Любители на кучета - 148

• 23 267
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Кокорчо прилича на панда Simple Smile
Кокора тепърва ще го видим какви цветове е. Беше черно и бяло, но те до годинката няколко пъти си променят цветовете, изсветляват и се показват други разцветки. След няколко месеца ще ме видите с друго куче, най-вероятно Smiley
Всички вкъщи гадаем... Но, разбира се и лилав на зелени точки да е, пак ще си го обичаме.

Иначе на въпроса на колко месеца е от Йоана -  Кокора преди няколко дни направи 4 месеца. Излиза да му хване вятър дупето, да потичат с детето и аз да се уморя...

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 13:47 от prolet_inchen

# 631
Кокора тепърва ще го видим какви цветове е. Беше черно и бяло, но те до годинката няколко пъти си променят цветовете, изсветляват и се показват други разцветки. След няколко месеца ще ме видите с друго куче, най-вероятно Smiley
Всички вкъщи гадаем... Но, разбира се и лилав на зелени точки да е, пак ще си го обичаме.
Не знам как се понася сладостта на този поглед Heart
Той каква порода (или кръстоска) се води?

# 632
Не знам как се понася сладостта на този поглед Heart
Той каква порода (или кръстоска) се води?
Кокорчо е порода ши тцу.
Когато щяхме да го купуваме чакахме доста време, още преди да се заплоди изобщо майката, беше доста дълъг период. Но не съжалявам, защото беше социализиран като го взехме, имаше хигиенни навици, знаехме му здравословното състояние, на родителите, с какво е бил захранен, какви проблеми е имало, характера му знаехме горе-долу какви черти проявява. Даже и коя му е любимата играчка. Беше и правилно ваксиниран и обезпаразитен.

# 633
  • Бургас
Майка му от Бургас ли е?
Имам позната, чиято женска беше бременна лятото...

# 634
  • Бургас
Мога само за пудел да се изкажа.

Това си важи за всеки бебок:
легло, купи, играчки, пелени, добър обезмирисител (страшен фен съм на Odor eliminator на VetExpert) . Вероятно ще го получите с храна и аз не бих я сменяла в началото.
Избор на ветеринар, който ще прегледа бебуна в рамките на два дни от пристигането му при вас.

Пуделската част - за къпане и “вчесване”:  шампоан, балсам, спрей за разресване. За самото ресане - сликер, пинче, гребен. Много се кефя на сликера на Крис Кристенсен. Буквално го обичам. Пин четката и гребена са ми на Артеро.

Но за бебок, в началото и едно бебешко шампоанче, спрей за разресване и сликер са си съвсем ОК. Съветвам ви да инвестирате в добър сликер, защото има смисъл.

Поне месец преди първия груминг си избирате грумър и си пишете час. Според това дали ще държите дълъг или къс косъм ще определите и кога имате нужда от груминг. Пак от дължината на косъма си зависи колко често ще решете и какво ще ви трябва.
Аз държа дълъг косъм на моята и реша всеки ден. Водя на груминг на 3-4седмици. Близки имат пудел, който не решат и е на груминг през 6-8 седмици. Въпрос на предпочитание е.

Vanne, Ева до сега сплъстена при грумър не е била. Нещата, които описваш са брутален ниглект със седмици.

Черпих Ева (не щото слуша) един нашийник от poodle supply и много ми харесва как изглежда с него. Ще го ползва на лято, но я натъкмих веднъж просто да видя как ще изглежда.

ПП: обичам да реша пудел. Доставя ми удоволствие и ми действа успокояващо. Мога и по три пъти на ден, обаче и тя душа носи Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 14:38 от MeMyselfI

# 635
Майка му от Бургас ли е?
Имам позната, чиято женска беше бременна лятото...
Трябва да сметна, защото имам спомен, че лятото не беше бременна. Есента беше. Мисля, че влязохме в контакт доста преди още женската да се е разгонила, което се планираше края на лятото, май че края на август, началото на септември. Но може и аз да бъркам и реално да е същата.

Кокора си дойде с хигиенни навици, купихме му само пластмасова кучешка тоалетна, че иначе дърпаше пелените. Засега, докато е бил вкъщи, е имало 1-2 инцидента, ако нещо се обърка.

Иначе и аз четка ползвам на Артеро и slicker Chris Christensen и според мен са добри. В първите месеци при ши тцу конкретно не се препоръчва сликер, защото можело да им накъса козината. И за мен лично грумър всеки месец. Не само, че е по-красиво, но и много улеснява поддръжката. Колко често ги къпете кучетата? Всяка седмица, на две седмици, или по-често? Сега като ми дойде сешоарът за кучета ще видим има ли разлики в сушенето, че там с човешки сешоар много бавно става (или аз съм нетърпелива, не знам).

Аз може и да изляза криворазбрана, но препоръчвам ограждение или клетка. Кокора си има просторно ограждение, в което е обезопасено, има тоалетна, купички за храна и вода и легло. Има играчки и място за игра. Просто си мислех, че неговата стая съм я обезопасила, но няма обезопасяване на стая. След няколко сериозни уплахи, какво е изял, докато ни няма или през нощта, го оставям в ограждението, докато взимам детето от училище и през нощта. За мен лично е нещо незаменимо. Също забелязвам, че ако кучето е превъзбудено и не може да заспи, като го оставиш в ограждението се успокоява и си ляга. За малки породи не могат да се стискат първите месеци и трябва да имат достъп до тоалетна през нощта. Така че малките клетки не са вариант, защото ще се омаже и не искате да си го причинявате. Имаме и такава, но там повече от 2 часа не е стоял.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 15:12 от prolet_inchen

# 636
Ева е голяма кифла с тоя розов нашийник. Heart Eyes

# 637
  • Бургас
И аз съм "за" клетка.
Много е полезна.

prolet, ако е същата жена, тя има и мъжко куче.

# 638
  • Враца
Ева е прекрасна, млада кокона Heart Heart Heart Simple Smile
Мога да я гледам постоянно!

Ваченцето имаше просторно ограждение.
Като го взехме , един път го сложихме там и той "плака".
Иначе, за нищо не плачеше и си се чувстваше у дома си.
Вечер си заспиваше самичък, стига да не е в ограждението.
Изхвърлихме го на мига и никога не е ползвал.
Ама, той си е щурав. Simple Smile

# 639
Скрит текст:
Мога само за пудел да се изкажа.

Това си важи за всеки бебок:
легло, купи, играчки, пелени, добър обезмирисител (страшен фен съм на Odor eliminator на VetExpert) . Вероятно ще го получите с храна и аз не бих я сменяла в началото.
Избор на ветеринар, който ще прегледа бебуна в рамките на два дни от пристигането му при вас.

Пуделската част - за къпане и “вчесване”:  шампоан, балсам, спрей за разресване. За самото ресане - сликер, пинче, гребен. Много се кефя на сликера на Крис Кристенсен. Буквално го обичам. Пин четката и гребена са ми на Артеро.

Но за бебок, в началото и едно бебешко шампоанче, спрей за разресване и сликер са си съвсем ОК. Съветвам ви да инвестирате в добър сликер, защото има смисъл.

Поне месец преди първия груминг си избирате грумър и си пишете час. Според това дали ще държите дълъг или къс косъм ще определите и кога имате нужда от груминг. Пак от дължината на косъма си зависи колко често ще решете и какво ще ви трябва.
Аз държа дълъг косъм на моята и реша всеки ден. Водя на груминг на 3-4седмици. Близки имат пудел, който не решат и е на груминг през 6-8 седмици. Въпрос на предпочитание е.
Vanne, Ева до сега сплъстена при грумър не е била. Нещата, които описваш са брутален ниглект със седмици.

Черпих Ева (не щото слуша) един нашийник от poodle supply и много ми харесва как изглежда с него. Ще го ползва на лято, но я натъкмих веднъж просто да видя как ще изглежда.

ПП: обичам да реша пудел. Доставя ми удоволствие и ми действа успокояващо. Мога и по три пъти на ден, обаче и тя душа носи Simple Smile
[/quote]
Голяма красавица си имате, пу-пу! Има страхотна царствена осанка Purple Heart
Много благодаря за тези съвети.. оказа се , че не знам какво е сликер.. та го търсих в гугъл Relaxed Оказа се, че знам какво е, имах, когато имах йоркито.
То доста неща няма да знам, още...Laughing
И аз съм решила да взема ограждение, за да стои там , в моменти когато ни няма, особено в началото ще ми е доста притеснено. А виждам че са големички и ще може да си се разхожда. Ще вземем и за колата от тези чанти за пътуване, защото ние имаме и кемпер и ще си го вземаме с нас навсякъде. Предполагам и чанта за носене ще трябва да взема за първите месеци. Клетка се чудя за какво ще ми бъде?
Не мога да преценя кучешка тоалетна ли е по-добре или на пелена да се учи в началото? Как се подхожда в началото, за да се създаде навика?. Или пък и двете?

# 640
Според мен първо си избери точно какво куче ще вземеш и откъде. Уговори се. Това е най-важното. Всичко, което има за купуване, се определя от порода, големина, може би пол на кученцето, козина и други специфики. Та избери си кученце и после вече легло и тоалетна.
Хайде, оглеждането и трепета около избор на кученце са много отговорна, но и приятна част. Като си избереш, ще чакаме да се похвалиш и тогава вече стигаме до готината част - пазаруването. И да си избереш ветеринар разбира се. Много е важно. И да се запишеш на грумър поне месец преди посещението.
За тоалетна ползваме кучешки пелени с лепки и тази пластмасова рамка, да ги държи опънати, да не ги изкушава да ръбат краищата и да не ги местят.
https://cdn.ariakennel.com/storage/images/product/17536/conversi … arge.jpg?class=xl

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 16:45 от prolet_inchen

# 641
  • под тепетата
На Ева и няма обувките с токчета! Бързо да ги намерите!
 За тоалетната - ние ползвахме човешки бебешки пелени. Ози си дойде научен и почти не сме имали инциденти.

# 642
Според мен първо си избери точно какво куче ще вземеш и откъде. Уговори се. Това е най-важното. Всичко, което има за купуване, се определя от порода, големина, може би пол на кученцето, козина и други специфики. Та избери си кученце и после вече легло и тоалетна.
Хайде, оглеждането и трепета около избор на кученце са много отговорна, но и приятна част. Като си избереш, ще чакаме да се похвалиш и тогава вече стигаме до готината част - пазаруването. И да си избереш ветеринар разбира се. Много е важно. И да се запишеш на грумър поне месец преди посещението.
За тоалетна ползваме кучешки пелени с лепки и тази пластмасова рамка, да ги държи опънати, да не ги изкушава да ръбат краищата и да не ги местят.
https://cdn.ariakennel.com/storage/images/product/17536/conversi … arge.jpg?class=xl
Аз съм си избрала кученцето, просто не искам да разводнявам темата, защото знам че хората тук с първокласни рецензии за порода и няма да са очаровани и не искам да има конфликти. Кученцето ще може да бъде при нас след поне 2 месеца и затова лека по-лека искам да се запознавам със спецификите на малко бебенце. Ветеринар, вероятно ще ползвам в началото този на развъдника, поне за третата ваксина и защото е запознат с особеностите на породата. А след това до вкъщи имаме добра клиника, с хубави отзиви и ще отида да проуча на място. Груумър ще запиша, но нека първо да си го вземем у дома Simple Smile
Ще се похваля живот и здраве с новия член на семейството Yellow Heart

# 643
Тогава тихичко честито Simple Smile Почни с пеленки според мен, вече ако има нужда от друго ще му мислиш. И в ДМ има човешки пелени, и в местните аптеки и са по-евтини. Само гледай да са плътни. 60 на 40 или колкото там беше размера стигат като големина. Иначе Кокора ползва едни кучешки и съм много доволна от тях.
Купувай сликера, шампоан, балсам, легло, виж с каква храна ще го захранят да имаш от нея и ако не е ок като храна можеш да проучиш и с какво да я смениш. след трета ваксина има такава за бяс и чип, тях вече може и при новия ветеринар да ги направиш, ако прецениш.
Чантите изчакай според мен с кучето да отидеш, както и дрешки, каишки и прочее. Ние имаме и клетка за самолет, ама защото ще я ползваме активно. Иначе няма смисъл май.

# 644
Тъй като сте отворили тема за шампоани, балсами и тн. Може ли да споделите какви марки ползвате, знам,че си е индивидуално, но все пак. Ние след месец/живи и здрави/ ще вземем новото попълнение и да бъдем подготвени. Ще говоря и с жената от развъдника тя с какво ги къпе и реши, но аз обичам да имам информация не от един източник. Аз също си мислех да ограждение, но пък ще ми е трудно да може да събере и тоалетна и купи за храна и вода и легло и тн.  Съни когато я взехме мислех да спи в кошарката от баткото обаче така плачеше нощно време,че не издържахме и я оставихме пусната в спалнята при нас. Мъж ми си пускаше долу ръката и си я слагаше върху нея и тя беше спокойна и спеше.

Общи условия

Активация на акаунт