Любители на кучета - 148

• 23 228
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Защо не те устройват хотели, че ми стана интересно. Аз пък на гледач не бих се доверила. Като вариант да оставя Зара в Бургас ми е Добрил. Той обучава кучета от много години (предимно едри и опасни породи) и има и стационар, последно като го питах беше 18 лв. на ден. Базата му е преди с. Твърдица, до конната база.
Зара никога не сме я оставяли, но на Добрил мисля, че мога да се доверя. Сега или я взимаме с нас или синът идва да я извежда и храни.

Гери  до сега ходеше в Медово, но хотела вече е затворен. Този във Ветрен е с много лоши отзиви от наши приятели, в Миролюбиво  пък ще я сложат във външна клетка зимно време.
Сякаш съм мяркала това име в групата на Бургас,  може ли координатите на Добрил?

# 286
Ясно. Идея нямам какви са му клетките на Добрил, знам че ги пуска да тичат, не ги държи само затворени. 0898788663 е тел. номер.

# 287
  • София
Ей, вярно, че мога да му давам пробиотик! Съвсем изключихме.
Гледачите ги даде като контакт грумърката ни, каза, че са готини. То Чарли на хотел ще се побърка много. Не е от социалните кучета. Не можахме да го приучим със себеподобни да се заиграва (може би не бяхме настоятелни) или защото израсна в офиса сред хора. Не зная. Голяма мъка е когато срещаме друго куче навън. С другарчето Ари в офиса - не се закачат изобщо. Онзи малкия го "тероризираше" в началото, сега само се подушват и толкова. Единни са в лаенето на влизащите и излизащите, както и се подреждат един до друг за лакомства.
Та така. Сложна работа с характер. Чарли.

# 288
  • Бургас
Аз не съм доволна от Добрил. За едри и своенравни кучета може да става, той обучава овчарки, ама по едновремешните методи. Твърде е хард за нас.  Елза беше при него веднъж. Държи ги в клетки затворени и сами. Тя е домашно куче и е привързана към хора. Трепереше цялата, като я прибрах. Беше още малка, на годинка.
Ползвала съм хотела в Свобода, него прие по-нормално, там са пуснати, клетките имат отопление.
Тази година се наложи да търся за Нова година, никъде нямаше места още в началото на ноември. Всичко заето и резервирано. В ужас се видях. А гледачите искаха по 50 лв. на ден заради празниците.
Намерих едно момче в Сливен, той ги гледа вкъщи, не взима много кучета,  не повече от 1-2.
Много съм доволна. А цената беше направо смешна, дори и с пътните до Сливен.
Мога да пратя тел. на лични.

# 289
Познавам кучета, обучавани от Добрил, като войници са. Да, и аз разбрах, че обучава по-хард, затова и не дадох Зара, достраша ме, тя е много чувствително куче. Но пък ако ми се наложи, предпочитам на него да я оставя, отколкото на непознат човек някъде си. Малко да поседи в клетка да й се наруши дзена. Simple Smile Тъй де, няма само аз да се гърча.
Ще потърся инфо и за тоя хотел в Свобода. Но Добрил ми е на 5 мин. от вкъщи. Някой ден ще отида да му разгледам базата.

# 290
  • Mediterraneo
Рейна е била два пъти на хотел май, в един и същи. Нямаме оплаквания, освен че я прибираме като прасенце мръсна и вмирисана. Сега ще сменям хотела, не за друго, а защото този е на по- достъпно за нас място. Условията са чудесни, видях стаите- с подово отопление, собствено дворче, мога да й занеса леглото и одеалцето. Дори и да е студено, ще се прибере вътре, ако пече слънце- има къде да се пече( тя много обича да се препича на слънчице). Надявам се само да си я приберем жива и здрава, знам, че ще се сърди в началото, но бързо й минава като е с нас.
Преди да резервирам този хотел, се свързах с един друг с много хубави отзиви. Да, ама той ги гледал всички заедно в две стаи. Имало дивани за тях, всички спели, където намерят, държал на социализацията на животните. Е, да, ама аз не държа. Моята е много страхлива и наплашена, когато види голямо животно, скача насреща му да лае. Добре се отнася само с мъжки кучета на сродни възраст и размер. Как да я оставя на подобно място?!

# 291
Да, ноември си е късничко за НГ, ние запазваме юли/август и местата са вече на привършване. Има много търсене, а пък хотелите (с добри условия и отзиви) са малко.

# 292
  • Варна
На хотел не мога да се пречупя да ги оставя. Тук ми обявиха 35 лв на ден без храната и като е ×2 ми излиза 500 кинта за седмица. Не носят отговорност за живота им и ако се разболеят ти звънят да си ги прибереш на момента. Е,ако съм извън България как точно ще стане?

Обожавам да пътувам, но си обичам кучетата.

# 293
Ние досега само веднъж оставихме Мейпъл при една, дето уж ни похвалиха(за една вечер), а тя ми се оплаква по вайбър как Мейпъл се катерила навсякъде и тормозила кучетата и, защото искала да си играят, та през цялото време я мислех и се тормозих. Едва дочакахме сутринта да се приберем да си я вземем,но остави много лош вкус у нас, а никак не беше евтино. От тогава я взимаме навсякъде с нас или евентуално я оставяме на баба и да я гледа.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 00:47 от Plamena..

# 294
  • sf
И аз не съм оставяла Нейо, мъчно ми е. Ако сина ми не може, досега идваше баща му да го гледа. Въпреки че единия път ми врътна много подъл номер, после пак го е гледал. Сега обаче сме скарани 😆 Ще видя какво ще измисля като му дойде времето.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 22:46 от donsita

# 295
Esstela, и аз не искам да си оставям момата на хотел, но просто нямам избор. Просто нашите пътувания са от друго естество и няма как да я вземем с нас. Гери миналата година три пъти беше на хотел в рамките на една година, първия път й е било стресиращо а следващите пъти го прие нормално. Каките в хотела я обгрижваха и постоянно ме информираха дали слушка или прави бели. Да, вярно, че малко мръсничка си я прибирахме, но то няма как да й мият муцуна, лапи и дупе след всяко тичане по двора. Нашите нощувки по 20лв бяха, сега май са скочили доста защото ми поискаха 35 лв на вечер.

# 296
  • под тепетата
Хапваш ли, хапваш ли, а? А после се оплакваш, че си се окръглила!

# 297
  • Mediterraneo
Налага се, няма как. Хубаво е да има опции. Мъчно ми е, разбира се, разплаквам се като я оставям, но и като я прибирам, като я видя как ни се радва. Сестра ми живее наблизо, но не искам да я ангажирам, кучето си има навици, не искам други хора да се съобразяват с него. В хотела ще е нахранена( друг е въпросът дали тя ще яде, съмнявам се), ще е на топло и сухо и ще има къде да си върши нуждите. 3 денонощия ще оцелее и без нас, колкото и да ни е мъчно на всички. Но ако нямам опцията за хотел, нямам опция за пътуване. Не мога да кача куче, колкото и да ми е скъпо и любимо, на презокеански полет от 10 часа и да го заведа на ваканция на Карибите, нали?

# 298
Хапваш ли, хапваш ли, а? А после се оплакваш, че си се окръглила!

Охх, Дрийм е на диета. Окръглил се е и трябва да свали 1 кг. Не може да разбере горкият защо очевидно има храна, ама не му даваме нищо друго освен дажбата му.

# 299
  • под тепетата
И Ози беше доста окръглен декември. Намалихме леко дажбата и сега е почти във форма. Утре ще се напъна да се претеглим.

Общи условия

Активация на акаунт