Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 663
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 830
На никого не купувам жилище наготово. То на родно дете човек не трябва да има вяра, та какво ли остава на чуждо. Млади, здрави, прави, ще чакат на старицата.

То по - скоро въпросът трябва да е дали е редно.
Според мен отдавна са отминали времената, когато сватовете са стягали чеиза и да давали момичето. Пък свекърите  тогава са давали подслон срещу деца и безплатна работна ръка.
Сега няма нужда нито от даване на имоти, нито от даване на имена. Ново семейство, нов живот, нови порядки. Мога да помагам с всичко, но само ако бъда подобаващо замолена.
Иначе, шапка на тояга. Няма ненаказано добро.

# 1 831
  • София
Значи тук има развитие. Само снахата продължава да се дърпа. Като е толкова ербап, защо не освободи апартамента?

# 1 832
  • Пловдив
Преди доста години имах едно проекто гадже така да го наречем, който се чудеше как да остана без наследство (едно дете съм на родителите си), защото "ако нещо не ми хареса ще си взема детето и ще се изнеса и той ще остане с пръст в устата". Дали това не сложи край на всичко?
Този според мен или е тролел нарочно, или в бил мегагигатъп, ако е вярвал, че ще намери жена, която честно да се съгласи на това условие. Тъпотата обаче си личи и по други неща.

# 1 833
За стотен път бащата предлага неутрално име ама снахата продължава да се тръшка за Петра.
Май точно тя му е стъпила на врата с риск даже да си развали семейството.

# 1 834
На мен ми стана мъчно за това момиче. Щяла да отстъпи, защото другите били повече на брой. Ужас. Като някаква орда са я обградили и натискат. Вместо да се радва на спокойна бременност... Вместо да обсъди САМО с мъжа си и да изберат нещо, което и двамата харесват... Вместо да спи спокойно вечер, сигурно ще мисли и пресмята защо така се е получило...

А пък тя никой не натиска с ужасното име Петрa, което на никой не харесва, нали?
Ама горката бременна, на която "скачали по главата".
Дрън-дрън...
Ама тя Е родител на това дете, заедно с бащата и само двамата трябва да дискутират въпроса. Откъде-накъде свекърите ще се налагат?

Бащата НЕ харесва Петра, ама това няма никакво значение, нали той не раждал, това било нейното дете и т.н.просотоии.
Да мълчи там и само да мята пачки като истински мъж под чехъл.
Още от началото трябва да му стъпи на врата. Нали така?
Тук говорим за свекърите. Тя НЕ натиска тях, защото те въобще не би трябвало да са страна в казуса, но пък те натискат нея. Тя натиска мъжа си, да, това вече е вярно. Както и той нея. Ето тук трябва да се търси решение - между двама души. А не един срещу трима.

# 1 835
Щом младите четат и е нещо като анкета, ще се включа и аз.
На мен Петра ми харесва повече от Дарина (с производните му).
Освен на баба/дядо всяко име си има значение, а в някои случаи и повод, в който се е давало.
Петра е силно, хубаво, старо име. Не се среща често, за мен е важно името да е НЕ е в топ 20. Предполагам, че до 10-15 г Петра ще се среща все по-често (аналогично на името Ивана).
Майка ми се казваше Дарина и не съм кръстила детето си на нея. За мен с Дарина се кръщава дълго чакано дете, аналогично на Божидар/а и Теодор/а. И ако не се влага този смисъл, не бива да се кръщава така - значението е над традицията.

Успех на младите. Да се радват на детенцето си.

# 1 836
За стотен път бащата предлага неутрално име ама снахата продължава да се тръшка за Петра.
Те и родителите и си познават детето, та кой знае с какво облекчение са се отървали 🤣.
Щом и татко Петър се е намесил, направо нямам думи с какво девойче са се сродили хората.

# 1 837
Те и родителите и си познават детето, та кой знае с какво облекчение са се отървали 🤣.
Щом и татко Петър се е намесил, направо нямам думи с какво девойче са се сродили хората.

Според мен снахата е била нещо като "галената Богданка" от онзи разказ. Угаждано й е за всичко като дете и не е свикнала да й се казва "не".
Сега за сефте среща отпор и шока е голям, че с тръшкане и фасони не може да си постигне всичко както когато е била дете.

# 1 838
Arielle, за стотен път неутралното име предложено от бащата е Дарина-Паолина. Това, просто не е сериозно.

# 1 839
  • София
Arielle, за стотен път неутралното име предложено от бащата е Дарина-Паолина. Това, просто не е сериозно.
А вариант да е същото, но в обратния ред обсъждан ли е? Съжалявам, обърках се с всички имена.

# 1 840

А пък Петра е много сериозно мдам...

# 1 841
  • Пловдив
И на мен Петра (не, не е немско име) ми харесва повече от Дарина, ама съм и майка, като повечето тук, и никак не се кефя на поведението на снахата, колкото и да смятам, че и на свекърите не им е работа да настояват, еле пък - да не бъдело на тъста. Цялата група се излагат. Всеки е чул, каквото е очаквал и каквото му е изгодно.

# 1 842
Е, сега, нормално име си е Петра. Не става дума за Джесика Иванова, Салфетка, Гери-Никол или нещо такова.

# 1 843
Той е бил в безизходица. Няма вече да се предлага.
Явно младоженците са доста още непорасли, щом родителите/ и двата комплекта/, се бъркат.

# 1 844
След манипулативната анкета пусната от авторката, започвам да се съмнявам сериозно в достоверността на написаното за снахата. Демек, вече не ѝ вярвам, че е добронамерена. Всъщност и на темата не вярвам, но не пречи да си чешим езиците.

Общи условия

Активация на акаунт