Избор на Airfryer - тема 4

• 15 320
  • 422
  •   1
Отговори
# 45
  • ГАБРОВО

Според мен, решението с два реотана малко се надценява. Гледала съм множество ревюта, включително сравнителни тестове, които показват, че Дуоблейз-ът няма чак такива предимства пред останалите фрайъри.

В търсене съм на airfryer за печене на пържоли,картофи, бързичко,ако може препоръчате ми на по ниска цена до към 300,че ми идва в повече тези 400

Моята Нинджа е идеална за целта - това е един от най-бързите фрайъри, а цената му е доста под 300 лв:
https://www.tehnomix.bg/frityurnik-ninja-airfryer-xxl-max-pro-af180eu

През декември моделът стана победител в изпитанията на авторитетна потребителска организация в Германия, наравно с Cosori Premium CP158:
https://www.merkur.de/produktempfehlung/haus-garten/heissluftfri … -zr-93477841.html

Ето и едно пряко сравнение, при което тази Ninja (XXL Max Pro) се оказва по-бърза от Cosori TurboBlaze:
https://www.youtube.com/watch?v=LKbC6dwzUWE
Моля да измерителни размерите на този модел Нинджа, който имате. Най-вече дълбочината ме интересува (предно - заден размер), но без дръжката. Накрая ще се окаже, че ще избирам еърфрайер по размер, който ми пасва

# 46
Vilemina харесва ми предложението ти ,кошницата не е малка ,нали, мощността е голяма 2000, и би трябвало да пече всичко добре.А и Филипс в техномаркет за 299 не видях.

# 47
Съжалявам, че те подведох. На осми вечерта, когато бях бясна на фраера ми, влязох в сайта на Филипс и този модел беше 299 лв. в Техномаркет. Даже обмислях да отида и да го видя на място, защото в нашия град показваше, че има ограничени бройки. Сега проверих и вече е 449 лв. Ще го дебна за Великден.

# 48
  • София
Vilemina харесва ми предложението ти ,кошницата не е малка ,нали, мощността е голяма 2000, и би трябвало да пече всичко добре.А и Филипс в техномаркет за 299 не видях.

Да, кошницата не е малка - 22 х 22 см. Домакинството ни е 4-членно и затова гледах по-големите фрайъри - около и над 6 литра.

От печенето съм много доволна, има температури до 240 градуса. В контекста, зададен от Дара, ето едни мои крилца от онзи ден:

Крилцата са мариновани и нарочно са по-препечени, защото ММ и едното дете така ги обичат (аз ги предпочитам златисти, като тези на Дара). Този препечен резултат се получи за под 20 минути, може би 18. Иначе, без допълнителния загар бяха готови още на 15-тата минута.

Дълбочината, измерена в долната част (най-широката) е 28,5 - 29 см, а отзад има малък дистанционер, около 1,5 - 2 см. Като бутна фрайъра назад докато опре в стената, разстоянието от предния му ръб (в долната част) до стената е 30,5 см. Само че най-изпъкналата част (като изключим дръжката) е контролният панел, а от неговия преден ръб до стената разстоянието е 31,5 см. Не знам дали успях да го предам добре Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 23:33 от Vilemina

# 49
Vilemina,чудесно изглежда, а питки пекла ли си .По тв сега имаше реклама на Филипс за 277,но твоя е по добър изглежда.

# 50
  • София
Vilemina,чудесно изглежда, а питки пекла ли си .По тв сега имаше реклама на Филипс за 277,но твоя е по добър изглежда.

Питки не съм пекла, защото не съм много по месенето. Правила съм банички с готови кори, както и разни закуски с готово тесто за пица и с бутер тесто. Това ми беше една от целите за фрайъра - да мога набързо да приготвям на децата храна за в училище. Стават добре, но по-важното - поне 2 пъти по-бързо, отколкото във фурната.

# 51
Aadii, като човек, който замени всичко с Cosori-та, с две ръце и много напълнени кореми на малки и големи, препоръчвам именно вариантите им с два реотана. Да, не са най-бюджетни, но към момента не съм имала нужда от добавяне на други съдове, хартии или каквото и да е за печене. Мият се лесно и не се захабяват (моите поне все още не са). В случай, че не си се разколебала, може да ми пишеш, имам код за отстъпка от официалния им сайт за България.
Здравейте,какво ви е мнението за https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/cosori-dual-blaze-bl-09212699 за 400лв.
В търсене съм на airfryer за печене на пържоли,картофи, бързичко,ако може препоръчате ми на по ниска цена до към 300,че ми идва в повече тези 400

# 52
  • до най-прекрасния мъж
Идвам да "докладвам", за да не заблудя някой. Преди малко пекох крилца - 200°С, 24 мин. Реших този път да не слагам отдолу хартия за печене. След тях сложих замразените картофи от онзи ден. Също без хартия. Добавих и от друг пакет картофи, друга марка (рекламират ги в момента в Кауфланд, 4,49). Първите бяха почти бели, а къдравите жълти, сякаш са изпържени вече. Къдравите се изпекоха за 16 мин.! На белите им трябваха още 8 мин. и пак не бяха добре изпечени. Освен марката (сорт) замразени картофи, значение оказва и хартията на дъното. Замислих се, че замразените неща, които изброих, че се получават добре, ги пека без хартия, а директно на решетката. Е, ще трябва да мия фраера след всяко ползване и да се лиша от хартията. Joy

Къдравите

"Белите" (отгоре)

Ама така кажи, жено! Ами разбира се, че хартията пречи и удължава времето. Как да се върти този въздух, като има хартия върху решетката? Това са доста по-нормални времена за готвене. Днес правих пържени картофи, незамразени. Станаха удивително бързо, за 18 мин. Бях настроила на 25, намалих на 20 и накрая спрях уреда на 2 мин преди края. И то на 180°С. От 1.6 г пържа картофи, тези да ми най-скоростните. Много, много зависи от сорта. Винаги ги правя по една и съща технология, та не е от това.

# 53
Наистина са по-нормални времена за готвене, но пак е по-немощен, сравнен с филипса. Кофти е, че хартията отпада, пазеше го чист.

# 54
Аз писах май, не разбирам ползването на хартии, подложки и прочее. Миенето отнема минутка, нищо не загаря, нищо не изисква усилие за търкане. Малко гореща вода и веро, това е.

# 55
  • ГАБРОВО
Да споделя впечатления от новата поставка-рафт за микровълнова фурна, която поръчах от Емаг. Тази е много добра, стабилна конструкция и идеални за мен размери

Моделът се казва Quasar&co. Предлага се и от сайта Vivre.bg

# 56
Освен, че не се налага миене след всяко ползване, хартията има и друго предимство. Когато правя две или три неща едно след друго, отделената мазнина прегаря и мирише. Онзи ден излях мазнината от крилцата и тогава пуснах картофите, но пак имаше останала на дъното. А за да го измия, трябва да чакам първо да изстине. Затова слагах хартия.

# 57
  • до най-прекрасния мъж
Не мий, почиствай със салфетка останалата мазнина, едва ли е толкова много. Аз често правя по две дози картофи и после кюфтета, не съм забелязала толкова фрапантно да мирише. Но определно кюфтетата стават много по-бавно с хартия. За картофи изобщо не съм и пробвала.

# 58
  • София
Да споделя впечатления от новата поставка-рафт за микровълнова фурна, която поръчах от Емаг. Тази е много добра, стабилна конструкция и идеални за мен размери
Скрит текст:

Супер! Мисля, че и аз ще имам нужда от такава. Може ли да дадете линк, защото не успявам да я открия?

# 59
Скрит текст:

Супер! Мисля, че и аз ще имам нужда от такава. Може ли да дадете линк, защото не успявам да я открия?
И аз ще помоля за точен линк, защото намерих подобна, но искам да поръчам същата.
https://www.emag.bg/organajzer-za-kuhnja-quasar-co-raft-za-mikro … 167/pd/DL0NPDYBM/
Този е от сайта на вивре
https://www.vivre.bg/p-5693146/organaizer-za-kukhnya-quasar-co-r … ch_type=2&ch_id=1

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 15:15 от Пролетно цвете

Общи условия

Активация на акаунт