Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 696
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 515
Ей вече почна да ми се драйфа с това "бременната, та бременната".
Скачали й по-главата. Все едно е инвалид някакъв.
Като иска да си кръщава детето както иска да се осеменява от анонимен донор и да си ражда в кочината при баща си. Лигла. И аз вече почнах сериозно да й се ядосвам. Майка й не я поглежда, тя хапе ръката и на свекървата
Тъпо та чак вдлъбнато.

# 1 516
Не бе няма, да я изгонят и ще го кръсти Петра, ако се запъне да доказва ината си, то е ясно. Но дори бащата ще мрази това име като се обръща към детето си.

И за това е по-добре майката да мрази името на детето си, така ли?
Откъде дойде това съждение?! Бащата казва, 'тези имена не ги харесвам, дай да изберем някое, което и двамата харесваме, няма нужда да е на някой баба или дядо, нека да е неутрално'. Тоест той иска да изберат от всички останали имена на света, нещо, което и на двамата им харесва - безкраен избор предлага и неутралитет. Тя предлага само две опции, като едната отпада, понеже името е тъпо, другата опция е силно конфликтна и създава излишно нагнетяване между двете фамилии. Нищо общо нямат предложенията на бащата и жена му. Просто жената няма грам дипломатичност и дори не се  замисля явно, че така показва неуважение към мъжа си.

Да бе просташко е да очакваш да е кръстено на теб, но не просташко да е кръстено на сватовете.
Тук пак се изкривява ситуацията. Просташко е да искаш да контролираш, защото си подарил апартамент. Тоест подмолно да викаш 'танту за кукуригу'. Иначе могат и двете страни баби и дядовци да си имат претенции, но да си мерят парите и възможностите е просташкото, дано сега се разбра.

# 1 517
ЧС, ти нали прочете за предложеното "неутрално" име от бащата? Това му е компромисът на човека. Как да стане?

Прочетох, че булката е тропнала с крак и не е направила контрапредложение. Тоест нямало е преговори и обсъждане. А родителите са били вече съгласни.

# 1 518
Неутрално име в тази ситуация, примерно е Белослава.

# 1 519
Е, не бе и аз бих тропнала с крак на Дария-Паолина, предложено като неутрално име. Това си е чиста подигравка, демонстрация на отношението им към нея.

Иначе съм с 2 ръце за Александра, например Simple Smile

# 1 520
  • София
Има нещо повече от харесване на името Петър за момиче.Дали ината на бъдещата майка всъщтност не е насочен,към свекърите,а към майка и ,с която са в недобри отношения?!Чрез избор на име да демонстрира страна в отношенията на родителите си?

Интересна логика. Ама да е толкова пък смотана, че за да иска да направи напук на майка си да си жертва отношенията с мъжа си и родата му?
Подозирам, че е, защото свекърите са подскочили "Как, на сватята? Ужас? Ми какво ще обясняваме на близки и далечни?" А тя иска да им докаже, че колкото нейният баща е родител, толкова са и те. И е права. Всички са родители и заслугите би следвало да са еднакви. И да, тя е тази, която го носи 9 месеца, ражда го и го кърми и е до него 24/7 впоследствие. И да, заради това би следвало везната да се наклони малко в повече към нея. Обаче истината е, че в едни партньорски взаимоотношения трябва да водиш диалог. Не можеш да кажеш "Това ще е името и туй то". Все пак, нали и той го е направил. Затова, от уважение можеше да каже: Отваряме именника и избираме 5 имена, които ни харесват и за да няма обидени никакви производни на родителите, даже без буквички. Това е неутрално. Ако ще Минка да е (сакън)!

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 17:45 от Светулчица

# 1 521
И аз съм за неутрално име в случая. Още повече, че детето се очаква около Цветница и има огромен избор на имена, така че и буквите Д, П, Т и на майката да бъдат избегнати. Така хем детето си идва с името, хем не е на някоя баба/ дядо, за да няма сърдити.

# 1 522
И аз съм за неутрално име в случая. Още повече, че детето се очаква около Цветница и има огромен избор на имена, така че и буквите Д, П, Т и на майката да бъдат избегнати. Така хем детето си идва с името, хем не е на някоя баба/ дядо, за да няма сърдити.
Не, жената няма да отстъпи, ще се сниши и ще чака бурята да отмине.

# 1 523
  • София
Обидно е свекърите да участват в каквито е да е преговори. Не им е мястото там. Оттам насетне, нека двамата млади да търсят компромис.

ПП: Вече се спомена, но детето на другия син също е с двойно име, демек циркове и там е имало. Такива са свекърите. Тази снаха обаче явно е по-упорита.

ПП2: Не знам обсъди ли се Петродара. Пак е тромаво, но с един куршум - два заека. Разбира се, после ще е борба за галеното име Joy Поне детето ще има избор един ден, въпреки че ще се опитат да го подковават.

# 1 524
Ако е на Цветница, Далия. Бабата ще е удовлетворена и няма да е на нея.

# 1 525
Ха, ха, това вече е свободно съчинение, за което не видях в темата никакво основание.
Всъщност и аз си го помислих, защото авторката писа, че всичко е започнало след като свекървата е чула името. Преди това всичко било безпроблемно...

За мен това момиче много ще сгреши, но тя си знае.
Тя вече е сгрешила като е избрала мъж, който не е пуснал полата на майка си. Въпросът сега е дали ще може да изплува на повърхността за въздух или ще затъне по-дълбоко. Но и не зависи само от нея.

Ами дали мамата се е пуснала от крачола на татко си?!  Май хич не е. Иначе защо е този инат.

# 1 526
  • София
Фокусът изобщо не трябва да е удовлетворението на баби и дядовци, въпреки че явно от него зависи удовлетворението на сина...

# 1 527
Ако е на Цветница, Далия. Бабата ще е удовлетворена и няма да е на нея.
С Д може и Диляна, Детелина. Ако се избяга от буквата Д има огромен избор от имена:
Аглика, Албена
Биляна
Венцеслава, Василиса/ Василена, Вероника
Гергина
Далия, Диляна, Детелина
Елица
Жасмин/-а
Здравка
Иглика
Калина, Камелия, Калия
Лилия, Лора
Маргарита
Невена/ Невяна
Перуника
Роза, Розалия
Теменужка
Хризантема
Цвете, Цветина, Цветелина, Цветомира, Цветозара, Цветодара (двете последните да ми леко изсмукани, но съм ги срещала).
Със сигурност пропускам
А и още Лазарина
Лъчезара
Велислава
Христина

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 20:18 от Mama Ru

# 1 528
  • София
Около Цветница са и Лазаровден и Великден.

# 1 529
Джорджина на баба Дари😀
На Герьовден

Общи условия

Активация на акаунт