Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 746
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 90
Чета и не вярвам на ушите си, чак смях ме напушва за ситуацията. Как хора на 50+ ще се халосват за глупости. Купили са апартамент на СИНА си, той като роди да кръщава на тях.
Снахата да си кръсти бебето, както чувства и да строи бъдещия татко.

# 91
  • Пловдив
Петра на мен ми харесва, ама не е там работата. Дарина също не е лошо.

"Която ражда, тя еднолично избира, оня, дето е дал сперматозоида, няма думата" е пряк път към конфликт дори вътре в двойката.

# 92
Въпросът е принципен, не дали Преа или Преслава е хубаво име. Цялата история е абсурдна след уточнението за нейното семейство. Още много житейски уроци ще трябва да научи.

# 93
  • София
Сложен казус с приета и даже и планирана зависимост от свекърите още от самото начало....и все пак апартамента ако е на мъжа е на мъжа, не на двамата. До колкото знам, само придобитото след брак имущество е общо. Тоест при евентуална раздяла, апартамента си е само на мъжа, не го делят.

Все пак мисля, че името трябва да се харесва и от двамата майката и бащата. Да не е Петра, да не е и Дарина...има толкова много други хубави имена...

# 94
  • Най-красивата страна
Преслава и Пресияна предложих аз,ама не се прие.
Нямали нищо общо с Петър.

Дъщеря ми измисли Петра Доротея.

А аз като се замисля,буква ,,Д,, е много благодатна .
Момичето казва,че харесва Дарина,Дара като имена,но държи да е името на баща и.
Сега не си говорят с мъжа и..На него Петра му звучи грубо,а Петромира е изгъзица.

# 95
Предложи им другите имена, които написахме, пък барем ги помирим Grinning
Прея не им ли харесва? Или простичкото класическо Петя?

# 96
Ех, 90% от проблемите между семействата и разширената рода нямаше да съществуват ако просто всеки си кръщаваше детето с каквото име харесва, а не на моите, твоите, чуждите и не-знам-си-какви родители. В тая ситуация все има обидени, да не бяха купили апартамент, пак щяха да са обидени. Не знам защо човек сам си го причинява, вместо да седне с мъжа си и двамата да направят по един списък с имена, които харесват и да започнат да отмятат, които и двамата харесват.

# 97
На пръв поглед е лесно да се каже, че очакванията на свекърите са неадекватни и да кръщава на някого е остаряла традиция. Но аз за себе си на мястото на жената, не бих приела такъв щедър подарък, без да се замисля дали пък някой няма да има "традиционни очаквания". И тук няма никакво значение на кого на името е апартаментът. Дори само на мъжа да е, на жената и е спестени влачене по квартири, местене и тн. Най - вероятно очакването е "по подразбиране" от страна на свекърите.Не са прави да изискват, но е разбираемо да са обидени, в чисто човешки план е разбираемо, особено с кръщаването на тъста. Не мисля, че Петра е най-съвършеното име, че булката да се инати толкова.

Колкото и да говорим за остарели традиции, аз не познавам човек, който да не се е за радвал, ако внуче то е кръстено на него. Не става въпрос за настояване, но радват се хората, факт.

# 98
  • София
Баща ѝ има принос към нейната личност досега, може да е дал в пъти повече от стойността на един апартамент да му е благодарна, може да му е обещала, може всичко.

Първия син деца има ли, не са ли пробили там?

Как ли не бих се обидила на младо бременно момиче, че не ще да ми целува ръка и други части на тялото, че съм ѝ дала покрив.
Дала съм на сина си, дали ще го подари на някоя - той си решава.

# 99
  • София
Скрит текст:
На пръв поглед е лесно да се каже, че очакванията на свекърите са неадекватни и да кръщава на някого е остаряла традиция. Но аз за себе си
на мястото на жената, не бих приела такъв щедър подарък,
Скрит текст:
без да се замисля дали пък някой няма да има "традиционни очаквания". И тук няма никакво значение на кого на името е апартаментът. Дори само на мъжа да е, на жената и е спестени влачене по квартири, местене и тн. Най - вероятно очакването е "по подразбиране" от страна на свекърите.Не са прави да изискват, но е разбираемо да са обидени, в чисто човешки план е разбираемо, особено с кръщаването на тъста. Не мисля, че Петра е най-съвършеното име, че булката да се инати толкова.

Колкото и да говорим за остарели традиции, аз не познавам човек, който да не се е за радвал, ако внуче то е кръстено на него. Не става въпрос за настояване, но радват се хората, факт.
Стига  с това "приела подарък". На нея не са ѝ давали нищо. Подарък за нея щеше да е, ако името ѝ фигурираше в НА.

# 100
  • Пловдив
ПетроДара кръстена на......бабата дядото и...........

PetroDar Operating Company Ltd е консорциум от компании за проучване и добив на нефт, опериращи в Судан със седалище в Хартум .
Според мен е яка история за разказване на роднини и приятелите.Пък току виж някой ден детето стане Директор на тоз консорциум....

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 20:27 от Sun2000

# 101
  • Най-красивата страна
Първият син има две деца.
Едното е кръстено на дядото и на другата баба-Теодора Мария,а второто е родено на голям празник и е кръстено на светеца.

Казах на всички,че съм пуснала тази тема .Нека да прочетат различни мнения.

# 102
А защо снахата ще очаква помощ от свекървата след раждането?

# 103
  • София
Малко ми мирише на “какво ще кажат хората”, оттам цупните.

Съжалявам за близките ти, Вероника, но им липсва такт и усет отвсякъде. Не е интелигентност това, балканщина и имагинерно реноме е за мен.

# 104
Според мен поне с мъжа си трябва да постигне компромис. Не може заради тъпотии и инат да си развалят хубавия момент, изобщо, не стартира добре това семейство.

Общи условия

Активация на акаунт