Любители на кучета - 148

• 23 223
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Значи Кокорчо става в 5 сутринта, когато е време директно за сутрешен тоалет... Няма да се нахраним, пък да пием вода, направо всички на оръжие е работата... Ние като се прибираме хората тепърва почват да излизат.

# 316
  • Бургас
Значи Кокорчо става в 5 сутринта, когато е време директно за сутрешен тоалет... Няма да се нахраним, пък да пием вода, направо всички на оръжие е работата... Ние като се прибираме хората тепърва почват да излизат.
Бебун Simple Smile Ще му мине. Ева първия месец ставаше в 5-5:30 и бяхме по улиците. Но съм благодарна, че си спеше по цяла вечер.

Сега е на почти 9 месеца и сме на три разходки и не ставаме в 5, а когато стана аз. Тя ме чака. Само ако има зор идва и си забива носа в моя и ме диша Stuck Out Tongue Winking Eye

# 317
  • Sofia
Момичета, малко обърках нещата с обезпаразитяването, да не обяснявам на дълго и на широко.

Дадох на кучето ни на 4 месеца милпразон за вътрешно обезпаразитяване, с мисълта да дам и бравекто, но то се оказва, че е за над 6 месечни кученца.
Имаме малко дете под 2 годишни и каишка и пипети не искам за сега за външно.
Каква ми е опцията за външно обезпаразитяване с хапче?
Nextguard spectra май се припокрива с милпразона за някои вътрешни - да не го отровя туй жУвотно?
Bravecto - не може под 6 месеца.
Credelio + май е единственият ми вариант, но е възможно и там да пропускам нещо.

Може ли съвет какво да комбинирам с милпразона, че да обхвана всички външни+ вътрешни паразити, без да отстрелям кОчето Simple Smile)

# 318
А какви са ви съображенията да не искате каишка и пипета? Питам, понеже ветеринарката на нашия 3 месечен малчуган му даде пипета и хапче. И евентуално се гласи и следващият месец да е така. А аз се притеснявам, че в тази гъста козина ни бълха, ни кърлеж бих могла да видя и искам нещо по-силно.
Четох иначе, че хапчетата убиват забити кърлежи и бълхи, а някои препарати с перметрин (пипети и хапчета) имат и отблъскващо действие. Такива били
К9 Advantix 2
Vectra 3 D
и двете пипети / каишки
Simparica, Nexguard, Bravecto са от 3 месеца и не предотвратяват забиване, но убивали кърлежите бързо и това можело да предпази от зараза.
И мисля да питам как ще продължим с това обезпаразитяване.

# 319
  • Бургас
Не иска пипета, защото детето е малко и пипа кучето.
Това принципно не е проблем, защото пипетата се капе близо до кожата, разнася се и не е опасна за хора.
Ще следите детето един ден да не си завира носа в кучето и това е.
Иначе - за успокоение - зима е. Нищо външно не слагам зимата. Бълхите и кърлежите ги няма сега. Дори от тревите не можем да ги хванем, въпреки наличието на улични котки.

# 320
  • Sofia
Не иска пипета, защото детето е малко и пипа кучето.
Това принципно не е проблем, защото пипетата се капе близо до кожата, разнася се и не е опасна за хора.
Ще следите детето един ден да не си завира носа в кучето и това е.
Иначе - за успокоение - зима е. Нищо външно не слагам зимата. Бълхите и кърлежите ги няма сега. Дори от тревите не можем да ги хванем, въпреки наличието на улични котки.

Точно, не искам заради детето.
Няма да мога да ги опазя, защото те са като скачени съдове двамата. Кучето реве за детето, детето реве за кучето. Голяма драма ще настане.

А предишното ни куче хвана кърлеж януари на сняг, та ми се ще все пак да се презастраховам.

Prolet-inchen, за съжаление, производителя на бравекто го дава след 6 месеца.
Има някакво бравекто ( с действие1 месец) за бебета кучета, но в България не го намирам. Sad

# 321
  • София
Таблетките NexGard/Нексгард са само за външно обезпаразитяване, за разлика от NexGard Spectra, които са комбинирани.
NexGard е за кучета на възраст над 8 седмици.

# 322
  • Sofia
Много благодаря.
Разгледах nextguard и мисля, че перфектно ще се комбинира с милпразон и ще обхване всички видове паразити.
Някой дава ли тази комбинация?

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 21:39 от Elizabeth Bell

# 323
И аз не давам на Зара нищо за външни паразити през зимата. Малко почивка от отровите. Март слагам каишката, а от април ще я почна и с пипети всеки месец. Даже тия дни си мислех да поръчвам вече каишка. Пак ще е Kiltix сигурно, че си е свикнала.

# 324
  • София
Куклата ме побърка. Върнаха се от разходка, ММ бесен, че пак яла ла*на. Върна се, яде, легна при мен. По едно време стана и започна да обикаля из стаите. Помилвах я по вратлето и направо писна, опашката подвита. Отиде в банята и прилегна, като притреперваше.
Веднага тръгнахме да ходим в една клиника, която работи до 22.00 ч. Взех я на ръце и я отнесох до вратата, за да сложа каишка. Нашата замаха с опашка и хукна надолу по стълбите. Навън е тичала като изоглавена. Едвам успявах да й спазвам темпото. Обиколихме квартала, пишна на няколко места и се прибрахме. Пи вода и сега е спокойна. Ей, изкара ми ангелите. Помислих си, че е натровена.

# 325
  • София
Зор!
Дано това да е! ❤

# 326
  • Варна
Моята Каду се държи така ако вкъщи влезе муха.

# 327
  • София
Дадох аз активен въглен, за всеки случай.

# 328
Зара днес два пъти яде лайна, през нощта очаквам включване... да ме буди през час да дриска. Иде ми да я убия, обаче това е положението. Сутринта глътна набързо едно явно отдавна набелязано, старо. А наобяд изяде едно прясно прясно. Докато стигна и вече се облизваше. Викам, беснея, шамаросвам я, хич не й пука. В главата й сякаш има карта на всички потенциални гощавки, покрай които е минала. Миг невнимание и край... гълта като фитка. Simple Smile

# 329
  • Sofia
Зара днес два пъти яде лайна, през нощта очаквам включване... да ме буди през час да дриска. Иде ми да я убия, обаче това е положението. Сутринта глътна набързо едно явно отдавна набелязано, старо. А наобяд изяде едно прясно прясно. Докато стигна и вече се облизваше. Викам, беснея, шамаросвам я, хич не й пука. В главата й сякаш има карта на всички потенциални гощавки, покрай които е минала. Миг невнимание и край... гълта като фитка. Simple Smile

Пробвали ли сте "зелено шкембе".
Много добре действа на ла*нояди. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт