Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 671
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 680
Да не помагат, деца се отглеждат и без баби и дядовци.
Загубата ще бъде за тях всъщност.

# 1 681
Дори да отстъпи, вече е показала неблагодарност и отношение. Разчитала пак да е същото. Не може да бъде. Свекървата я е приела като дъщеря, голям жест е и да я води за обзавеждане. Очевидно е, че и в свекървенското семейство жената е водеща. И сега заради тази глупост, бам. Като се замисля, ами тя снахата няма с какво друго да покаже възмездност, освен да уважи желанието за име. Но, не. Още в първия момевт заявява територия характер и липса на далновидност, компромис и , без да мисли колко е обидно това. И за съпруг, и за родителите му.
Като пак да си кажа, че това с имената за мен е глупост, но за някои хора  е важно.

Опосум, а какво губят. Защо мислите, че всички свекърви приритват да гледат внуци.
Тази модерна заплаха ми е много смехотворна 😀

# 1 682
Е каква възмездност, нали е подарък.
Пише си го изрично още в началото.

# 1 683
Човек може да е благодарен и без да дава името на първото си дете. Ако са очаквали точно това срещу апартамента, значи това не е подарък, услуга, жест, грижа, а задължение. Тези да не са рода на Румпелщилтскин?
Абсолютно си права!
Тя не трябва да кръщава детето си Дарина-Паолина или каквото беше там. НО би могла преспокойно да избере нещо съвсем неутрално, не защото свекърите са супер прави и много уау, а защото просто са такива и явно ги обижда предпочитането на тъста. И ако иска хем всичко да е муцка, хем всички да са хепи, хем да не се чувства обременена от финансови тежести, хем да й се помага с кеф - това е решение.
Мигар не може да кръсти момиченцето Габриела, Василена, Анита, Елеонора, Ирина и тн.?
А може и с буква да мине наистина - баш на свекървата ли ще е кръстена една Даниела, Диляна, Десислава?
От целия именник няма едно име, което да й допада освен дословно на баща й?
Еми, Петра да е. Grinning Аз, ако се казвах Петра, честно, щях да си сменя името.

Мога пример да дам, но не ми се пише името ми във форум, все пак сме частично анонимни. Кръстена съм на прабаба ми по бащина линия (не за апартамент Grinning ), но понеже името е старичко (Стефка) и майка ми е проявила доста креативност и ми е избрала страхотно име - хем много си го харесвам, хем е на бабата. Всички доволни. Дипломация.

# 1 684
Е каква възмездност, нали е подарък.
Пише си го изрично още в началото.
Ами тя снахата нищо друго не може да даде реално. Само получавала в изобилие и после пак.

# 1 685
За пръв път чувам, че в замяна на подарък трябва да дадеш нещо.
Или само ако е в изобилие тогава?
Защо трябва да дава нещо реално?
Ти като правиш подаръци, очакваш ли нещо в замяна?

# 1 686
Бая подарък.
Подарък без очакване е бутилка вино.

Къща, вила, милиони не си подаряваме без причина и масово.

Не знам защо се правите на улави.

# 1 687
  • София
Скрит текст:
Само да апелирам админите да не затварят темата преди да сме научили името. Заслужаваме да го знаем, над 100 страници изписахме за 3 дни. Тази тема ще бие всички останали по полулярност. Laughing

И да кажа на Радилена, че бащата физически в отглеждането на деца няма да участва. Няма как да се случи като смята да бъде по 8-9 месеца по корабите. Като се върне децата му няма да го познават и ще плачат като го видят. Тъкмо да свикнат с присъствието му и той пак ще замине на рейс. Същото ще се случи и с жена му по-нататък. Е, тя няма да плаче, но ще й е неприятно да й се мотае в краката с претенциите си цели 3-4 месеца след като се е радвала на свобода през останалите. Но това по-нататък, след 4-5 години прогнозирам да се случи.

Това са семейства от особен тип, не е за всеки и затова казах, че момичето е направило огромен компромис да се хване с моряк.
Не всички моряци отсъстват по 8-9 месеца. Има и кратки рейсове, има и дълги периоди на почивка. И не е никакъв компромис, много момичета съзнателно се насочват точно към мъже с тази професия. А някои мъже независимо от професията, в затруднен момент търсят точно това, "да се качат на корабите", за да подпомогнат финансово семейството си.
Имам достатъчно съученици, съседи, приятели, които пътуват, добре си живеят. Деца и жени понякога се вземат на рейс, виждат свят, ако е подходяща дестинация и то в онова време, в което не беше толкова лесно да се пътува по друг начин.

Иначе темата вече зацикли и както никой в нея не си промени мнението(независимо в каква посока), така и "действащите лица" в случая едва ли ще си го променят. Ако бебето се роди на Цветница, добре е да се даде име на цвете, но този празник е подвижен. Аз съм родена на Цветница и досега за не малко години само веднъж е съвпаднал рожденият ми ден с празника(не съм с име на цвете).

Най-вероятно майката ще избере име, което тя иска, мъжът и и свекърите ще се цупят, после ще им мине, но в това семейство никога няма да има топли отношения.
Да. Свекърите, като предполагаемо по-зрели и опитни, не се ли замислиха, че като се бъркат така грубо в чужди избори, дори да бяха спечелили тази битка, това щеше да е Пирова победа? Колко майки ще уважават хора, които им се налагат така и които проявяват такова неуважение към тях? Аз не бих.

Снахата не е очаквала апартамент обаче.
Скрит текст:
Имаше тема редно ли е да чакаме благодарности за направено дооброт и масовото мнение беше, че не е редно. Явно като става дума за апартамент, масовото мнение вече не важи. Между другото, моето мнение там беше, че е нормално да се очаква благодарност Simple Smile , но да не забравяме, че тук апартаментът е и ще си остане на сина, независимо какво даде или не даде снахата, така че според мен не е длъжна на някакви чутовни метани.
А помощ с гледането е нормално да очаква, след като мъжът няма да го има.
Не се знае какво е очаквала, но дори да го е очаквала, не го е получила. Синът го е получил. Подаръкът е негов, не нейн.

# 1 688
Подаръкът е за сина, тя е ползвател, може и за много кратко да е. В същото време името на детето е до живот, обичайно.
Нека подарят апартамент на детето, а тя да го кръсти буквално и на двамата, така смятам че е честно.

# 1 689
Ако подаръкът е само за сина, не би трябвало и тя да живее там. А то детето ще си го наследи.

# 1 690
Бая подарък.
Подарък без очакване е бутилка вино.

Къща, вила, милиони не си подаряваме без причина и масово.

Не знам защо се правите на улави.
Не знам за масово, но аз подарих половин къща с двор и гараж в хубав квартал на София, на пет минути от метростанция на брат ми.
Не очаквам да кръщава никого на мен. Всъщност нищо не очаквам.
За мен това е подарък, другото е сделка.
И стойността няма значение.
Може да има подарък за милион и сделка за 1 лев.

# 1 691
Не се разчита на наследство, за ония свят ред няма, първо. И второ може да чака до 60 г. за наследство детето. Така, че име срещу апартамент за детето.

# 1 692
  • София
Ако подаръкът е само за сина, не би трябвало и тя да живее там. А то детето ще си го наследи.
Няма "ако". Вероника написа, че само синът е собственик.
И ние с мъжа ми живеем в мое жилище, не е СИО, ако реша да се разведа, аз оставам в жилището, мъжът ми си заминава.

Докато се стигне до наследство от детето...

# 1 693
И синът като осеменител и баща на детето спори за името.
И стигаме до бг мамма мисълта, че тя носи, тя ражда, тя решава за името.
Е за чий и е мъж с подарен апартамент в този случай?

# 1 694
Ако ставаше дума свекърите да са освободили наследствен апартамент, който им се е размятал с наематели наоколо, има поле за размисли - все пак това си е наследство после на момчето, имали дали - нали това е мотото на темата. Grinning Ама тия са се бръкнали незнайно в какви джобове да изкарат много голяма сума и после да обзаведат по вкуса на младото семейство и това няма как да се сравни с чаша с щампа и пуловер.

Знаете ли колко много млади майки живеят в 2-стайка под наем със соц тапети и раховец на усвоения балкон и плащат по 900-1000 лв наем всеки божи месец за този лукс? Други раждат у майкини в детската стая, защото не могат да си позволят да плащат квартира. Трети работят до 9тия месец по 9 ч на ден, защото не могат да си позволят дохода им да намалее с малко, защото с бебе, без бебе, с какво да е име, банката си тегли сумата всеки месец. Тука сме ожалили Богданка и тя помощ не е получила - само сина бил получил. Начетох се на горката, милата, тормозената бременна и на всяко вдигам вежди до тавана.

В живия живот имам близък пример - на момчето майка му е заможна и му купи жилище, кола, ремонт и обзавеждане (още снаха нямаше в картината). Помага и с пари периодично. Ми меси се. Очаква определено отношение. Той да не е приемал, а да си е извървял пътя, ако не иска да му се месят, ама като хем искаш да не си затлачен в кредити и да не живееш свито, а да пътуваш, да си безработен понякога и да си спокоен, е - цена има.

Общи условия

Активация на акаунт