Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 43 023
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Интересно ми е тази булка никога ли не е споменавала на мъжа си за детската си мечта за името на първото си дете? И той някога казвал ли е, че иска да кръщава на родителите си? Обикновено хората си коментират тези неща, когато почнат да правят дете. Те не са ли ги изговорили още тогава или всеки се е надявал другият да "клекне"?

# 976
  • Пловдив
Щом мъжът се моли за неутрално, значи се разиграва някаква драма със сватовете. Какъв им е проблемът да се кръсти на тъста? Явно това е разковничето. Дали е реваншизъм (щом няма да е на тях, няма да е и на друг), дали не харесват тъста, дали не харесват името... Честно казано, не им е работа изобщо, ама видно синчето иска да им угоди, та това усложнява нещата.
Да. Аз лично напълно разбирам да са обидени, ако не е на тях, при положение, че в собствените си очи се виждат заслужили с помощ и т.н., или с това, че са главни Wink баба и дядо, или каквото и да е, обаче и те нищо не печелят от "на нас да не е, ама и на него да не е". Децата правят точно така, но с времето се осъзнава чисто рационално даже, не иска кой знае какъв опит,  че в много случаи ти е по-изгодно и потенциален коз "той" да получи сега, защото така ще можеш да искаш после.
Какъв е мотивът - да не ги бъзикат хората "предпочетоха свата пред вас, снахата се наложи", или... От тяхна гледна точка не мога да разбера как изглежда, не коментирам имат/нямат право.

Никоя от страните не я разбирам вече - нито горката тормозена женица, нито свекърите с подобно изкривено честолюбие.
Вариантите са куп, а те са си развалили отношенията вече.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 09:22 от Магдена

# 977
Магдена,какво са "главни баба и дядо "? Това пък за първи път го чувам/чета......

# 978
Защо да са главни баба и дядо, важна е жената, защото тя ражда детето. Тя е майката и ще е нов стоп с детето. На мъжа живота не се променя много.
Няма какво да се цупи толкова бащата. Да решат заедно.

# 979
  • Обран бостан ;)
Оохх, мечтаела си била. Да се прекръсти тя на Петра и готово.

# 980
  • София
Защо да са главни баба и дядо, важна е жената, защото тя ражда детето. Тя е майката и ще е нов стоп с детето. На мъжа живота не се променя много.
Няма какво да се цупи толкова бащата. Да решат заедно.

Защото както е поставена темата, те са купили апартамент - име.

Това е!

# 981
  • Пловдив
Магдена,какво са "главни баба и дядо "? Това пък за първи път го чувам/чета......
Майтап от форума, мисля, че така била казала майката (или лелята?) на една някогашна потребителка (Уишмастър) за себе си: аз съм главната баба, а не сватята.

# 982
Интересно ми е тази булка никога ли не е споменавала на мъжа си за детската си мечта за името на първото си дете? И той някога казвал ли е, че иска да кръщава на родителите си? Обикновено хората си коментират тези неща, когато почнат да правят дете. Те не са ли ги изговорили още тогава или всеки се е надявал другият да "клекне"?

Ами, аз никога не съм обсъждала с мъжа си имена за Нероден и Незаченат Петко. Даже не ми се мислеше име, виках си "То има време, сега, ако измисля нещо, кой знае колко пъти ще си сменя мнението" и като минаха няколко месеца, започнах вече да мисля.

# 983
  • Пловдив
Става дума, ако винаги си мечтала да е Петко. И аз не съм обсъждала, преди да наближи времето за раждане, но не съм и имала мечтано име.

# 984
То второто дете отиде вече, щом сега се държат така, как да ги кръсти на тях.

# 985
  • София
Аз това с мечтата не го приемам. Ти можеш да си мечтаеш всичко, но детето се прави от двама, и другият също има право на глас. Наскоро имаше тема, и там беше твърдение на мъжа, че му е мечта да бъде кръстено еди как си и не приемал друг вариант. Всички варианти на жената ги отхвърлял. Та и това не е ок. Но тук решението се диктува от свекърите, които съжалявам, но според мен нямат никакво право на глас и в момента внасят раздор в младото семейство. Изобщо ми е непонятно как така родителите изобщо ще са включени в обсъжданията. Това е между мъжа и жената. Детето е тяхно и те са го правили.

# 986
Ако и е било детската мечта, мъжът и отдавна щеше да го знае, просто излиза с тоя номер. Свекървата излиза с друг, какво ще си кажат хората, след като ние сме купили жилище, а те кръщават на другите. Много далече от така представените интелигентни семейства, просто хора без работа, дето само си измислят проблеми. Петрослава, Петромира и прочие са си измъчени имена, при все че има толкова хубави и благозвучни. И в края на краищата, може да я кръсти както си иска, кой ще я спре. Не виждам къде е проблемът, така или иначе вече са се поразвалили отношенията.

# 987
Всичко е в селската жажда за власт и борба за надмощие. Свекъри с такова мислене наистина могат да откачат, дори накрая детето да се казва примерно Лора и не е на никого. Място няма да си намерят и пак тормоз ще упражняват занапред.

Затова - война отначало още - иначе - лошо. Много са нахални.

# 988
При положение, че свекърите са съгласни на неутрално име, не са се запънали баш за тяхното, а жената се тръшка да е на баща ѝ няма как да ѝ съчувствам. Отделно колко нехубави производни на Петър имена е избрала. Чак започвам да се съмнявам дали баш на баща си иска да кръсти.

# 989
При положение, че свекърите са съгласни на неутрално име, не са се запънали баш за тяхното, а жената се тръшка да е на баща ѝ няма как да ѝ съчувствам. Отделно колко нехубави производни на Петър имена е избрала. Чак започвам да се съмнявам дали баш на баща си иска да кръсти.

Какво значи неутрално име?
Оксиморон, за да ти кажа аз, свекървата, че няма да стане на твоето, снахо.
Нямат никакво право за избора на име, за да са съгласни или  несъгласни с какъвто и да е избор на родителите.

Тоест, не искам да е Петра на тъста, обаче ако е двойно Петра-Дарина, Петра-Теодора, ще се съглася, защото ще има и нашето име. 😂

Свекърите нямат дума в избора на име на чуждо дете. Те са могли да избират за своите деца. Толкова е просто, ама сложни хора, трудни, неразбрани..

Общи условия

Активация на акаунт