Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 061
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Прецакала си се. Двойно! Laughing

# 781
Ама снахата може безкрайно да се е радвала, може би още не е осъзнала, че е с единия крак навън, във всеки един момент, в който не слушка, най-вече маминка. И, подозирам големи циркове на изписването, ако детето не е с името на някой от родителите на мъжа ѝ. Още тогава може да се сблъска с грубата действителност, че тя няма апартамент. И мъж с топки няма.

пп. Нарциса, авторката написа, че апартаментът е само на мъжа. Което е нормално, естествено.
Това пък как го реши?
Боже, тези хора излязоха някакви сатани.🤦🏻♀

# 782
Даже тройно! Че и баща ми не ми подари апартамент. Laughing

# 783
На мен ми хареса колко хитро е Симона, браво на потребителката, която се сети. Хем свързано с Петър, хем хубаво име.

# 784
Аз па кръстих си детето на бащата, а той даже живееше
в моя апартамент, обзаведен от мен.Как съм се
минала начиии!🤦🏻♀

# 785
Персефона май значи унищожителка в най-общ смисъл.
Такива гръмки гръцки имена ги асоциирам с бойни Наташки, които след брак и някое и друго дете стават обемисти Катюши.

# 786
  • Пловдив
И мъжът ми част от имената, които предложи, бяха ДеметРа и ПеРсефона. Категорично вето имаше от моя страна. Персефона и Деметра са имена за 80-килограмови горди матрони.
Деметра си е Димитра чисто и просто, ама пО така.

# 787
А Димитра ми извиква асоциации за "снощи вечер на селската чешма". Вето от мен

# 788
Проблемът не е в кръщаването, а в това, че някой си ще казвал и определял кво що. Бил той и баща/баба/дядо/арменския поп.
Ми няма пък, ай да видим кво ще стане... Дай да видим кво ще стане... Ай сиктир. Най-мразим някой да нарежда. Ми няма ПЪК. Ай давай да видим.

# 789
Сетих се за филма Вчера и дали шикарното Дана не идва от Димитринка. Нашата Деметра пък може да последва професионално Деми Мур или Деми Ловато (и на двете кариерите забуксуваха здраво в някакъв момент).

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 20:59 от Нарцùса

# 790
Как бе, днес цял ден дават по новините, че Демито Мур спечелила "Златен глобус", добре си е тя.

# 791
  • Най-красивата страна
Не съм изчезнала.Върнах се от работа и седнах да прочета всичко,което съм пропуснала.

Да уточня.
Не съм учинайката.
Много близки сме и с двете семейства.
Познахте,че става въпрос за голям град до морето.
Да,апартаментът е много скъп.

Свекърите не са поставяли условия ,когато са го купували.
А снахата не е имала претенции името и да бъде вписано в нотариалния акт.
Отношенията им бяха нормални,снахата беше желана.

Говоря със свекървата-били неприятно изненадани,че бебето няма да е кръстено на тях.,ами на тъста.Тя сама е предложила двойно име,но момичето не приема идеята.

Говоря с момичето-тя от малка си била решила,че първото и дете ще е кръстено на баща и.
Нейният баща обаче няма претенции и я посъветвал да кръсти детето с неутрално име или на свекърите,за да не се развалят отношенията.
Не иска двойно име,защото тя щяла да нарича детето Петра,а свекърите ще го наричат само с другото име и то ще се обърка.

Таткото я моли за неутрално име.

Аз на нейно място щях да кръстя детето с двойно име .

# 792
  • София
Персефона означава 'разрушителка', като цяло, не на мъже конкретно.😂 Но въпреки превода на името, всъщност е богиня на зърното и плодовитостта в гръцката митология и е съпруга на Хадес, бог на подземния свят. За съвременно име е малко прекалено, да, но далеч не най- лошото. Петротеодара, например, комбинира всички поставени имена, но звучи кошмарно. 😬

# 793
Свекървата е НАГЛА. Що за претенции, че и изненади, че и външни хора да занимава.

# 794
Свекървата е НАГЛА. Що за претенции, че и изненади, че и външни хора да занимава.
За мен и снахата не е права да не се съобрази с бащата на детето.

Общи условия

Активация на акаунт