Редно ли е да се кръсти детето на свекърите,ако те са осигурили жилище на младото семейство?

• 41 221
  • 2 034
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
Смешно ми стана, че синът искал да угоди на двете страни Joy Ти си едната страна бре, Муне, не арбитър Joy Реши какво искаш, седни да се разберете с жена си, а родителите ти ще разберат след раждането. Кажи им, че това е твоето решение. Така се прави, поне ако си мъж и имаш нужното оборудване.

Може да не си съгласен с жена си, може да не се съобразиш с нейното мнение, но пред родителите си не трябва да говориш срещу нея, камо ли да се съюзяваш срещу нея. Дори да не съм на мнението на мъжа си, не давам на нашите нищо лошо да кажат за него. Каквото има, си го изговаряме по между си, то си е между нас. Вие двамата сте семейството и вие ще сте семейството на това дете, независимо какво име му лепнете с идиотските си претенции (до един сте с такива).

# 1 981
Лъвица, анджък!

# 1 982
Каква страна като екип са хора, непуснали крачолите и роклите на бащи и майки.
Деца дете направили.
Те, ако са много оправни, темата нямаше да я има.

# 1 983
Права е Лъвица, но просто малко мъже са такива. Simple Smile Язък за мъжествената професия, то още от самото начало на темата си личи, че не е такъв тип мъж. Повечето са такива - реват, че са между чука и наковалнята вместо да приоритизират отношенията с жена си.

# 1 984
  • София
Не само малко мъже са такива, но и малко жени са онакива.
Тук, ако беше момиче с ум за пет лева, щеше да поиска не от свекърва си, а от мъжа си апартамент.

# 1 985
  • София
В момента има къде да живее и апартаментът е точно от мъжа й.

# 1 986
  • София
В момента има къде да живее и апартаментът е точно от мъжа й.

Ето това имам предвид.
За мен има фундаментална разлика между това, аз, заедно с мъжа си да създам семейство- деца, СИО, собствени социална група и прочее.
И другото. Нека подаряват на сина си каквото решат, но аз не бих приела нито да живея там, нито мъжът ми да не  носи отговорност за семейството си, особено ако липсва с месеци и да ме поставя в ситуация на бедно сираче.

# 1 987
Че снахата не е искала ни от мъжа си, ни от свекърите. Те сами са решили да купят апартамент на сина си. Тя е приела това, но без да е знаела, че в замяна ще трябва да се съобрази с техните искания, и/или очаквания за име на бъдещото им дете.

# 1 988
Особено ако иска да го кръсти на баща си Тричко, ще е много интересно

Димитричка. Не мога...Trollface

# 1 989
  • София
Че снахата не е искала ни от мъжа си, ни от свекърите. Те сами са решили да купят апартамент на сина си. Тя е приела това, но без да е знаела, че в замяна ще трябва да се съобрази с техните искания, и/или очаквания за име на бъдещото им дете.

Е, вие сериозно ли?
Понеже сме все жени в мнозинството, ако случайно на теб мъж дойде и ти подари диамантено колие, или кола, или апартамент, ти ще си помислиш ли, че е напълно безвъзмездно и той нищо не очаква от теб?

# 1 990
Лъвица, а и другите, които така леко лепвате етикет МУНЧО, не съм съгласна с вас.
Син, който уважава родителите си не е Мунчо. В повечето случаи такъв син уважава и жена си.
А онези бабаити, дето млатят са МЪЖКАРИ. Така ли? Ако беше попаднала на някой такъв, нямаше и да гъкне, ама е случила на хора.  Нашенска приказка  "Намерило , та зашло, ама вири нос".Затова не е лошо бъдещата мама  малко да си поприбере перушинката и да си помисли повечко заслужава ли си.

# 1 991
  • София
Не съм съгласна, че мъжът показва уважение с действията си. Показва подчинение и липса на смелост да носи отговорността за непопулярно решение. Не виждам и какво общо има бабаитът. Той не е единствената друга опция.

# 1 992
Лъвица, а и другите, които така леко лепвате етикет МУНЧО, не съм съгласна с вас.
Син, който уважава родителите си не е Мунчо. В повечето случаи такъв син уважава и жена си.
А онези бабаити, дето млатят са МЪЖКАРИ. Така ли? Ако беше попаднала на някой такъв, нямаше и да гъкне, ама е случила на хора.  Нашенска приказка  "Намерило , та зашло, ама вири нос".Затова не е лошо бъдещата мама  малко да си поприбере перушинката и да си помисли повечко заслужава ли си.

Подкрепям. Най-ужасната ми връзка беше с мъж, който не говореше с майка си.
Е там да видиш комплекси...

# 1 993
Не само малко мъже са такива, но и малко жени са онакива.
Тук, ако беше момиче с ум за пет лева, щеше да поиска не от свекърва си, а от мъжа си апартамент.

И като го поиска , мъжът и, ако не от техните откъде ще го вземе тоя апартамент, от банката?

# 1 994
А онези бабаити, дето млатят са МЪЖКАРИ. Така ли? Ако беше попаднала на някой такъв, нямаше и да гъкне, ама е случила на хора.  Нашенска приказка  "Намерило , та зашло, ама вири нос".Затова не е лошо бъдещата мама  малко да си поприбере перушинката и да си помисли повечко заслужава ли си.

К. А. Г ,
смесваш различни неща в тюрлю гювеч.
Уважение към родителите няма нищо общо с подчинение на родителите от човек, който е пълнолетен и е създал дори дете.
Съпругата и детето са неговото семейство, което той сам е създал. Правиш ли разлика между семейство, от което произлиза човек и семейството, което създава? Това са 2 различни неща и границите трябва да са точно очертани, точно определени, за да функционират добре и двете семейства, без  да се поставя някой член от семейството в подчиненост или зависимост..
Изразът ти "бъдещата мома малко да си поприбере перушинката" е насилие, не по-малко от физическо такова. Вербално насилие към непозната за теб жена.

Общи условия

Активация на акаунт