, като човек изпокарал се с голяма част от родата си да ви кажа, не е яко. Наистина просто е ужасно да са развалени отношения между много близки хора в семейството, не просто някакви роднини. И тотално не бих водила битки със семейството на мм. Това не значи да клякаш на всичко де що кажат, но и да не се хвърляш в битка на всичко. Но явно жената е млада и нахъсана. Да се научи да си избира битките.

# 341
  • Варна

Обаче тук не те смущава, че синът отказва на жена си да избира тя наравно с него име на детето им, а директно отсича, че ще бъде на неговите родители.

# 342
А синът на колежката нямаше думата, защото не е раждал и не се е свързвал метафизично с детето преди раждането, да му чуе желанието?
Да!!!

# 343
Детето ще носи 2 от техните имена, но явно не им стига, искат всичко. Да са си казали, че апартаментът не е подарък и цената му е име...
В кофти ситуация е, както и да го кръсти, с такива хора никога няма да има мир.
Първият син има две деца.
Едното е кръстено на дядото...
За брат на мъжа ли става дума? Ако е така, значи искат да дублират имената на внучетата, аз не бих го допуснала, ако ще и дворец да ми дадат.

За мен снахата е глупава, защото стартира семейството си със скандал...
Доколкото разбирам те са го започнали. Ако не е за това, ще си намерят друг повод.

# 344
Не само глупава, но и лакома. Мисля, че мъжът не я е познавал досега.

Общи условия

Активация на акаунт