Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 031
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 255
Между другото, аз също харесвам името Петра. Нали знаете, човек свързва името не толкова със звученето му, а с някой носител на името. Петра се казваше дете, което е на годините на сина ми, в начална училищна възраст се нареждаше много напред в списъците на математическите състезания (когато ги публикуваха) и на мен ми звучеше красиво.

Но да получиш от другите родители подарък(настоявам, че е подарък, независимо от юридическите правила най-малко спестеният наем е подарък), да се съгласяваш да ти купуват мебелите, защото... (защо, всъщност?) и да претендираш името  да е на баща ти, ами извинявайте, малко странно  изглежда.
Свекърите също са се поизхвърлили, да бяха си държали парите, не зная от какъв зор са тръгнали къщи и мебели да купуват.
Съвсем на майтап поставих казуса на сина си-да си избере един от наличните апартаменти(не че са много, де), като се зажени, да тръгнат с жена си и само да сочат "Искам тази спалня, искам този гардероб", плаща се всичко от нас. И накрая дали е редно да се кръсти детето на родителите и? При което той съвсем искрено ме изгледа и попита какво общо имало едното с другото? Подчертавам, не го питах дали ще се изберат нашите имена, а дали е редно тя да избере самостоятелно имената на родителите си. Отговорът беше "Тя си решава". А моят отговор :"А, благодаря! Току що ми осигури една екскурзия в Австралия и не само!" Панелки под наем под път и над път. Е, последното не му хареса особено Joy (Пак да кажа, шегувам се.)

# 256
  • Пловдив
Малко офтопик - на мен Петра ми харесва много. Правя асоциация с Доктор Джеф от Анимал планет, там Петра се казва жена му, една възхитителна червенокоска.

Правя асоциация с една професорка в университета, която още тогава беше към 80-годишна, а аз не съм в първа младост.
Аз пък правя асоциация със съседка моя възраст от детските ми години. Това няма значение. На някого може и Гергана или Емилия да му навяват мисли за попфолк.

# 257
За мен също е съвсем логично. И правилно. Но при това положение твърдението, че са ИМ дали жилище, е лъжливо. И претенциите им се основават на лъжливо твърдение.

Аз също, ако давам (подарявам, прехвърлям и всички варианти) бих дала само на сина ми. Но при такъв вариант не мога да тропам с краче на снахата. Ако искам нещо И от нея, трябва да дам нещо И на нея.

Ами не е баш лъжливо.
- Ако бяха на квартира щяха да плащат наем и щяха да се лишават. Сега това им е бонус и на двамата, в това число и на снахата.
- Ако бяха на квартира щяха да живеят в каквито мебели има. Сега снахата е избирала каквото и харесва. И вероятно се е налагала на мъжа си, както е нормално.
- Ако се разведат, понеже имат брак и това е семейно жилище, тя може да остане в него до пълнолетието на детето (а ако има и още деца това може да са +20 години напред). Тоест съвсем не е заплашена да остане на улицата.
- И най-накрая, ако живеят в мир и любов и не се развеждат апартаментът ще е все едно неин, а после на децата ѝ. Обаче като я гледам как влиза с рогата може би няма да ги бъде.  В този аспект ми хрумна колко от неколцината най-радикални защитнички на снахата в темата имат здрави семейства, а не са разведени? Любопитно ми е някак си.

# 258
  • Deutschland
Петродара не става ли? Хем Петър, хем Дарина.
Другото не ми се коментира. Не мога да повярвам, че някои съфорумки, уж съвременни жени, пък заседнали в епохата на Железния светилник.

# 259
Ейй, сетих се за компромисен и малко лукав вариант. Никой няма да го разобличи.

Майката да кръсти детето Симона. Истинското име на Св. Петър е Симон. Петър (от “петрос” — скала, камък на гръцки) е прякор, даден му от Исус Христос: “Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да ѝ надделеят.“

Така хем ще е неутрално, хем ще е на баща ѝ. Само тя и родителите ѝ ще си знаят, ако им каже.

# 260
Ами, не исках да го споменавам, ама Петра определено ми навява мисли за поп-фолк - "Хищната хиена". За мен името звучи грубо, освен всичко останало.

# 261
  • София
Мъжът може да продаде "семейното жилище". Имам предвид след развода, докато жената живее в него и плаща наем. И тогава тя може да остане в жилището не повече от една година. Само казвам.

Нищо няма тя от това жилище. На нея нищо не са дали.

# 262
Много жалко, че са надценили сина си и са му купили апартамент. Надценили са преценката му за жена. 🫢 Сега се съмнявам да се наредят нещата.

# 263
Не следя поп фолка и не ги знам много много певачките там, на мен асоциацията ми е с германка или чехкиня. Като цяло не ми харесва особено за момче, но не ми е и неприемливо, но за момиче категорично не го харесвам. Не знам доколко на бъдещата майка й харесва, доколко се мъчи да угоди на баща си, доколко не е чист инат тя да се наложи.

# 264
  • София
Много правилно, че имотът е купен преди брака. Момичето не е давало пари. От къде, накъде и тя ще е в нотариалния акт?!

Тогава защо е длъжна - цитирам те: Да наведе глава?

Има ли значение какво ви харесва на вас? Смях видяхме, не са нужни и подигравки.
С бащата смятам ще се разберат, то, въпросът зрее…

# 265
Не са ѝ купили апартамент и не са ѝ го обзавели. Купили са и са обзавели апартамент на сина си, а той иска да им благодари като кръсти детето на някой от родителите си. Мда, поредния, който си е взел жена-инкубатор, с идеята тя да седи в ъгъла, с наведена глава, а мама му да командва парада. После ще чакат тая жена и да ги отглежда, като остареят, щото нали са купили апартамент на сина си. А ако тя има собсвени желания, ами не важат. Да се маха, ще си намерят нов послушен инкубатор. Ей, на бая желаещи има. За един апартамент ...

Вероника, майка му и баща му имат ключ от апартамента, нали?

# 266
  • Пловдив
Петра е съвсем хубаво име, но тия, които го харесваме, сме прости, от по-миналия век и разбира се, напълно заслужили подигравка със сто зелени реда с "ха-ха-ха-ха".
Ама пък иначе авторката на зеленото "ха-ха" е горда.
И аз харесвам Петра и дори познавам едно момиченце на което това е второ име (на свекървата).

# 267
Доки, тук не съм съгласна с теб. Уважението се заслужава. Ако тези хора бяха заслужили нейното, нямаше да има нужда да купуват жилище, тя щеше с радост да го кръсти на тях, както си направила ти. Нямаше да си го "плащат". Ако не изпитва уважение към тях, и десет жилища да се купят, все тая.

Ами като не ги уважава да си каже - аз се омъжвам за сина ви, не за вас, и затова не ви искам апартамента, ще си живеем свободни и независими! Не искам и да ми помагате с бебето, аз сама и горда по половин година ще ставам разногледа сама, докато мъжът ми плава (понеже нали нейните не можели да помагат), и ще се оправям сама.
Но ако не е казала така, а е ходила по огледи, избирала е жилище, избирала е мебели, сега да се фръцка не е много редно. А и нали е майка, не мисли ли за детето си? Не е ли то на първо място - къде ще расте, какъв старт в живота ще има? Ама не, някакво его и е затъмнило разсъдъка.

Нормалното е ДВАМАТА  да изберат име и толкоз. А свекърите, както четат, никакви ръце не извиват, а са съгласни и на неутрално име. какво повече искате от тях?

# 268
  • София
Да уважи хората, защото са й дали къди да живее, просто е за разбиране, обаче тя си дърпа към нея чергата. Кво не разбрахте? Иначе не, не е длъжна, никой не е длъжен никому. От човешка гледна точка.

# 269
  • София
В тая тема много си личат свекървищата Joy

Общи условия

Активация на акаунт