Любители на кучета - 148

• 23 242
  • 740
  •   1
Отговори
# 255

Като гледам на всички снимки полегнали мързеланковци и какъв кучешки живот си живеят... Иначе всички кучемразци все изтъкват как държим кучетата като затворници по цял ден, как ги мъчим. Ей на... тъй ги мъчим, да се чудят на коя кълка да полегнат. Simple Smile

Ето още един измъчен!

Цял ден се мъчи да спи ту на една кълка, ту на друга. Тази вечер излетяхме от входната врата буквално, защото то тази енергия все някъде трябва да отиде. Заведох човешкото дете на тренировка и оттам измъченият беше на кучешката площадка за луда гонка с една немска овчарка. Днес бяхме "с оркестъра" навън. Всички ни чуха кучето 😂

А казвала ли съм, когато още не извеждахме Лъки покрай ваксините, как една вечер остана две минути на терасата? Стори му се студено и се връцна обратно вътре. Сигурно от мъка е било 😉

# 256
  • Варна
Здравейте 🐾 С какво мажете рани при кучетата и кое е най-ефикасно ? Моето си сряза лапата (възглавничката навътре към пръстите) водихме го на лекар и каза с цикатрадина да го мажа, но много я ближе тези дни. Слагам бинт да попие или докато той не го махне, та ще съм благодарна за нещо ефикасно и безопасно като ближе.

Розова вода, ама истинска, сребърна вода и хлорен диоксид.

# 257
  • гр.Варна

Св.Кара мъченица Kissing Heart
Другата е скрита някъде по другите дивани с твърди възглавници и се мъчи душицата.

# 258
  • Mediterraneo
Ние утре сме на ваксина по спешност. Оказва се, че за хотелите тук вече е задължителна и ваксината за кашлица( превеждам буквално, не знам на бг каква е). Та взех час за утре, да има десетина дни от поставянето като я оставяме в хотела( 3 са задължителни).

# 259
И в София е така. Кучешка кашлица , трахеобронхит се казва. Ваксината е назална, така че няма да усети нищо. Половин час след това не трябва да пие вода и това е .

# 260
  • Варна
О, чудесно е това със задължителната ваксина за кашлица. Трябва да е така не само по хотелите, а изобщо. Вирусът е сииилно заразен. Изида го лепна на последната си изложба и никак не беше приятно. После в парка до нас който и да срещна, все казваше, че и те са го изкарали. На работа - също. Тази година задължително ще я ваксинирам. По-добре така, отколкото 2 седмици антибиотици и мъчения. Жалко че разбрах за ваксината едва след като се разболя.

# 261
  • Варна
Това е така, защото карантината е много дълга и никой не я спазва.

# 262
  • под тепетата
Мляс, мляс, мляс...Голямата котка реши да се мие посред нощ Confused

# 263
  • София
Нашият пък се "посра". Трети път на памперса... ех. Кучешки неволи.

# 264
  • Dublin
И тук ваксината против кашлица е задължителна за престой в хотел или ако ходи на кучегледачка.
Попи ходи веднъж седмично (всъщност днес, ще я водя по-късно) - и трябваше да представим пълна имунизационна история преди да започне да посещава кучегледачката.

* в момента си доспива на дивана до мен, докато си пия кафето. Нека си почине горката, че я чака тежък ден днес. Винаги се връща разбита от гледачката, там се скъсва от игри с другите кучета. А за бонус си изяжда винаги храната, която съм оставила за деня. Иначе в къщи го раздава придирчива.

# 265
Аз мажа рани с йодасепт или йодна тинктура, второто е по-силно и им щипе. Йодът е гаден на вкус и рядко ближе после.

Зара също напоследък много мляска и се облизва.. лапи, крака, дупе. Какво толкоз чисти или и е скучно, по-скоро второто. Ама много е дразнещо Simple Smile

# 266
Какви доброволни ваксини мога да сложа на малкото? Има задължителните първи три за малки кученца и бяс. Ветеринарката нищо не спомена за кучешка кашлица, а аз искам каквото е разумно и необходимо да му сложа.  Следващото ни посещение е следващият месец началото. Ще е тъкмо станал на 4 месеца.

# 267
  • София
Ваксината за кучешка кашлица е хубава, но трябва да се подновява периодично, защото изтича действието ѝ след известно време (около 6 месеца, ако не се лъжа). Слагали сме веднъж заради престой в кучешки хотел, а и веднъж я преболедува. Така и не разбрахме къде се е заразила.

# 268
Only God can... да е честит рожденника Данте, да стяга положението на изхода и скоро да си получи тортата, па макар и със закъснение 🤗

# 269
  • Бургас
Не слагам за кашлица. Според нашата докторка на младо куче няма никакъв смисъл. Била хиляда вида тази кашлица, постоянно мутирал вирусът, а ваксината е една и съща от години.
Един-единствен път я сложихме и Елза се разболя няколко месеца след това.
И повече не сме слагали.

Общи условия

Активация на акаунт