Любители на кучета - 148

• 23 240
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • тук-там
Моите са боледували, без лечение мина. Оправиха се бързо. И според мен ваксините не отговарят на последния щам. Ако е младо и здраво кучето, не би следвало да има проблем.

# 271
Аз тази година и за бяс ваксина няма да й сложа. Само другата годишна. Този бяс къде ще го хванем, около блока надали, тя не е ловно куче и по горите не ходим. Бясната ваксина е толкова вредна за нервната система, не знам защо ваксинират кучетата всяка година.

# 272
  • Mediterraneo
Не е ли задължителна ваксината за бяс?!
На тази за кашлицата е една година действието, поне тази, която дадоха на Рейна( през устата).

# 273
Мисля, че е задължителна само ако извеждам кучето зад граница. Ама не съм сигурна и ще трябва да питам. И да е задължителна обаче аз Зара няма да я ваксинирам. Имам подозрения, че не й се отразява добре.

# 274
  • Варна
Задължителен е бясът  И в България. Друг е  въпросът, че много хора не го слагат. Та теоретично не ви е нужно да ходите в гората. Достатъчно е друго куче, което е ходило, да ви гризне. Ако нямате стикер в паспорта, могат да ви глобят при проверка.

Кашлицата Изи я лепна на годинка. Пак казвам изключително заразна е. Дори от разминаване на открито може да се лепне. Целият град беше пламнал.

# 275
  • София
Оф, да се оплача... Frowning1
Чарлитко дриска нещо като слузести парченца, примесени с кръв. (извинете за описанието)
И то съвсем по малко. Сутринта акото беше добре, после пак, сега привечер дрис-дрис ... парченцата...
Стиснете палци да му мине кат на кученце... мисля си, че може да е от това, че не е ял нормално предните 3 дни, защото беше "изоставен" от нас при гледачи (много готини хора), но се налагаше да пътуваме и нямаше как да го вземем. Може и от мъката по това да е реакция, но... помогнете - с палчета и лапки - да се размине без вет.
Иначе вече яде, пие вода, иска наградки (но няма), игрив, любвеобилен, джафкащ... което ме навежда на мисълта, че не е нещо сериозно, но все пак... душичка мамина... уф.

# 276
На Макс му се случи веднъж да ака слуз със кръв, но се оказа колит. Точно тогава тотално спря да яде гранули и не беше ял два дни. Дано и при вас да не е нещо сериозно.

# 277
  • под тепетата
Дано да е било инцидентно това с Чарлюшата!
Тази нощ съм хъркала в синхрон с Озю, оплака се мъжът ми Satisfied

# 278
Галски, щом и кръв има в слузта, сериозно са му раздразнени червата на мъника. Нещо вредно е ял. Аз бих хранила 3-4 дни с мека храна само, да има и мазнини да заздравее лигавицата на дебелото черво. Примерно попара от бели сухари с извара и масло, макарони, не пълнозърнести, с масло краве или кокосово масло. Бял ориз с моркови варени, с мазнина пак. Такива неща, без твърди парчета, без фибри. Гранули не бих давала няколко дни.

# 279
  • София
Vanne, и аз това си помислих. Може да е облизал нещо вредно. Все обича да пробва да ближе.
И предишни пъти сме имали такива инциденти, но тогава си беше сериозно - отпаднал беше, личеше му, че не беше ок, а сега е като спорадично и много мъничко. Два-три пъти съвсем мънички парченца.
Лошото е, че няма да яде мека храна (преди го пробвахме с гастро пастет и отказа). Накисваме повечко гранулите. И ще го следим. ❤
Благодаря ви за споделеното и че стискате палци!

# 280
Стиснати палци и от нас да не е нещо сериозно.
Галски, може ли да споделиш къде го оставяте да го гледат?

# 281
И аз се интересувам от гледачи за кучета, но за Бургас или Бургаска област. Хотелите в Бургас и около Бургас не ни устройват.

# 282
Защо не те устройват хотели, че ми стана интересно. Аз пък на гледач не бих се доверила. Като вариант да оставя Зара в Бургас ми е Добрил. Той обучава кучета от много години (предимно едри и опасни породи) и има и стационар, последно като го питах беше 18 лв. на ден. Базата му е преди с. Твърдица, до конната база.
Зара никога не сме я оставяли, но на Добрил мисля, че мога да се доверя. Сега или я взимаме с нас или синът идва да я извежда и храни.

# 283
0Галски стиснати пръсти и лапи и от нас с бандата за Чарли. Дано бързо му мине на пухкавото момче. Аз бих давала ориз, оризова вода, въпреки че на моите им варях пилешко и добавям към ориза, че те от глад ще умрат ама чист ориз не ядат. Иначе при разстройство, дори и в случаи на слузесто с кръв оставям първо ден-два на гладна диета. Добре ще е да му даваш пробиотик за стомахчето също.

# 284
  • Варна
Точно така действам - като Sivi. По съвет на доктора първо глад и пробиотик, после вече друго, ако се налага. С тази разлика, че нашите си ядат чист ориз, че и допълнително иска Рая, много е смешна - изяде, оближе и се оглежда за още. Но гладуване трябва да има, според мен, като при хората.
Чарлушата да влиза бързо във форма и повече не го кори, че е наддал, Галски, трупал е запаси, миличкият!:smirk:

Общи условия

Активация на акаунт