Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 101
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 885
А Петра има ли си галено? Петя? Пепи?

# 886
Да си стиснат ръцете за:

— Кремена или Симона — хем на тъста по смисъл, хем неутрални по звучене;
— Преслава, Пресияна, Петя или нещо друго с П, но по-харесвано от очевидно масово недолюбваните Петра и Петромира, а и все пак да не е съвсем на баща ѝ;
— Диляна или Дафина — хем терминът е около Цветница, хем баба Дарина да си мисли, че е на нея.

И да се приключва драмата.

# 887
  • България
Вероника, името на майката на бременната с коя буква започва? Бременната в добри отношения ли е с майката? Може да се измисли нещо в тази насока.

Аз предлагам и името Биляна - празнува на Цветница, празнува на Еньовден, неутрално е.

# 888
Аз познавам Митко, дето държеше внука точно така да се казва. И така се казва детето.  Дядото кмет е бил, не е шега работата.
Добре,  че е бил баща ми и не е искал да бъда дословно с името на баба. Майка и баба бяха с еднакви имена, та аз щях да съм трета с това име в къщата.  Но туку виж някой изтълкува  че снахата е кръстила първородния внучка на себе си.

# 889
Предлагам морско име като Марина или Патриша на дядо си Петър. Нали такива чужди имена са модерни в България.
Всъщност имаше една мода на римски имена сред момиченцата преди 10-15 години, та вместо Патриша, може да кръстят момичето Патриция. Гучи Grinning шегата настрана, на мен ми харесва много.

Предлагам Петриция.

# 890
  • на село
Аз съм споменавала преди години, че познавам Кидман, трябва да е към 16- 17г вече, на дядо си Кирил и дядо Димитър. Та не са лесна работа тези семейни драми с имената,  после децата носят последствията.

# 891
Аз познавам две сестри, които си кръстиха първородните щерки на майка си и майки, кръстили децата на себе си.Всеки луд, да…

# 892
Рускините често кръщават дъщерите на себе си, а синовете на баща им. Едно от децата от всеки пол, де, ако има повече от едно. Защото иначе отиваме към казуса с ония цигани с многото деца, които Карбовски беше снимал, и няколко от децата се казваха Иван.

# 893
Неутрално име и готово.
Неутрално име или на свекърите е едно и също. Това означава, че официално признават кой занапред ще диктува правилата в тяхното семейство.

НЧС, свекитата не са конкретизирали имена.
Ами да я кръщава тогава Петра-Мария Simple Smile

П.П. На мен би ми било неудобно така директно да обиждам сватовете и да рискувам бъдещето на едно младо семейство, което до този момент се е разбирало идеално. Здрав егоизъм и непукизъм са нужни, за да разбуташ нещата.

# 894
И какво казваш НСЧ- война до дупка- Петромира и това е, нищо че
таткото не иска това име.

Дипломация се казва, не да клекнеш.Ама какво ли
разбирам аз.

# 895
Нещо не го вярвам този образ, хем съгласен на неутрално, хем напук спира да говори,  защото любимата не иска да продължи традицията на свекърите. Или е едното, или другото, няма как и двете, и съм доста сигурна кое точно е.

# 896
От Дарина до Дафина е балкан разлика. Първото ок ама второто..... същото като Петра. И защо предлагате неутрални,като жената иска да уважи баща си да го кръсти на него?

# 897
Защото останалите не са съгласни и компромисно са ок да е неутрално.

# 898
А и другите щом не са съгласни,край така ли? Майката няма мнение или по-точно никой не го еня за нейното мнение? Бре,мислех,че е 21в ама съм се объркала нещо явно....

# 899
Защото повечето хора в темата също не харесват името Петра. Ако беше някое друго име, може би щеше да се развие по друг начин дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт