Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 911
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 080
Споменава се, че снахата я няма в НА, защото се казва, че е получила подарък. Обаче тя не е!
Предъвкваме едно и също.
Тема - "perpetuum mobile".
Ако е измислена с цел трупане на мнения - Евала!

Значи това, че има къде да живеят без да дават пари, не е подарък? Да не би тя на улицата да живее, а само мъжът и в апартамента?
За мен, не е подарък. А приютяване.
Това си е мое мнение и усещане.
Хората да си живеят, както си искат.
Аз имам роднини, на които бяха "подарили" жилище по този начин. Във всичко бяха почнали да им се месят, още когато жената беше бременна. Синът продаде жилището, изтеглиха заем и купиха по-голямо, съответно вече на името на двамата.

# 1 081
  • София
Вероятно е на името на родителите и сина им ще наследи няма да го дели.

Мисля, че някъде беше изрично написано, че жилището е купено на името на сина.
Преди брака? Защото иначе е на двамата, което изобщо не ми се вярва в тоя сценарий

# 1 082
  • София
Апартаментът бил подарък за сватбата.
Скрит текст:
Реално и двамата влизат на готово. Няма лошо да тръгнат с летящ старт, а не тепърва да събират пари за първоначална вноска, да плащат наеми и ипотека.
С или без наследство и подаръци доста хора имат традиционно очакването да имат кръстено на тях внуче. Явно и двамата млади за себе си са със същата нагласа, просто всеки от двамата иска да е на негов родител кръстено детето. Единият все пак заявява готовност за някакъв компромис, другият - държи на своето. Няма лошо човек да е независим и да не позволява да му се качват на главата/ да му се бъркат, но все пак с хора живеем и до хора опираме, затова е хубаво на моменти да сме малко по-гъвкави и кооперативни, за да имаме после и очи, когато опрем да търсим помощ / подкрепа или просто да споделим момента.
Да, подарък за сина. Само синът е собственик. Жената, както много хора в темата пишем, днес е с него, утре може да не е. И съвсем логично и справедливо (за мен) не е собственик с мъжа си. Но има подслон. Заради това може да им се отплати с гледане, например, защото по принип това не е нейна работа. Ако искат, разбира се, само предлагам "плащане". Синът, като истинският получател на "подаръка", вече да мисли как да го плаща, но това е работа между него и родителите му.

Бояна, може и след брака дарение например.
Скрит текст:
Не,не е
.Апартаментът е на името на мъжа и.
Скрит текст:
Но имат сключен брак.

Двама сина са.
И на другия също купиха жилище преди години.

# 1 083
Вероятно и го оценява. Не е задължително това да става по начина, по който се опитват да ѝ диктуват.

Ами това е един сравнително безболезнен начин. По-добре ли е да обещае да им сменя памперсите, като одъртеят?
Как да го кажа - свекърите изглеждат хора с доста традиционни очаквания, които обаче показват някак постфактум.

А по повод това, че сннахата влязла по пантофи - полека, моля. Не пише да е безработна. Това, че няма да плаща ипотека 30 години и ремонт 10, не я прави готованка.

Ако темата е реална, не, ясни са очакванията. И ти, и аз, и всички останали, сме наясно, че в подобни семейства старите дават всичко на младите и ако нямат чак толкова много за даване, накрая остават на едни голи пенсии и очакват, или поне се надяват, децата да се погрижат за тях (може не лично да им сменят памперсите, но да го имат предвид, че трябва да са насреща) и да им помагат на свой ред, както те са помагали на своите възрастни свекъри и тъстове, и след като са дали всичко възможно за деца и внуци. Ако снахата предпочита да се прави на неразбрала един ден, когато това се случи, защото никой не ѝ е дал черно на бяло договор за това преди 30 г., аз лично няма как да ѝ вляза в положението, че е разбрала постфактум и много изненадващо.

# 1 084
  • София
Скрит текст:
Вероятно и го оценява. Не е задължително това да става по начина, по който се опитват да ѝ диктуват.

Ами това е един сравнително безболезнен начин. По-добре ли е да обещае да им сменя памперсите, като одъртеят?
Как да го кажа - свекърите изглеждат хора с доста традиционни очаквания, които обаче показват някак постфактум.

А по повод това, че сннахата влязла по пантофи - полека, моля. Не пише да е безработна. Това, че няма да плаща ипотека 30 години и ремонт 10, не я прави готованка.

Ако темата е реална, не, ясни са очакванията. И ти, и аз, и всички останали, сме наясно,
че в подобни семейства старите дават всичко на младите
Скрит текст:
и ако нямат чак толкова много за даване, накрая остават на едни голи пенсии и очакват, или поне се надяват, децата да се погрижат за тях (може не лично да им сменят памперсите, но да го имат предвид, че трябва да са насреща) и да им помагат на свой ред, както те са помагали на своите възрастни свекъри и тъстове, и след като са дали всичко възможно за деца и внуци. Ако снахата предпочита да се прави на неразбрала един ден, когато това се случи, защото никой не ѝ е дал черно на бяло договор за това преди 30 г., аз лично няма как да ѝ вляза в положението, че е разбрала постфактум и много изненадващо.
Тук не е така, обаче. "Всичко" е само на сина.

# 1 085
Тя най-вероятно преди мунчо не е била бездомна,не мислиш ли? И какво като живее при него? Цял живот да им целува краката ли? Ами мунчо като пътува по корабите да купи жилище за семейството си. Защо чака на мама и тате?

Извинявай, ама освен инат за отстояване на позиция не виждам друго в този пост.
- Живеела е при родителите си с още една сестра.
- И защо е това свръх експониране с целуване на крака? Първо, разбирам че основно против е съпругът и, а не свекърите. И второ, като иска абсолютна независимост да не се е съгласявала и да не е участвала дейно в избирането.
- Ако тепърва ще купуват апартамент (макар да е безсмислено), защо само "Мунчо" да го купува? Щом ще е 50:50 да купуват и двамата, защо принцеса да чака само на "мунчо"?  Ама много лесно да се лепи този етикет  "мунчо" , направо няколко съфорумки ми събират очите с радикалността си. Като ги чета колко са настървени си представям ей това животинче. И не знам как ще създадат и запазят семейства.

# 1 086
ЧС,ами ето,не я е взел от улицата,има си дом и семейство момичето. Аз разбирам да е бездомна и да им е задължена,че са й осигурили покрив над главата,а случая не е такъв. Второ,подаръка е на мъжа й,тя ще живее там докато е с него-5,15 или 50г божа работа. Мунчо да купи,защото работи и изкарва пари,а жената е бременна. Как според теб да участва финансово? И тия свекъри като са толкова традиционни,ами да,мъжа осигурява дом за семейството си,а жената отива при него. Нали за традиции говорим? Мунчо,няма да се нагърби дори с кредит 50/50,щото нали мама и тате ще му купят. Той да не е луд да плаща,щото и жена му да има. Дреме му на мунчо,ама като й надуе корема и я навре в апартамента от техните, тя сега да мълчи,целува крака и да е благодарна. Ами не,не става така.

# 1 087
има подслон. Заради това може да им се отплати с гледане, например, защото по принип това не е нейна работа.
Ей сега. Тя му е съпруга, бременна с неговото дете, което ще отглежда в неговия дом. Какво повече отплащане,
да му донесе зестра две селски вили и къщичка на гръцкото крайбрежие ли?

Ако снахата предпочита да се прави на неразбрала един ден, когато това се случи, защото никой не ѝ е дал черно на бяло договор за това преди 30 г., аз лично няма как да ѝ вляза в положението, че е разбрала постфактум и много изненадващо.
Като начало не виждам причина да се прави на изненадана. Нито пък свекърите да се правят на изненадани, ако не получат лично бърсане.

Интересно ми е критиците на булката какво очакват. Значи на мъжа ù, който е моряк и отсъства, родителите му купуват апартамент и тя ходи да избира, защото все пак са двойка, мъжът не живее с майка си. Обаче снахата нещо трябва да прави за благодарност. Наистина ли не разбирате колко е абсурдно? Ако морякът нямаше гадже, мама щеше да му избира настилките и пердетата, естествено. Ако въобще му купи апартамент, де. Бтв и аз малко се чудя, че не си е купил апартамент сам.

# 1 088
Апартамента е капанът, в който е хванат сина. Сега следват вечни изисквания за благодарност, поклони до земята, имена на децата, докладване как се развива семейния живот. Защото нали, това е цял апартамент! Кой ти го дава ей така! За никъде сте без нас, маме, това е Simple Smile И затова сега ни слушайте, че да сте добре като нас. Иначе...

# 1 089
Добре, да го наречем Гунчо или както и да е.
Дали свекърите не купуват на Гунчо апартамента преди брака точно защото:
- Гунчо си остава собсвеник, ако евентуално нещо бракът не провърви

- Гунчо все пак е 6 месеца отсъстващ, как да са сигурни дали тази снаха няма да му сложи рога, да го остави, да предпочете друг, като виждат как всяко второ семейство се разпада.

Голямо презастраховането + бетонни традиции все на свекърите да се кръщава всяко внуче.

Снахата няма нищо. Така е. Логично е, парите са техни.
Защо тогава не избраха по-добър и демократичен вариант - не оставиха младите да си купуват сами жилището, да се сблъскат с трудностите в живота, да си финансират проектите, да реализират мечтите си, НО И САМИ ДА ИЗБИРАТ ИМЕТО НА ДЕТЕТО СИ ?

Дали защото тогава нещата щяха да стоят по друг начин?

# 1 090
  • Бургас
Аз съм на мнение, че името на детето го дава жената, която му е дала живот. Няма място за сръдни!
И на двете си момчета дадох имена и някой ден, ако някой от тях притиска половинката си за име на децата им, лично ще го ошамаря!

ПП: Да не говорим колко е тъпо да дадеш нещо на детето си и да очакваш в замяна каквото и да е. Когато ти е на сърце дай и махни с ръка. Няма цял живот да им се натяква "Дадохме ви!". Ако ще е така, по - добре нищо не давай.

# 1 091
Голяма грешка са допуснали свекърите с този апартамент. Подарък. Защо бе, хора ? Толкова ли ви е калпав синът, толкова ли ви е мило, че някоя девойка го е избрала, че да компенсирате материално?
Човешката неблагодарност е безкрайна.
Ако четат темата тези хора, нека прочетат мнението на бг мамма. Снахата нищо не им дължи! Нито благодарност, нито име, нито уважение. Тя си има татко и ще СИ кръсти детето на него. В случай на развод по вина, получава до 18 на детето ползването на жилището. Толкоз.
Ако се усложнят отношенията, незабавно синът да прехвърли обратно този апартамент на техните. Ако булката не е комерсиална, и НЕ я интересува това жилище, още сега ще даде съгласие за прехвърлянето. Как може да са толкова щедри възрастни хора. Тези младите, не заслужават! Да се оправят сами и са си кръщават децата, както искат.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 20:08 от tays

# 1 092
Скрит текст:

Ако темата е реална, не, ясни са очакванията. И ти, и аз, и всички останали, сме наясно,
че в подобни семейства старите дават всичко на младите
Скрит текст:
и ако нямат чак толкова много за даване, накрая остават на едни голи пенсии и очакват, или поне се надяват, децата да се погрижат за тях (може не лично да им сменят памперсите, но да го имат предвид, че трябва да са насреща) и да им помагат на свой ред, както те са помагали на своите възрастни свекъри и тъстове, и след като са дали всичко възможно за деца и внуци. Ако снахата предпочита да се прави на неразбрала един ден, когато това се случи, защото никой не ѝ е дал черно на бяло договор за това преди 30 г., аз лично няма как да ѝ вляза в положението, че е разбрала постфактум и много изненадващо.
Тук не е така, обаче. "Всичко" е само на сина.

Ох, леле, говорим за свекъри, които в момента са сигурно на по 40-50 г., ако са млади младите,  да са в 60-те си години ме съмнява. Ако снахата се задържи със сина, докато те остареят и ще имат нужда от подкрепа, тя достатъчно ще се е възползвала от това, което са им дали, даже повече от сина, щом по половин година годишно ще отсъства. Ако няма да се задържа, никой няма да очаква от нея грижи, нали така?

# 1 093
И вместо всички да са щастливи и доволни, че са материално осигурени и могат да се радват на спокойно бъдеще, те сами си усложняват живота.
Младите биха могли да си купят собствен апартамент - дават го под наем и той сам се изплаща. Но се иска взаимно разбирателство и общи цели.

# 1 094
Не, връщат го обратно на старите и се оправят сами!

Общи условия

Активация на акаунт