Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 038
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 960
  • София
А защо не Петя вместо Петра,

Защото майката от малка си мечтае за Петра.

# 961
Ох, къде бях гледала име Петинка 😀

Имаше Пепинка в едно предаване (с ударение върху "е"), а синът на Пепинка се казваше Гълъб.

# 962
  • Deutschland
Аз помня Петринка от предаването, в което водещ беше Орлин Горанов, а сега е Камен Воденичаров.

# 963
Проблем с Петра няма, стига да не е само Петра. Не можело да е само на другия дядо. Това е проблемът.

# 964
Е ако и е чак детска мечта редно е другите да се съобразят, пък второто вече да е на свекъра. Сложен казус, но е показател за бъдещето на семейните им отношения щом по такъв хубав повод като раждането на дете никой не иска да отстъпи, кво остава за други проблеми в бъдеще.

# 965
Ох, къде бях гледала име Петинка 😀
Една варненска лекарка се казва Петинка Цветкова, винаги ми е било странно, когато някой я назове с двете имена.

# 966
Среща се има Петина. Имам комшиика с това име, не правя добри асоциации с името.
Ако на мен бяха ми спретнали такъв цирк, след всичко преживяно щях много да се обидя. Много уважавам родителите си/лека им пръст/, но и свекървата не е кръстили ММ на свекъри и то в години, когато се е спазвала тази традиция. 
И аз съм на мнение,  че при другата снаха  са си казали мнение за име, щом е с две имена детето.
Много е обидно това да нямаш пари/възможности и да те смятат за по-нисша категория човек.

# 967
Сетих се за името Партенопа покрай филма, който излезе наскоро и жестоката мацка, която участва.

# 968
  • София
Явно цялата работа е как да се угоди на свекървата та да има мир. Оттук нататък така ли ще е? Ясно е, че й жената се е запънала, но никак не ми харесва, че циркът е воден от свекървата. Ако недоволството беше между жената и мъжът, щеше да е друго.

# 969
Все си мисля, че ако бащата харесваше избора на жена си, щеше да секне всякакви приказки и кандърми с едно "На вас вече има внуче, затова сега ние избираме." Но пък може и той от малък да си е мечтал, че първото му дете ще е Дарина или Дария. На 13 и аз се пънех как ще кръстя първата си дъщеря и първият си син и точка. На въпроса на майка ми няма ми все пак да се съобразя с мъжа ми отговарях, че на него ще дам да избира името на третото дете (втория син или дъщеря). Ама това на 12-13, не на 23 или на 32.

# 970
  • Обран бостан ;)
А защо не Петя вместо Петра,

Защото майката от малка си мечтае за Петра.

Предлагам - Петроглифка Wink

# 971
  • ВАРНА
Да я кръстят Стоуни(Stone) -хем звучно,хем на тъста.

# 972
Не може, пак ще е на тъста, а това изначално не е прието от мама и мамин син.
Но пък може да е Петра, ако добавят името на свекъра.

# 973
Вие бащата на бъдещата Петра много го ожалихте,ама и той един мамин мунчо. Цялата рода ще седи и ще измисля име за детето му и едва ли чак сега чува за мечтата на жена си за въпросната Петра! Могат спокойно двамата да се разберат,ама не,маминка искала двойно или неутрално. Той за такова елементарно нещо ги слуша,представям си за нещо сериозно....

# 974
Имаше една история, подобна като запъване и налагане на свекърите за името, мъжът й не беше отишъл да я вземе с бебето от родилния дом, даже родителите й я съветвали да отстъпи.. И дело водели свекърите после, и сменили името. Много тъжна история, Рори72 мисля, че се казваше.

Общи условия

Активация на акаунт