Любители на кучета - 148

• 23 228
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Само моите ли са толкова смахнати и не искат да си ходят от хотела. Застават на прозореца на колата и чак плачат като тръгне да си ходи собственика, който ги изпраща. Grinning
Но те са си много социални по принцип (за мой интровертен ужас Grinning )
Все искат да се запознават по улиците.

# 301
  • Sofiа
Ние предишното куче никога не сме го пращали на хотел. ММ беше много против и смяташе, че понеже е едра порода куче, ще седи по цял ден в клетка и ще се тормози.
Но пък винаги до сега сме намирали някоя “баба” да го гледа или пък детето. Той обаче беше апартаментно куче с хигиенни навици.
Новите две бебета да дворни и не знам как ще се справяме с грижите за тях, когато отсъстваме Confused Не става да ги караме при баби или детето. Явно гледачите ще трябва да се нанасят у дома Blush

# 302
  • Варна
Налага се, няма как. Хубаво е да има опции. Мъчно ми е, разбира се, разплаквам се като я оставям, но и като я прибирам, като я видя как ни се радва. Сестра ми живее наблизо, но не искам да я ангажирам, кучето си има навици, не искам други хора да се съобразяват с него. В хотела ще е нахранена( друг е въпросът дали тя ще яде, съмнявам се), ще е на топло и сухо и ще има къде да си върши нуждите. 3 денонощия ще оцелее и без нас, колкото и да ни е мъчно на всички. Но ако нямам опцията за хотел, нямам опция за пътуване. Не мога да кача куче, колкото и да ми е скъпо и любимо, на презокеански полет от 10 часа и да го заведа на ваканция на Карибите, нали?

Затова не ходя на Карибите 🤣

# 303
  • Враца
Хапваш ли, хапваш ли, а? А после се оплакваш, че си се окръглила!

Не изглежда кой знае колко заинтересован. Simple Smile
Защо вкъщи си е с каишка?

# 304
  • под тепетата
Да бе, така се е вторачил в хапката ми Joy
Не му я махаме след всяко излизане, то е поне пет пъти на ден. Не, че толкова има нужди, а се мъкне след мъжа ми. От тази порода ги наричат кучета - велкро.

# 305
  • София
Много интересна стана дискусията за хотел и гледачи! Винаги гледаме да взимаме Чарли с нас, но този път бяхме командировка зад граница. Децата при баба си (моята майка), която гледа Чарли когато се наложи. Но е възрастна, трудно подвижна, пред блока им е ледена пързалка и няма как да я помоля да го гледа и него. Ако беше март месец - нямаше да има грижи, но тази зима си падна сняг в софийско-пернишкия регион.
Та така. Все пак имаше кой да го обгрижва младежа. Хората направиха всичко за него, но душиците страдат като ги оставим...
И да не мислите, че вече нещо му има?! Хърка яко и спи! Даже не ме погледна...

# 306
  • София
Един път сме я оставяли на хотел, когато вече я бяхме взели, но отидохме на море без нея. Тя също като Чарли не е соцаилна с другите кучета. Не е агресивна, а просто ги избягва и не иска да общува. Подушва се с другите, прави 2-3 кръгчета за гоненица и после се оттегля. Като ми пратиха клипче от хотела тя си обикаляше сама и отбягваше другите. Доколкото можем ѝ спестяваме тези емоции, но ако се налага, ще я пращаме пак или мисля да пробваме оставяне при гледачи, които се занимават с това. Има и по квартали и може да намерим някой наблизо.

# 307
Ох ние по миналата година оставихме Съни при нашите за 5 дни и повече не бих си хо причинила. Въпреки,че я оставихме с купичка и точни указания да не й дават друго освен храната и то точно количество си я взехме с 2кг нагоре,като топка пред пръсване и с разстройство. Правила компания на баща ми вечер да си пие ракийката и той си й давал мезенце и ми вика "това куче не му стига тази доза дето си ми казала". Сега откакто е навън в клетката е добре, че оставям на съседите храната и те си я хранят и я пускат да тича из двора. Лятото така или иначе като сме на работа през деня й слагат вода, че нашата обича да си "изрива" водата. Сега за малкото свекървата каза да й го оставяме на нея/ тя има страх от кучета и много я е страх от Съни, но това нали е малко няма проблем/. Ще видим лятото как ще е като сме на морето. На мен ще ми е много притеснено да ги оставя на хотел и затова или с тях или никъде. За сега докато имам опции ще попътуваме пък после няма.

# 308
Що пък да не се оплача! Да си кучкар е мазохизъм, ама късно е чадо...  Joy
Ей, много си я обичам, ама толкова да ми е неприятно да я извеждам зимата сутрин. Искам си предишния живот, да се събудя, да си изпия кафето в леглото и после два часа да се излежавам с лаптопа в скута. От близо три години не съм го правила! Дори и ММ да я изведе, след 20 мин. се прибират и Зара почва да вилнее с топката. Ако не й я дадем, скимти до припадък, упоритата гад.
Толкова се уморих да бъда кучкарка, честно. Мазохизъм е това. Обаче само ако за миг си представя, че може да умре, и сърцето ми спира. Дано и някой друг се чувства така, а не съм единствената откачалка.

# 309
  • София
Vanne, и ние сме така! Мъж ми не искаше да чуе за куче!!! Беше абсурд!
Ела да видиш как сега излиза и в студ и в пек, и в дъжд да го разходи. То добре, че тоз не се разхожда по час-два.
А като се приберем.. оооох, то радост, то любов!
Най-истинската и неподправена. Ама ако можеше да си поспиваме повече... 🥰❤
Или пък в ситуации, като последната - да се чудим на кого да го оставим,защото няма как да е с нас. Но куче=любов!

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:26 от Галски

# 310
  • Бургас
Ние оздравхме. Иде ми да се кръстя вече. Малкото дете лежа в болница. Изписаха го на 01.01 и на трети положителен за грип А. Направо ми се дорева. След 23 дни антибиотици (5венозно) гарнира и грип. От Тамифлу започна да ака кръв…чудна картинка бяхме.
Голямото и то с пневмония след същата артилерия от медикаменти. Но и той вече е добре.

Ева изчисти гиардията. Но очевидно целия район е пламнал, защото имаше доста кучета със симптоми и това прави и ограждението до нас заразено. Скоро няма да я пусна в него.

Качихме децата на чист въздух и взехме и Ева с нас. Намерихме си отлични къщи в с.Баня, където допускат кучета. Очарована съм. Чисти къщи, с всичко необходимо (от сушилня, до миална), ограден двор и в двора джакузи. Ева се държа супер добре. Запозна се и със сняг. Скача като кенгуру и много и се хареса.
Куче на сняг:
Скрит текст:

Пътува отлично в кола, без почивки. За магистрала знаехме, че е ОК, но и прохода на Юндола проспа.
Качва се и заспива Simple Smile Обаче държи да спи в мен, защото от бебе така я возим. Взе да схваща, че вече само главата и се събира в мен и няма как цялата. Но пък очарователно много пъти опита да се нагнезди цялата.
Куче в кола:
Скрит текст:

За Ева имам опция да я оставям при грумърката и. Разбират се идеално и аз и имам доверие. Понякога остава повече време при нея, за да създават връзка. Същото момиче е и хендлър, та се надявам да си станат екипче.
Февруари искаше да вземе Ева за три дни в Белград на изложба, без да я извежда, за да свикне, но мъжа не я дава сама и ще ходим и ние. Сутрин ще оставяме Ева и вечер ще си я прибираме.  Тоз човек второ куче не искаше, а сега тя е “на татко ти красавицата”, “бухтичката”, “красотата”, “хитраната”. Спи при него. И не дава да я припарят други хора Simple Smile
Даже има лигав глас, когато и говори.

# 311
Ех, че хубава тази бяла Ева! Heart Eyes
Добре сте направили да отидете на чист планински въздух. Заздравява идеално дробовете. Ох, липсва ми планината! Ще идем и ние скоро.

# 312
  • под тепетата
Тююю, дано тази година лекари да не видите повече, MeMyselfI!
Снежна хубавица! Много и отива снегът на Ева! А прическата е трепач!

# 313
  • Варна
Поздрав за Vanne:

People Two Women Holding Hands

Искам да видя Ева в джакузито SatisfiedSatisfiedSatisfied

# 314
  • Бургас
Ох ние по миналата година оставихме Съни при нашите за 5 дни и повече не бих си хо причинила. ...Правила компания на баща ми вечер да си пие ракийката и той си й давал мезенце и ми вика "това куче не му стига тази доза дето си ми казала".

Баш ми е познато! Все едно свекъра ми слушам: "ми как да не й дам, гладна е, малко я храните".
Предпочитам да платя на човек и да съм спокойна, отколкото ей такива интерпретации. Веднъж я оставих на майка ми, тя така я дръпнала, че майка падна и си счупи ръката.
Така че никакви баби и дядовци - най-добре хора, които знаят как се гледа голямо куче.
Имам приятелка, която я гледа понякога, но не винаги е свободна.

Общи условия

Активация на акаунт