Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 088
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Обаче тук не те смущава, че синът отказва на жена си да избира тя наравно с него име на детето им, а директно отсича, че ще бъде на неговите родители.
Напротив, още в началото се спомена, че синът е навит на неутрално име. Само майката отказва, и според вас - с пълно право.

# 346
  • Варна
Според мен също трябва да е натурално името и го написах още в един от първите си постове. А още по-яко ще е да го кръсти с производно на името на мъжа си и ще им затвори устите на всички. И това също написах.

# 347
  • Пловдив
Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.
Всичко може, само дето няма нищо общо с коментираното от мен.

# 348
Което всъщност дава яснота. Подразбирало се. Този е така възпитан. И допълнително подкован. Знаел е какво ще се иска от тях в замяна на жилището, но е мълчал като мишка пред жена си. Или от страх пред скандали или от наглото мъжко схващане, че след сватбата ще тропа по масата щото е мъжът вкъщи и той ще диктува какво-що. Криви са му излезли сметките и сега бил изумен. Де гиди сопа...

Хубаво, ама според традициите на народа ни наистина се подразбира. И ако момъкът е възпитан в тези традиции е нормално да го очаква и без да е подкован. Но ОК, традициите не са каквото са били, съгласна съм. Обаче не може ли със същата сила да се каже, че и снахата  е мълчала като мишка, че смята да не пита никого за името на детето когато е избирала апартамент?
И за какви криви сметки говорим по дяволите??? Ако сега вземат, че се разведат, чии сметки ще излязат криви?
Аз пък казвам, че снахата си е подбрала имотен мъж, а не равен на нея, но сега иска да командва. Ми не става, да не се е продавала, ако иска да е едноличен командир. А щом така влиза с рогата даже не вярвам, че от голяма любов го е взела.

# 349
  • Варна
Не само глупава, но и лакома. Мисля, че мъжът не я е познавал досега.
Да искаш да кръстиш собствената си дъщеря с име по твой избор от кога е лакомия? Булчето няма претенции за собственост на апартамента.

# 350
  • София
Според мен също трябва да е натурално името и го написах още в един от първите си постове. А още по-яко ще е да го кръсти с производно на името на мъжа си и ще им затвори устите на всички. И това също написах.

Или да го кръсти с производно на своето Wink

# 351
Мне, детето знае най-добре чрез майката. Аз исках едно име за детето си,ама то си избра друго. СамО. Чрез мен.аз просто го слушах.

# 352
  • София
С тези хора и с този мъж, следващата Дара е на път. Момичето ако се пребори - евала, ама с подобен натиск от миУто, дето не говори на бременната си жена …

# 353
Цитат
Магдена, ако изискваш внучето да е кръстено на теб, не мисля, че снахата ще е наглярка, ако поиска компенсация за това, нали?
Подобно нещо не ми е в стила, но ако бъде отказано на сина ми право да участва наравно с майката в избора на името на собственото си дете, пак ще се притесня и пак наглярката ще е само една.

Право, да, но не и налагане, името да е на баща му или на теб, нали? Защото младежът в драмата бил много неприятно изненадан от това, че жена му не иска да почете родителите му.

# 354
  • Пловдив
Да искаш да кръстиш собствената си дъщеря с име по твой избор от кога е лакомия? Булчето няма претенции за собственост на апартамента.
Само по твой едноличен, нали?
Не е лакомия, нахалство е.

# 355
  • Melmak
А това някакъв неравностоен брак ли е? Мъжът богат, жената бедна ли?

Жената била ли е наясно с възпитанието на мъжа си преди да се вземат?

Понеже тези неща се виждат. Примерно моят е по-вярващ от мен в християнството. Не сме някакви сектанти или нещо такова, просто баба му така го е възпитала. Сигурно ако не беше настоял за църковен брак, нямаше да имаме. Но за мен не е било компромис, щом той е искал, аз съм ок. Беше красиво и наистина се радвам, че го направихме.

Аз съм била наясно какъв човек взимам. А тая булка наясно ли е била, че мъжът й очаква от нея такива традиции да се спазят?

# 356
2 години залагам и ще са разделени.

# 357
  • София
По отпора ѝ - едва ли е е знаела, ма какво е задължена.

# 358
  • Варна
Само по твой едноличен, нали?
Не е лакомия, нахалство е.

Да. Различни думи с различни значения са.
Нахални са всички в нова семейство- и свекърите, и булката, и младоженецът. Винаги съм казвала, че съдбата събира хора, които си подхождат.

# 359
  • София
Цитат
Е, може наглярката да пожелае да решава фундаментални житейски въпроси с мъжа си. Включително и къде и как ще живеят и да пожелае да живее в собствен дом, а не обувките и да гледат постоянно към вратата и да се озове на улицата на 50, когато мъжът и реши, че вече не му е мила, драга и любима. примерно.
И има наглярки, които не искат подаръци приживе от родители, а искат собственият им мъж да е мъж и да градят живота си заедно с него и да не приемат никаква форма на намеса от когото и да било.
Всичко може, само дето няма нищо общо с коментираното от мен.
Не мисля.
Съвсем ясно прочетох, че искането на която и да било млада дама да живее в собствен дом било нагло.

Общи условия

Активация на акаунт