Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 952
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 315
Добре, де, а толкова ли е било сложно да купят апартамент на свое име, да го дадат за ползване на младото семейство и един ден живот и здраве да пак ще остане за тях? Дотогава и ще се е видяло колко ще ги бъде като семейство.
A сега хем им пречи снахата да е половин собственик, хем претенции.

В такъв случай вероятността детето да е Теодора щеше да е в пъти по-голяма от Петронела.

# 316
Не  познавам родители, които купуват имот на детето си, и вписват снахата или зетя в него.
Тука, егати измислиците се пишат.

Аз познавам снаха, която си изиска името да й е в нотаралният акт.
Стига сте смятали всички жени за патици.
Вероятно може, но това е подарък от мъжа й, не от свекърите.
Или, сигурно е теглила ипотечен и ще го изплаща 20 години, заедно с мъжа си. Тогава да, записана е в нотариалния акт.
Другото са фантазии.
Свекъра толкова имоти и ниви има, как па не записа нещо на мое име?😃 Патица, я.

Не е патица, тя склони за името на детето, но и свекърите клекнаха. Не плащат кредит. Жилището им е подарено, но и двамата са в нотаралният акт, защото тя настоя. И много правилно постъпи.

# 317
Брех, какви жени имало... колко имам да уча.

# 318
  • София
Цитат на авторката:
 “ Бъдещият татко също смята,че родителите му трябва да бъдат уважени,то се подразбирало...и сега е изумен,че жена му не ще.”

Тая драма ще е чисто насилие над момичето.
Мъжа не ѝ говори с наказателна цел.

Жалко, много жалко.

# 319
От Дарина и Тодор може да се образуват страхотни имена : Дардор и Торина. Ами, редно е младият баща на Дардор или Торина да си стегне потурите и да блъсне по масата. Щото след този подарен апартамент, много ясно, че майката на Дардор или Торина може да запали цървулите към майкини си, ако реше евентуално да кръсти детето на баща си. Който съответно не е купувал апартамент, където да се множат българите от старо време.

# 320
  • BG
Щом е купен апартамент сега, вероятно синът е единствено дете.

# 321
В тая тема много си личат свекървищата Joy

Ха де, кои ли са?

# 322

Какъв кошмар, когато жената си гледа интереса и не иска да я правят на проста нали?

# 323
  • София
Щом е купен апартамент сега, вероятно синът е единствено дете.
Не е, авторката поясни.

# 324
Valerie селяндури са, защото ако бяха "благородници" щяха да впишат снахата в нотаралният акт.
От баш най-големите селяндури са. Хем да е на тяхното, хем оная беднячка снахата да остане на пътя при развод - хак да й е на парцалесата

Извинявай, ама ти звучиш по-комерсиално от всички писали. Да я впишат в нотариалния акт и тогава името... Значи приемаш сделка, но просто не харесваш цената, така ли?
Иначе на тях снахата не им е никаква, синът им е тяхна кръв, внуците също. Снахата е обвързана с мъжа си, той да и приписва 50% ако иска.

# 325

Какъв кошмар, когато жената си гледа интереса и не иска да я правят на проста нали?
Ами... не знам. Аз предпочитам да си купя сама жилище и да не се моля на някого да ме впише в НА, така и направих. Нито съм кръщавала дете на свекър, нито съм тропала с краче за нещо.

# 326
  • София
Не  познавам родители, които купуват имот на детето си, и вписват снахата или зетя в него.

Вероятно може, но това е подарък от мъжа й, не от свекърите.
Или, сигурно е теглила ипотечен и ще го изплаща 20 години, заедно с мъжа си. Тогава да, записана е в нотариалния акт.
Другото са фантазии.
Свекъра толкова имоти и ниви има, как па не записа нещо на мое име?😃 Патица, я.

Не е патица, тя склони за името на детето, но и свекърите клекнаха. Не плащат кредит. Жилището им е подарено, но и двамата са в нотаралният акт, защото тя настоя. И много правилно постъпи.
И аз познавам и го намирам за нормално.
И за задължително даже.
Отговорих вече по-рано- смятам за редно да живея в сигурност в собствен дом, както и да изграждам собствен финансов фундамент със собственото ми семейство и ако мъжът ми възнамерява да приема подобни подаръци, без мен, ще го оставя да си живее в любов и разбирателство с мама.

# 327
Като правиш подарък, някак трябва да е без да очакваш нещо насреща.
От една страна, момата е трябвало да е опознала с какво семейство се забърква и може би да си търси мъж, който не зависи от мами и тати, чиято щедрост после да трябва да отплащат. От друга, никой на сила не ги кара младите да приемат апартамента. Малко ми звучи на направили бебето, без да са си оправили още своя живот и сега са зависими. Днес ще е името на бебето, утре друго ще са длъжни, като цяло заложници на собствената си несамостоятелност.

# 328
  • София

Ами... не знам. Аз предпочитам да си купя сама жилище и да не се моля на някого да ме впише в НА, така и направих. Нито съм кръщавала дете на свекър, нито съм тропала с краче за нещо.
В случая свекърите тропат с краче. Те са тези, които искат нещо от нея.

# 329
  • Пловдив

Дано не ми се пада за снаха подобна наглярка. Не че ще получи нещо от мен, ама ще се притеснявам с кого живее синът ми.

Общи условия

Активация на акаунт