Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 42 652
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
Обявявам въпросната рода за най-желязната. Стоици, четящи как във форума ги правят за смях и мислейки по казуса, че и благодарни за мненията. И даже не мъцват.
И остават в добри отношения с Вероника. Всички. Докато помежду си водят пунически войни.
Те вече са моят нов пример за здрави нерви. Всички имаме много хляб да изядем, докато ги стигнем.

Wink

# 1 876
Всички ситуации, в които снахата се пречупва и кръщава детето на свекър или свекърва насила, завършват с крах. Трилъри, които са с години.

В този смисъл тук снахата според мен задължително трябва да се опъне на 100%, да запише детето Петра и да гледа сеир после. Съответно поне рано ще си види реалността. А не да я тормозят с години.

# 1 877
  • ЯМБОЛ
Поне да не отстъпи от буквата П и никакви тирета!

# 1 878
Той сеирът ще е при нея, когато остане сама с детето.

# 1 879
Той сеирът ще е при нея, когато остане сама с детето.

Няма да остане,спокойно. Какво ще си кажат хората за семейството я? Петра, Дарина,ще си я гледат.

# 1 880
  • София
Абсолютно Joy
Тоя крах няма да се позволи, край с реномето

# 1 881
Ако и пришият алената буква и я изгонят с бебе на ръце, поне ще знае с какви противни хора си има работа. За какво да се лъже с години?

# 1 882
  • Най-красивата страна
Темата не е нищо особено,подобни ситуации са обсъждани много пъти.И беше пусната тук ,за да разберем какво е мнението на странични хора.
Както и заради имената Петра и Петромира.
Ами единици са хората ,които ги харесват.Но едно е някой от роднините да го каже,друго е да го прочетеш в обществен форум.

Не съм учинайката,хората са ми много близки роднини ,но и с момичето също станахме близки.
Аз много пъти съм писала тук ,че майката има право да избере името на детето си и би трябвало бащата да я подкрепи ...
Но бащата също е родител ..и е добре и той да харесва името.

Защо написах в анкетата ,,подарили,,?
Защото апартамента беше купен,за да живее младото семейство там ,а не на етажа от къщата на свекърите.
Съобразиха се с вкуса на момичето ,когато купуваха обзавеждането.
Дори и да се разведат не дай Боже,нали момичето пак ще остане да живее в този апартамент ,докато детето навърши 18 години.
Малко ли е това?

Не било вписано името и в нотариалния акт..
Няма защо да бъде вписано.
Ако нейните родители бяха дали половината пари,тогава-да.

Да ,тъстовете нямат възможностите на свекърите,но това не означава,че  са някакви бедняци.Имат си професии хората,работят.
Това,че нямат пари ,за да купят още едно жилище не означава,че са   бедни.
Не са единствените хора,които имат две деца и един апартамент.

Бащата иска или двойно име или неутрално.
Ми не е лошо Дария Паолина.
Ако бебето беше Петър,щях да съм изцяло на страната на майката.
Защо не харесвам нито Дарин,нито Дарио.

На нейно място щях да избера  неутрално име ,някое цветно...

# 1 883
Дария Паолина е завъртяно и не пасва на всекиго. Идеята е да се махне второто и да си остане Дарина. Целия цирк е жалък. Просто пак казвам - аз лично тези истории ги виждам през годините как се развиват. Снахата не печели НИЩО, ако нарече детето Дарина или Тодора. Нейния шанс за живот е да ги настъпи с тънко токче, да им забие каквото иска тя име и да се освестват после както щат. Тя само печели. Иначе ще стане на кайма, мога да й го гарантирам.

# 1 884
Темата не е нищо особено,подобни ситуации са обсъждани много пъти.И беше пусната тук ,за да разберем какво е мнението на странични хора.
Както и заради имената Петра и Петромира.
Ами единици са хората ,които ги харесват.Но едно е някой от роднините да го каже,друго е да го прочетеш в обществен форум.

Не съм учинайката,хората са ми много близки роднини ,но и с момичето също станахме близки.
Аз много пъти съм писала тук ,че майката има право да избере името на детето си и би трябвало бащата да я подкрепи ...
Но бащата също е родител ..и е добре и той да харесва името.

Защо написах в анкетата ,,подарили,,?
Защото апартамента беше купен,за да живее младото семейство там ,а не на етажа от къщата на свекърите.
Съобразиха се с вкуса на момичето ,когато купуваха обзавеждането.
Дори и да се разведат не дай Боже,нали момичето пак ще остане да живее в този апартамент ,докато детето навърши 18 години.
Малко ли е това?

Не било вписано името и в нотариалния акт..
Няма защо да бъде вписано.
Ако нейните родители бяха дали половината пари,тогава-да.

Да ,тъстовете нямат възможностите на свекърите,но това не означава,че  са някакви бедняци.Имат си професии хората,работят.
Това,че нямат пари ,за да купят още едно жилище не означава,че са   бедни.
Не са единствените хора,които имат две деца и един апартамент.

Бащата иска или двойно име или неутрално.
Ми не е лошо Дария Паолина.
Ако бебето беше Петър,щях да съм изцяло на страната на майката.
Защо не харесвам нито Дарин,нито Дарио.

На нейно място щях да избера  неутрално име ,някое цветно...

Еми за пореден път доказа,че е мунчо. Искал двойно или неутрално,а защо не питаш защо? Защо не иска само Паола,Павлина или там какви бяха,че не помня вече? Я направо го питай защо е мунчо. По интересно ще е....

# 1 885
За само Паолина какво мисли бащата? Защо да е двойно? Нали не му харесваха женските варианти на Петър?

# 1 886
Вероника, Дария-Паолина е на свекървата, недей пиши глупости. И да, нагли и прости хора са това, ако и да са ти роднини. И изобщо не е вярно, че момичето го чувстваш близко, близка ти е родата и си личи, във всеки твой пост, а също и в анкетата. Не знам, кой заблуждаваш. И очевидно принципите ти важат само за теб, за другите - кучета ги яли.

# 1 887
  • ЯМБОЛ
И тя трябва да се изплати с името на Главната баба.Пазарна икономика.Да се скатаят в голямата си къща и да се спрат.И всички уж добронамерени.Ако момичето сега не прояви характер.,ще изтърве завинаги положението.

# 1 888
Вероника, Дария-Паолина е на свекървата, недей пиши глупости. И да, нагли и прости хора са това, ако и да са ти роднини. И изобщо не е вярно, че момичето го чувстваш близко, близка ти е родата и си личи, във всеки твой пост, а също и в анкетата. Не знам, кой заблуждаваш. И очевидно принципите ти важат само за теб, за другите - кучета ги яли.

А защо не само Паолина?
Или Полина? Неутрално - не е Петранка, Пъдарка, Петромира или Петра?

# 1 889
  • София
Защото е на СВАТА! Не може!

Вероника, оправи си анкетата

Общи условия

Активация на акаунт