Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 023
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 270
Оле изписали сте сто страници, не мога да чета всичко....
Ама
.
Длъжна... !?!?? Длъжнана кого и защо?!??!
И да,това е достатъчна причина за развод/раздяла.
Името. Името и наименоването на дететое свещен актна майката, която е свързана с детето и го усеща. Усеща желанията му. Моето дете само си избра името. Чрез мен! А аз имам личен апартамент благодарение на наще. И кво?!??! Не е кръстено на никой. И кво?!??!??

Как пък не ще си кръстя детето с име, което не ме кефи... Мхмммм и един мърмот... Ако ще ада да дойде на земята!
Whatever

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 14:40 от Не се сърди, човече

# 271
Ей тая глупост с кръщаването на свекърите няма изкореняване братче..... Защо се смята за неуважение,другата двойка родители не заслужават ли? Купили апартамент, ами супер,браво,но сега ще ги командват цял живот и ще им се месят. Отврат!
Много интелигентни и образовани тия свекъри,а с разбирания от 19в....

# 272
В тая тема много си личат свекървищата Joy

И как им трепери под Д-то.. каква снахичка може да им се падне 😂

# 273
Да уважи хората, защото са й дали къди да живее, просто е за разбиране, обаче тя си дърпа към нея чергата. Кво не разбрахте?

Какво са й дали да живее?
Живее в чужд имот.
При развод тя излита на улицата.
Дали й били....

Като е "само едно име" що не я впишат нотариалният акт?
Нали и това е "само едно име"?

Селяндури!

# 274
За няколко часа сме изписали 20 страници. Авторката, ако желае, да направи анкета, как бихме постъпили на мястото на снахата, на мен ще ми е интересно.

# 275
Как разбрахте, че не е на снахата имота?
Никъде го няма написано в пряк текст.

# 276
  • София
Скрит текст:
Доки, тук не съм съгласна с теб. Уважението се заслужава. Ако тези хора бяха заслужили нейното, нямаше да има нужда да купуват жилище, тя щеше с радост да го кръсти на тях, както си направила ти. Нямаше да си го "плащат". Ако не изпитва уважение към тях, и десет жилища да се купят, все тая.

Ами като не ги уважава да си каже - аз се омъжвам за сина ви, не за вас,
и затова не ви искам апартамента,
Скрит текст:
ще си живеем свободни и независими! Не искам и да ми помагате с бебето, аз сама и горда по половин година ще ставам разногледа сама, докато мъжът ми плава (понеже нали нейните не можели да помагат), и ще се оправям сама.
Но ако не е казала така, а е ходила по огледи, избирала е жилище, избирала е мебели, сега да се фръцка не е много редно. А и нали е майка, не мисли ли за детето си? Не е ли то на първо място - къде ще расте, какъв старт в живота ще има? Ама не, някакво его и е затъмнило разсъдъка.

Нормалното е ДВАМАТА  да изберат име и толкоз. А свекърите, както четат, никакви ръце не извиват, а са съгласни и на неутрално име. какво повече искате от тях?
Как да го откаже като те нито са ѝ го предлагали, нито са ѝ го прехвърлили? Тя не е съсобственик, няма никакви права върху това жилище. Собственикът може да го продаде или "продаде" по всяко време и тя остава със собственост върху крив макарон. Каквото е положението и сега.

# 277
Забелязала съм, че когато свекъри/тъстове помагат щедро и предоставят възможността да имаш някоя грижа по-малко, като жилище, стабилна помощ за детето и пр. семействата са сравнително стабилни и не е голям проблем на чие име в жилището, те не се разделят обикновено. Хората нито се решават толкова трудно на повече от едно дете, нито им боде очите, дори и да не се включва бащата съвсем равностойно с грижи към детето, или пък бащата се включва, защото му е добре, и дори и двамата да се изморят, помощ винаги има, та може и да отидат някъде без децата да поддържат страстта. Не се чудят как да смогнат с ипотеката, ако се наложи, и пари има кой да им даде. То дори и работата на младите много често е гарантирана...

# 278
Малко офтопик - на мен Петра ми харесва много. Правя асоциация с Доктор Джеф от Анимал планет, там Петра се казва жена му, една възхитителна червенокоска.

Правя асоциация с една професорка в университета, която още тогава беше към 80-годишна, а аз не съм в първа младост.
Аз пък правя асоциация със съседка моя възраст от детските ми години. Това няма значение. На някого може и Гергана или Емилия да му навяват мисли за попфолк.
Аз свързвам Петра единствено и само с хищната хиена, но нашите асоциации и мнения за конкретни имена нямат никакво значение. Дори коментарите са по-смущаващи от самия казус. Родителите на мъжа биха приели неутрално име, майката настоява да го кръсти на баща си, бащата на бебето не харесва предложените имена, някаква жена изтипосва цялата история в интернет с имена и друга допълнителна информация и отдолу някакви настървени жени се дърлят за насилие, бедни и богати и …традицията повелява. А родителите не си говорят ….. някъде там в една паралелна вселена …

# 279
Да уважи хората, защото са й дали къди да живее, просто е за разбиране, обаче тя си дърпа към нея чергата. Кво не разбрахте?

Какво са й дали да живее?
Живее в чужд имот.
При развод тя излита на улицата.
Дали й били....

Като е "само едно име" що не я впишат нотариалният акт?
Нали и това е "само едно име"?

Селяндури!

Arielle, селяндурите, когато имат пари, не са вече селяндури, стават "благородници"

# 280
Да се допълня, че съм бъдеща свекърва на син с имоти, ама не бих се намесила за име специално. Освен някакви изкилиферчени Стивън Иванов, Розалинда Петкова и пр простотии. Ама даже и тва да е.. ще го преглътна някак. Ще си измисля хубаво галено име и ще го преживея.

# 281
  • София
Как разбрахте, че не е на снахата имота?
Никъде го няма написано в пряк текст.
Авторката поясни.

Вярно искам анкета!
Да знам с кого да се сродявам Joy

# 282
Да уважи хората, защото са й дали къди да живее, просто е за разбиране, обаче тя си дърпа към нея чергата. Кво не разбрахте? Иначе не, не е длъжна, никой не е длъжен никому. От човешка гледна точка.

Тя предполагам не е живяла на улицата.
А те като по-възрастни и разумни, биха могли да подходят по-деликатно към бременната любима на сина си.

Valerie R, пак да питам, мама има ключ от апартамента и достъп по всяко време, нали?

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 20:43 от alex_jp

# 283
Авторката сигурно пишман стана, че пусна тема Joy

# 284
Оле изписали сте сто страници, не мога да чета всичко....
Ама
.
Длъжна... !?!?? Длъжнана кого и защо?!??!
И да,това е достатъчна причина за развод/раздяла.
Името. Името и наименоването на дететое свещен актна майката, която е свързана с детето и го усеща. Усеща желанията му. Моето дете само си избра името. Чрез мен! А аз имам личен апартамент благодарение на наще. И кво?!??! Не е кръстено на никой. И кво?!??!??
Всеки, който дава нещо като уж подарък и после очаква нещо в замяна е мижитурка. Долна гнусна мужитурка!
Да си взема бебето и да се маха от тая бълвоч. Долни комплексари гнусари.
Как пък не ще си кръстя детето с име, което не ме кефи... Мхмммм и един мърмот... Ако ще ада да дойде на земята!
Whatever
Ама на нея Дарина и Дара й харесвали, но нямало да ги ползва, защото искала да е Петра на баща й. Явно не е толкова модерна, че да не кръщава на никого, държи да е на нейния баща и то дословно. Петра обаче не го харесва бъдещият татко, но той явно няма право на мнение дали му харесва или не името на детето.

Общи условия

Активация на акаунт