Електронни четци - 29

• 32 234
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • Свети Влас
И аз мисля, че е от батерията. По нататък ще го занеса да го видят, моята подсветка дори беше под вашата.

# 91
Той не е ли още гаранционен? Свържи се с магазина.

# 92
  • Свети Влас
Миналата година го взех, ще им пиша давидим, какво ще кажат.

# 93
  • Sofia
Привет! Искам да се самозарадвам с един електронен четец. Simple Smile Досега не съм притежавала подобно устройство.

Сякаш, за момента съм се ориентирала към Kindle Paperwhite, Signature Edition (2024). Този модел има ли някакви недостатъци?
Мен, като че ли, повечето четци ми се струват с доста малки екрани – свикнала съм да чета на големи устройства, не ползвам таблети, а и честно казано, мобилният също не е предпочитаният ми избор.
Та, не знам дали ще успея да свикна с четец, но ще му дам шанс. Simple Smile

# 94
  • София
Аз съм със същия модел, но не е Signature Edition и съм много доволна - забележки нямам никакви. За мен това е най- доброто на пазара. 7" е оптимален  размер - достатъчно голям за четене и компактен за носене. Със сигурност ще останете доволна.

# 95
  • Sofia
Страхотно, много благодаря! Simple Smile

Имам въпрос – откъде е най-добре да се купи? Аз се чудя за немския Amazon – там е на добра цена, а и доставят до България. Единствено не знам как стои въпросът с гаранцията. Някой пазарувал ли е от там?

# 96
  • София
Това е четвъртият ми Киндъл Пейпъуайт и всички съм купила от немския Амазон. Също съм поръчвала или съдействала за поръчка на близки, колеги и приятели. За щастие не ми се е налагало на мен или на някой около мен да използваме гаранцията, но съм чувала, че при нужда Амазон реагират доста по-адекватно от местните търговци, които освен това продават четците на двойна цена. Ако изчакате някоя промоция, още по - добре.

# 97
  • Sofia
Мерси! Ще проуча въпроса относно гаранцията и после ще споделя какво съм разбрала. Simple Smile

Още един въпрос за новия Paperwhite – прочетох немалко коментари, в които потребители се оплакват, че се забелязва някакъв жълтеникав оттенък (yellow tint), особено в долната част на екрана. Било бъг уж, но някои купувачи последователно са получили по няколко Kindle-а с този проблем.

За това става въпрос:

Някой тук имал ли е устройство с идентичен проблем?

# 98
Този жълт оттенък го има при цветните Kindle, не мисля, че трябва да го има при Paperwhite. Във вашия случай аз лично не виждам такъв жълт нюанс. Монохромните екрани на Kindle са добри и напреднали за разлика от цветния.... това им беше първия цветен четец. Безсмислена работа.

# 99
  • Sofia
В кой мой случай? Това не са лични снимки – приложих ги от Internet. Качени са от хора, които показват какъв е проблемът с екрана, а именно – жълтеникавият оттенък (намиращ се най-вече в долната част). Има стотици мнения в нет-а, дискутиращи въпросния казус. Не е нещо откъслечно.

Ето още едно сравнение (вляво е новият Paperwhite, а вдясно – по-стар модел):

Скрит текст:

Потребителят споделя, че и двете устройства са настроени на максимална яркост и 0 топлина на екрана, но разликата е очевидна.

# 100
Аз, честно казано, нищо не виждам. Това си е съвсем нормална осветеност на новия Пейпър. По принцип осветеността не е равномерна и явно хора, които за пръв път купуват не го знаят и описват като проблем. Има хора в темата, които го имат, те да кажат, но не съм видяла някой да се е оплакал от нещо.

# 101
  • Sofia
По принцип осветеността не е равномерна и явно хора, които за пръв път купуват не го знаят и описват като проблем.

Голяма част от хората, които са оставили подобни ревюта, са притежатели на предишни модели Paperwhite, т.е. на базата на сравнението, изразяват оплакване.
Както казах, от Amazon са ги информирали, че това е бъг.
На показаните от мен снимки аз лично виждам доста отчетлив жълтеникав подтон в долната част. Нямам представа защо вие не го забелязвате.

Всеки, който се интересува от проблема, може да потърси в Internet – както вече споменах, дискусиите по темата са стотици, в най-различни платформи.

Ще чакам някой, който има новия модел, да се включи с мнение. Simple Smile

# 102
Освен подсветката има и топлина на цвета, която се регулира от четящия, спрямо неговите предпочитания. Може на устройствата от снимките тази температура да е на по-високо ниво и затова да има този жълтеникав нюанс. Едва ли се касае за някакъв системен дефект, който да обхваща цели партиди. Ако имаше нещо подобно, от Амазон щяха да изтеглят дефектните устройства и да компенсират ощетените потребители. Много зависи как са били съхранявани въпросните устройства в складовете, при доставките и пр. Колкото и здрави да са екраните на Kindle по принцип, все пак това е техника и оказват влияние и фактори като условия на транспортиране и съхранение, условия на доставяне и т.н. Предполагам, че сте чели в reddit - невинаги информацията, която се предоставя там, е достоверна, така че наистина ще е добре да се включи някой от темата, който използва конкретния модел. Аз използвам предходния Paperwhite, 2021. Имам модела вече от година и половина и досега не съм забелязвала някакви промени и проблеми, свързани с екрана. Разликите между двата модела не са драстични, така че ако искате да сте сигурна в изправността на устройството, което ще купите, купете версията от 2021 г. Другият вариант е да отидете до някой от големите магазини и да видите наяве различните модели и екраните им.

# 103
  • Sofia
Много благодаря, ღ Andrea ღ!

Освен подсветката има и топлина на цвета, която се регулира от четящия, спрямо неговите предпочитания.
Пишат, че уж са сложили топлината на 0, но пак има силна жълтеникавост.

Да, още утре имам път към мола и ще потърся моделите за сравнение. Wink

# 104
Не мога да знам, че не са лични снимки .. боб ли да хвърлям. Проблемът с жълтата линия съм я срещал при притежатели на Colorsoft,  но не и PW... Има ревюта в ютубканала на good e-Reader бихте могли да погледнете.
https://www.youtube.com/watch?v=yXZN7CKrlho

Общи условия

Активация на акаунт