Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 836
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 320
  • София
Явно и от двете страни са селяни. Жалко наистина. Най-вече за детето. Снахата защо толкова държи да е на баща й?

Ами и тя е егоистка като свекърите.

Апропо - има един груб, но много лаф " за да поискаш, трябва първо да дадеш". Мадамата взела, ама вместо да даде, иска. Ми не става така бе моме. Като се случи тя да даде, а после да и поискат още ще го проумее.

Е, нали баш цяла тема туй дъвчем Grin
Искат, ама баш на нея нищо не са дали hahaha

Ако апаратамента беше купен преди 5 гоини? Пак ли с тежест си върви?

# 1 321
Авторката пише, че никой от младите е нямал планове да купува сам жилище. Те не са се съгласили, те са очаквали да им купят. А пък вие си пишете фантазии как си взима новороденото снахата и отива да се оправя някъде сам-сама с бебето.

# 1 322
  • София
Авторката пише, че никой от младите е нямал планове да купува сам жилище. Те не са се съгласили, те са очаквали да им купят. А пък вие си пишете фантазии как си взима новороденото снахата и отива да се оправя някъде сам-сама с бебето.

Както се вижда от темата, очакванията не са като изпълнението Laughing

Хайде не ги изкарвайте плазмодии, които без свека няма да се оправят в тоя живот. И с нея щяха или вие сами висите някой да ви гледа?

# 1 323
Явно и от двете страни са селяни. Жалко наистина. Най-вече за детето. Снахата защо толкова държи да е на баща й?

Апропо - има един груб, но много лаф " за да поискаш, трябва първо да дадеш". Мадамата взела, ама вместо да даде, иска. Ми не става така бе моме. Като се случи тя да даде, а после да и поискат още ще го проумее.

Нормално е да иска да кръсти собственото си дете. Тя му е дала живот.

А свекърите дават, и после направо изискват.

Тъжно ми стана за момичето. Понеже няма подкрепа, ще я подмятат кой накъдето му хрумне. Радвам се, че и семейството ми е свестно и мъжа на място. Никога не бих искала да съм в такава позиция.
Детето си има и баща. Това не е като да отиде в магазина и да си купи нещо с нейните си пари или да си направи сама кекс. И то затова е толкова важно да се мисли кой за кого се жени. Но пък и брак без трудности може би няма. И как няма подкрепа, като си има родителите й. Много тъжно, няма що. Просто ще трябва да направи избор и да си носи негативите и позитивите. И тя и те като двойка.

# 1 324
Ами, да ти кажа, ако трябваше с новородено да ходя някъде да плащам квартира и всичко с майчинството (моето дете имаше и проблеми), без никаква помощ, щеше да ми е много трудно.

# 1 325
Е, форумските майки с новородено всичко могат, но на чужд гръб.
За мен този инат е нелеп. Ще стои без мъж по половин година. Кой ще помага, когато дете се разболее, иска да излезе с приятелки, кой. Важно е да се наложи, пък да става каквото ще. Дори от здравословен егоизъм трябва да е по- гъвкава.

# 1 326
Щях да я разбера майката, ако бяха измислили с мъжа ѝ някакво неутрално, интересно име за детето и държат да е техен избора, и имат двамата съгласие. Не знам какви са другите варианти за имена (ако е на свекърите), но ако отпаднат Петра и Петромира, според мен, ще отърват детето от един бъдещ комплекс (свързан с името му).

# 1 327
Какво издевателство над бременна жена! Гнус!

Но и по-откачени свекъри има.
Наша роднина, преди години много настояваше първото и внуче да е кръстено на нея (дословно,  а тя е с едно много остаряло име, което би отнесло и доста подигравки). Снахата и сина обаче заедно решиха да го кръстят на свекъра(мъжа на нашата роднина). Значи, бабата така се обиди, че отказа да вижда бебето в продължение на година.
Пълна откачалка.
Но тук мъжа беше твърдо до жена се и игнорира претенциите на майка си отвсякъде.

# 1 328
  • София
Ти никога не би попаднала в такава ситуация, както и много жени от темата. Просто защото прекалено много уважаваме СЕБЕ СИ и като за начало не бихме допуснали обвързване с подобни хора. Но да кажем любовта е сляпа всеки бърка и греши. Но,, ако някой си позволи да се държи така с мен/нас, че и докато съм бременна много бързо ще види гърба ми. Просто аз съм изключително честолюбива и достойнството ми е над всичко. Затова се и смея в подобни теми - те ме накараха еди какво си. Как те накараха, бре, мила моя? Никой не може да ме накара да направя нещо, което не искам! Мога да направя компромис, разбира се, без компромиси не става в брак и въобще в тоя живот, ама тогава си нося последствията. Веднъж един бивш работодател ме накара да си пусна неплатен отпуск при положение, че бях болна и имах право на болничен. Предстоеше ми и операция.
Ами пуснах го. Реших, че ще направя компромис, защото работата ми харесваше и исках да остана още. Ама решението си го взех аз, не обвинявах никого и точка.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:36 от Светулчица

# 1 329
  • София
Е, форумските майки с новородено всичко могат, но на чужд гръб.
За мен този инат е нелеп. Ще стои без мъж по половин година. Кой ще помага, когато дете се разболее, иска да излезе с приятелки, кой. Важно е да се наложи, пък да става каквото ще. Дори от здравословен егоизъм трябва да е по- гъвкава.
Другите баба дядо съвсем случайно ги задраскахте, сестра ѝ и всичко падна да леля Даринка Laughing

# 1 330
Нали се я искат обратно. Даринка ще е, то това е под подразбиране и преди зачеването.
Ролите са раздадени.
Имаше една песен на Ритон, за Джалма. Момичето е дадено ....😀

# 1 331
  • София

Нормално е да иска да кръсти собственото си дете. Тя му е дала живот.

А свекърите дават, и после направо изискват.

Тъжно ми стана за момичето. Понеже няма подкрепа, ще я подмятат кой накъдето му хрумне. Радвам се, че и семейството ми е свестно и мъжа на място. Никога не бих искала да съм в такава позиция.
Детето си има и баща. Това не е като да отиде в магазина и да си купи нещо с нейните си пари или да си направи сама кекс. И то затова е толкова важно да се мисли кой за кого се жени. Но пък и брак без трудности може би няма. И как няма подкрепа, като си има родителите й. Много тъжно, няма що. Просто ще трябва да направи избор и да си носи негативите и позитивите. И тя и те като двойка.

И ти си права. Но все пак, виждаме резултатът на възпитанието, и как парите купуват хора. И после се чудим защо жени висят във всякакви връзки. Защото така са възпитани, защото нямат при кого да отидат, защото не могат да си позволят да си тръгнат.

Момичето е редно да може да избере име на детето си съобразявайки се единствено с мъжа си, но няма да стане, понеже баща й е със селски разбирания, понеже мъжът й е пухльо и понеже свекърите използват парите за да упражняват власт. Тая приказка едва ли ще има щастлив край. Момичето да се пречупи и да се надява свекърите да са добри новите господари.

Иначе аз пак да си питам, тоя нейния баща с какво заслужи тези драми в негова чест? Не бих кръстила на баща, който не би ме приел в нужда. На мястото на жената бих се навила на неутрално име, поне да знам, че не съм тотално незачетена.

# 1 332
Ами, да ти кажа, ако трябваше с новородено да ходя някъде да плащам квартира и всичко с майчинството (моето дете имаше и проблеми), без никаква помощ, щеше да ми е много трудно.

Е защо да плащаш квартира? Можеш увас си да си отидеш,няма да я оставят на улицата все пак. И тя има семейство, което ще й помага. Вие я изкарахте крайно зависима и бедна тая булка. Пък и свека от хорски срам ще отиде до родилното да я вземе с Петра,не бой се. То да не ей така.

# 1 333
Представям си да разкажа в резюме този казус и за темата на приятели в която и да е европейска страна - Италия, Германия, Франция.. Какво ще си помислят за нашите ширини - хора талибани. В европейски дрехи, но талибани.

# 1 334
  • Най-красивата страна
Нито едните са селяни,нито другите.
Хора интелигентни и образовани.
Родителите на момичето живеят в малко жилище.
Да,имаше място за двете им дъщери,но нямат условия за бебе ,а за зет въобще.

Свекърите не са изисквали послушание,не ходят без покана,приеха момичето много добре,съобразиха се с нейния вкус при избора на обзавеждането.... и не сме очаквали от тях сега да се нацупят за името.Чувствали се неоценени и неуважени и пренебрегнати.

У нас традицията все още се спазва и има значение за повечето възрастни хора на кого е кръстено детето.Дори и свекърите да не са дали нищо.
Много пъти сме чели тук,че и млади татковци правят скандали заради името на детето.

Мисля,че тази ситуация изисква малко дипломатичност и на мястото на момичето аз щях да избера неутрално име за детето.

Общи условия

Активация на акаунт