Електронни четци - 29

• 32 197
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
AReader Extended - може ли линк? Потърсих я, но ми предлага само на Акробат за четене на PDF.
Не ползваш правилната търсачка Wink Да, Google показва точно това. Аз отдавна вече ползвам Яндекс като основна търсеща машина, защото дава по-полезни линкове. Ето първия линк, който връща на търсене "Alreader Extended". Отиваш в спойлера "Версии для Android 4.0.3+ и Windows" и там намираш директен линк за теглене на версията за Windows. Програмата е със замразена разработка от няколко години. Авторът и, който е собственик и на темата във форума от първия линк, пише основно версията за Android. В Windows-ката например няма опция за отваряне на файл, т.е. можеш да четеш книга в нея само като я кликнеш с десен бутон във файловия мениджър и избереш "Open with... > AlReader Ext". Или ако си създадеш нова опция в контекстното меню чрез съответния ключ в регистъра за отваряне на файлове от тип .fb2, .fb2.zip, .epub, .azw3 и .mobi с AlReader Ext. Последното става, като копираш кода по-долу в текстов файл с разширение .reg, след това кликнеш два пъти върху .reg файла и потвърдиш добавянето му (кодът е ако си записала програмата, която няма инсталатор, в папка "C:\Program files\AlReaderExt").

Ама че загубен форумен енджин! Реже символа "\" дори в секции "code", което е неправилно! Сега ще се опитам да го редактирам...

Код:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Read with AlReader]
"Icon"=hex(2):43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72,00,61,00,6d,00,20,\
  00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,41,00,6c,00,52,00,65,00,61,00,64,00,\
  65,00,72,00,45,00,78,00,74,00,5c,00,41,00,6c,00,52,00,65,00,61,00,64,00,65,\
  00,72,00,45,00,78,00,74,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,00,00
"AppliesTo"="System.FileName:\"*fb2.zip\" OR System.FileName:\"*.fb2\" OR System.FileName:\"*.epub\" OR System.FileName:\"*.mobi\" OR System.FileName:\"*.azw3\" OR System.FileName:\"*txt.zip\" OR System.FileName:\"*.txt\" OR System.FileName:\"*doc.zip\" OR System.FileName:\"*.doc\" OR System.FileName:\"*docx.zip\" OR System.FileName:\"*.docx\" OR System.FileName:\"*fb2.rar\" OR System.FileName:\"*txt.rar\" OR System.FileName:\"*doc.rar\" OR System.FileName\:\"*docx.rar\""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Read with AlReader\command]
@="C:\\Program Files\\AlReaderExt\\AlReaderExt.exe \"%1\""

Под Windows 10 и 11 може да ти се наложи да промениш правата за стартиране на програмата, давайки и административен достъп. За премахване на тази точка от контекстното меню (ако решиш да не ползваш повече програмата) можеш да създадеш и изпълниш по гореописания начин файл със следното съдържание:

Код:
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\Read with AlReaderExt]

Edit: Вече стана, можеш да копираш кода.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 00:15 от atravel

# 751
Уау Simple Smile
Благодаря!

# 752
И на мен ми е странно, но и много хора явно така са свикнали от телефоните и не им прави впечатление. Аз се улавям че на телефона искам да прелиствам текст само като пипна, а не да размятам насам-натам Joy
Аз на телефона си прелиствам с докосване. Въпрос на софтуер и настройки. Moon+ Reader ползвам. На четеца си прелиствам с бутоните. Иначе и на мен ми е странна тази безмислена гимнастика.
А, аз нямах предвид книги, тях не ги чета от телефона. Но като се зачета в по- дълъг текст някъде, съм се усещала че посягам както на четеца и се чудя защо не помръдва...

# 753
Здравейте. Обмислям да си купя четец Какво ще кажете за PocketBook Verse 6?

# 754
Аз бих го предпочел пред Киндъл, но това е субективно. Ако накрая се решите, кажете да Ви подаря калъфче.

# 755
Марката е правилна Simple Smile Един съвет - иди примерно в Технополис, вземи в ръка 6" и 7.8" модел и прочети по няколко страници на двете, преди да купуваш. Защото когато аз минах на модел с 7.8" екран, идеше ми да се ритна отзад, че съм се мъчил толкова години с 6"...

# 756
Аз да дам малко ъпдейт, за моят счупен дисплей.
Значи, оправиха го хората дисплея, ама са си оставили ръцете. Явно са счупили/разлепили нещо по предната рамка и сега не се затваря напълно. Мислех да им звъня да им мрънкам, но майче само ще си загубя времето.
Според мъжът ми, четецът не е предвиден да се отваря и явно сега не може да се затвори. 😆
При всяко положение, поне сега ще мога да си чета на него. Вече в бъдеще, ще дебна пак за 7.8" на изгодна цена.
Гледам и сега има добри оферти, но нещо не мога да се пречупя за 6 или надолу инча.

# 757
Ей затова на вълка му е дебел врата - защото сам си решава проблемите Wink

За мрънкането си права, няма да помогне - те ще кажат "Четецът работи, ремонтирахме го!" и нищо не можеш да им направиш. Поне напиши кой точно е сервиза, за да не се лъжат и други хора да ползват услугите им.

# 758
Дигитален свят
Реално, те са официалния сервиз от сайта на Технополис. Grinning
Аз по назад бях дала контакти, та сега реших и отзив да дам.

# 759
AReader Extended - може ли линк? Потърсих я, но ми предлага само на Акробат за четене на PDF.
Не я намира търсачката, защото приложението е AlReader.

# 760
  • София
Здравейте.
Въпрос - имали ли сте проблеми с регистрация на kindle paper white 2024 към амазон акаунт?
Пробвах различни варианти за регистрация, но не успявам.

# 761
Здравейте,препоръчайте ми достъпен четец до 250лв,който ще се ползва от младежи /предимно на бг/.
Да е различен от Kindle.
Благодаря.

# 762
  • София
Значи, оправиха го хората дисплея, ама са си оставили ръцете. Явно са счупили/разлепили нещо по предната рамка и сега не се затваря напълно.
Колко ти струваше удоволствието?

# 763
Не я намира търсачката, защото приложението е AlReader.
Не е Иран, а Ирак, а? Wink AlReader и AlReader Extended са две различни програми!

# 764
Значи, оправиха го хората дисплея, ама са си оставили ръцете. Явно са счупили/разлепили нещо по предната рамка и сега не се затваря напълно.
Колко ти струваше удоволствието?
200лв Head Band

Общи условия

Активация на акаунт