Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 671
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
Вероника, коригирай въпроса в анкетата.

Нали безпристрастни мнения търсите?!

# 1 816
Аз бих пуснала анкета редно ли е баби и дядовци да се месят в избора на име на внучето/ кой има право да избира име на детето.

# 1 817
  • София
Снахата има привилегията да живее със съпруга си! Евалата.  А може апартаментът да е само за мамин златен и тя да си е другаде. Кеф. Да не ползва притурката стените, секцията от Айко и тоалетната дъска.

# 1 818
На мен ми стана мъчно за това момиче. Щяла да отстъпи, защото другите били повече на брой. Ужас. Като някаква орда са я обградили и натискат. Вместо да се радва на спокойна бременност... Вместо да обсъди САМО с мъжа си и да изберат нещо, което и двамата харесват... Вместо да спи спокойно вечер, сигурно ще мисли и пресмята защо така се е получило...

А пък тя никой не натиска с ужасното име Петрa, което на никой не харесва, нали?
Ама горката бременна, на която "скачали по главата".
Дрън-дрън...

# 1 819
Иииии, всичко пак отначало Joy

Ами, АКО СЕ РАЗВЕДАТ?
Което по статистика е по- вероятно

Щом се готвят да се развеждат отсега да не са се женили изобщо. Сума ти масраф ще спестят. Аз като съм се женила как не съм мислила изобщо за развод? Пък ей на, заедно близо 40 години.  Този плач за "нероден Петко" ми идва малко в повече откъм пресметливост и меркантилност.

Аз бих пуснала анкета редно ли е баби и дядовци да се месят в избора на име на внучето/ кой има право да избира име на детето.

А какво значи да се месят? Аз не виждам проблем ако дават предложения или споделят очаквания. Все пак са семейство. Но в семейния съвет всички околни могат да имат само "съвещателен глас" - да си кажат каквото мислят, но после решението се взема от младите. Но не и еднолично то майката, както май е ситуацията. Помня като бях малка и като се раждаше някое братовчедче как всички (възрастни и деца) обсъждахме имена, залагахме кое ще бъде, имаше предложения и накрая научавахме. какво ненормално има в споделянето на виждания? То реално не е натиск. Но пък ако възрастните биха искали, но не кажат, после снахата може да каже "ми защо не казахте?".

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 17:19 от Черна станция

# 1 820
И аз имам въпрос, вие бихте ли купили апартамент на син/ дъщеря с включени на 50% снаха/ зет в нотариалния акт ако плащате всичко вие?
Знаем кви са съображенията и колко често стават разводи,хора се оказват различни от това,  което сме виждали в началото и т.н
Щото пак ми се струва, че стандарта е двоен когато сме от различни страни в дадения казус

# 1 821
Някои попита това и нямаше желаещи.

# 1 822
За пореден път отговарям на въпрос, като този на РФ, аз апартамен няма да купувам, но ако все пак купя ще е на името само на моето дете. И няма да искам да кръщават дете на мен. Просто е.
А, да и бебе няма да гледам, то си има родители.

# 1 823
Две деца имам (момче и момиче) и едно жилище, от което две не стават, а и възможност да купя още едно нямам. Ако можех щях да подсигуря всеки от тях с по едно жилище. За момиче особено, бих искала да има място, за което да знае, че е само нейно и може да се върне, ако нещо се случи с брака й. Колко жени не могат да избягат от брак, в който са нещастни или пази боже са попаднали на насилник/ алкохолизирал се или нещо друго, което не е за търпене и закърпване?
Преди доста години имах едно проекто гадже така да го наречем, който се чудеше как да остана без наследство (едно дете съм на родителите си), защото "ако нещо не ми хареса ще си взема детето и ще се изнеса и той ще остане с пръст в устата". Дали това не сложи край на всичко?

# 1 824
И аз имам въпрос, вие бихте ли купили апартамент на син/ дъщеря с включени на 50% снаха/ зет в нотариалния акт ако плащате всичко вие?
Знаем кви са съображенията и колко често стават разводи,хора се оказват различни от това,  което сме виждали в началото и т.н
Щото пак ми се струва, че стандарта е двоен когато сме от различни страни в дадения казус

Няма да ми се наложи, моето дете се готви само да си купи. Но след прочетеното в темата не бих купила нито за двамата, нито за моето дете. Ще ги пусна да живеят в моя собственост и да ми гледат внучето в комфортни условия, но за собственост да чакат да ме наследят.

За името няма да имам претенции изобщо. Макар ако е някое грозно или недомислено може все пак да изкажа мнение.

Виж бебе ще гледам. То само това ми е останало да искам още от живота Simple Smile Веднага си вдигаме чукалата и отиваме да гледаме бебок без никакви усуквания и условия.

# 1 825
На мен ми стана мъчно за това момиче. Щяла да отстъпи, защото другите били повече на брой. Ужас. Като някаква орда са я обградили и натискат. Вместо да се радва на спокойна бременност... Вместо да обсъди САМО с мъжа си и да изберат нещо, което и двамата харесват... Вместо да спи спокойно вечер, сигурно ще мисли и пресмята защо така се е получило...

А пък тя никой не натиска с ужасното име Петрa, което на никой не харесва, нали?
Дрън-дрън...
Ама тя Е родител на това дете, заедно с бащата и само двамата трябва да дискутират въпроса. Откъде-накъде свекърите ще се налагат?

# 1 826
  • София
Сега остава да оставят двамата бъдещи родители да изберат сами името. Много гнусна история, много лош вкус ми остави. Такъв цирк и сума хора намесени в решение, което трябва да е само между двама.

Знаем кви са съображенията и колко често стават разводи,хора се оказват различни от това,  което сме виждали в началото и т.н

Ако ще очаквам детето да е кръстено на мен, да, тогава е редно и него да включа в нотариалния акт.

# 1 827
  • София
Знаем кви са съображенията и колко често стават разводи,хора се оказват различни от това,  което сме виждали в началото и т.н
Добре е да се чете:
....
Аз също, ако давам (подарявам, прехвърлям и всички варианти) бих дала само на сина ми. Но при такъв вариант не мога да тропам с краче на снахата. Ако искам нещо И от нея, трябва да дам нещо И на нея.
Напълно разбирам свекърите, че са дали апартамент само на сина си. Но след като дават различно на сина и на снахата, не може да искат еднакво. От снахата да измислят да искат друго "уважение". Ако са се заинатили за това, не знам. По принип нямат право на глас за името.

# 1 828

Дрън-дрън...
Ама тя Е родител на това дете, заедно с бащата и само двамата трябва да дискутират въпроса. Откъде-накъде свекърите ще се налагат?

Бащата НЕ харесва Петра, ама това няма никакво значение, нали той не раждал, това било нейното дете и т.н.просотоии.
Да мълчи там и само да мята пачки като истински мъж под чехъл.
Още от началото трябва да му стъпи на врата. Нали така?

# 1 829
  • София
Вратът му е зает от свекърите. Няма повече място.

Общи условия

Активация на акаунт