Любители на кучета - 148

• 23 263
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Една НЕ спяща снимка. Само ще помоля да не ме цитирате.
Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 21:28 от Muffin...

# 646
Охх, мале, да ги изядеш!

# 647
Тогава тихичко честито Simple Smile Почни с пеленки според мен, вече ако има нужда от друго ще му мислиш. И в ДМ има човешки пелени, и в местните аптеки и са по-евтини. Само гледай да са плътни. 60 на 40 или колкото там беше размера стигат като големина. Иначе Кокора ползва едни кучешки и съм много доволна от тях.
Купувай сликера, шампоан, балсам, легло, виж с каква храна ще го захранят да имаш от нея и ако не е ок като храна можеш да проучиш и с какво да я смениш. след трета ваксина има такава за бяс и чип, тях вече може и при новия ветеринар да ги направиш, ако прецениш.
Чантите изчакай според мен с кучето да отидеш, както и дрешки, каишки и прочее. Ние имаме и клетка за самолет, ама защото ще я ползваме активно. Иначе няма смисъл май.
Много благодаря Yellow Heart за всички съвети!
Запазвам си всякакво инфо сега. Възползвам се да ви питам и дали сте проучили опциите за пътуване със самолет, защото рових и общо взето е много неясно.. Уж можело с малки породи, но има доста Но-та.
Ние често пътуваме и опцията оставяне в хотел за кучета ще е голяма мъка.. Имаме родители, на които ще разчитаме, но са ни доста далеч, на по 400 км от нас.
Пътуването с кемпера ще е перфектно с кученце , но понякога ни няма за по 3-4 дни , като тези пътувания са бързо планувани и са със самолет. Доколкото чета за кученцата не е много препоръчително и като цяло е мъчение.. Какви са ви впечатленията?

П.С. Muffin.. най-голямото щастие има в тази снимка Purple Heart Най-добрия приятел и пазач си имате!

# 648
Това е много добър въпрос. До колкото съм гледала, много зависи от килограмите на кучето за самолет и хотел впоследствие. За малките породи има повече възможности като цяло. Ако е над 7 кг по-трудно. Ние сме решили да изчакаме есента евентуално за първи самолетен полет. До тогава ще го оставяме на някой за няколко дни.

# 649
Лори е летяла над 30 пъти със самолет/ до България,Сардиния,Сицилия,Норвегия.../Мога да бъда полезна ,с абсолютно точна информация,когато е нужно./ на лични    
                     Muffin,разтапяща снимка!Хайде ред на Бориса с Каду и Бизу...Сиви и нейната банда...Тони с Бубата и Виктор...❤️

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 08:51 от Roo Roo

# 650
  • Варна
Всяка авиокомпания си има конкретни изисквания, публикувани на сайта, но най-общо - в салона позволяват с тегло до 7 кг с транспортна клетка включително, която трябва да отговаря на определени условия. По-тежки кученца - в багажното, пак в специална клетка.
Аз с Изи все още не съм пътувала. Много бих искала, но честно казано малко ме е шубе. 10 килца е. Roo Roo, на мен ще ми е интересно да споделиш ако си имала някакви премеждия и непредвидени ситуации с полетите.

# 651
Мила Didi168,уви почти при всеки полет възниква някаква ситуация.../ негативна...Лори е само 9 кг и  доста грацилна като визия..Принудиха ни да е в голяма клетка за размерите си/ на снимката е малката,с която първо летеше.Това случаен патрул на зоо защитници ,на Мюнхенското летище.Не можела да се завърта добре и не и било удобно.Освен,че билета и в посока стана 200Е/ от 100Е едва мъкнем това чудо тежко....Но,имат изисквания и понеже винаги летим от Мюнхен,там живеем -не смеем да пробваме с по-малката.Писахме молби,жалби...Кара ли са ни спешно да купуваме 2-ра купичка,защото с една не можело.Трябва отделно за храна и водичка.Въпреки,че не бива да и слагаме,за да не
 повръща...Намирала съм бирени фъстъци в България,в купичките...Последно ни счупиха клетката.Какво блъскане и мятане е било...,за да се счупи нещо със сертификат на IATA.Изплатиха ни обезщетение,но...стреса на кученцето???При кацане-първо се сваля всичкият багаж,куфари ...животинките са последни.Лудваш от притеснение докато чакаш. ..

# 652
  • sf
Зоозащитниците защо не впрегнат усилията си за защита да уредят животинките на борда вместо в багажното?! 🙄

# 653
Егати и природозащитниците.

# 654
Да...като цяло никакво отношение...В Норвегия е най-жестоко.Там не може да стъпва на територията на летището.Или в клетката,или на ръце..Навсякъде я вадим веднага,гушкаме,успокояваме...Ходи после до нас,докато излезем. Единствено на италианско летище се събира целият персонал да я закача и се радват от сърце.Тогава всичко минава леко и без стрес.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 08:50 от Roo Roo

# 655
Ние точно до Италия мислехме да ходим пролетта... Кокора ще е крайно тегло между 5 и 7 кг вероятно, като понеже е мъжки към 7 кг ще е сигурно... Няма да стане с клетка в нас. На нас в магазина ни казаха, че не бива кучето да може да се обръща свободно в клетката, защото може да се нарани при полета.

# 656
В жалбата,изтъкнахме,че в по-малката клетка и е сгушено и спокойно.А в тази голяма -може да се търкаля при турболенция.Но...не...голямата е нейният размер...безкомпромисни са.Сега е с клетка,в която реално летят лабрадори примерно.Луфтханза имат 3 размера и това е.Дали е 9кг или 39кг са в този  вариант...Кокорчо трябва да е 8кг заедно с чантата за път,ако е в кабината.Иначе сте за карго като нас,уви...Билет се заявява за кученцето при покупката на вашите,веднага.Но се плаща на летището.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 20:18 от Roo Roo

# 657
  • София
Muffin... ама те са прекрасни! ❤ мамини душици 🥰🥰🥰🥰 Чакаме и другите да се включат! Моите разбойници вече са големи и не са толкова сладки, както преди 6 години /те пак не бяха бебета тогава, но почти/ 🤭

# 658
  • Mediterraneo
Относно шампоаните- за 9 години, откакто имаме кучето, преди 2-3 месеца купих второто шише шампоан! Първо, че я къпя не повече от 5-6 пъти годишно, второ, че с две капки шампоан я опенвам добре и успявам да я изкъпя хубаво. Не му знам марката, не е имала проблеми от него.

# 659
  • Бургас
Кокора ще го държите на диета Simple Smile

Само нас не ни питайте за шампоан. За ужас на Диди - каквото имам подръка. Преди беше бебешки, сега е с душ гела на Лидл, който ми се падна за 1 ст.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт