Избор на Airfryer - тема 4

  • 34 638
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 569
И аз залагам на проблем с машината. Картофите ги пържа на 180°С за 10-15 Мин и довършвам на 205°С за още 10 Мин макс. Някои картофи, в зависимост от сорта, даже се препържват за това време. Месо пека на 180-190°С. Купешки кюфтета ми стават за 12-13 Мин, домашните за около 20-22, но аз ги правя само от плешка, без сланина и вероятно затова по-бавно се зачервяват. Цели бутчета са готови за около 25 Мин. Това време наистина е много, а Версата не е много по-голяма от Вортекс Плюса. Наскоро ги гледах двата един до друг в Технополис.

# 31
  • Мнения: 79
Моля предложете Air Fryer, който ще ползвам само за печене на месо. Ако имате такъв, от който сте доволни, моля споделете. Да мога да опека едно пиле или две пържоли бързо е целта.

# 32
  • Мнения: 24 912
Всеки, в който се побере пилето, ще ти свърши работа Grinning Т.е. едни поне 5 литра кошница, даже по-добре малко повече. Вече ако искаш да е на въртящ се шиш като поле на грил, огледай тези които са като фурничка оформени. Пак трябва да е сравнително малко пилето май де, с най-едрите може и да не стане.

# 33
  • Мнения: 2 877
Важно е мощността да не е под 1800W и достатъчно голям да събере цяло пиле (около и над  5.7л ) ,от там нататък всичко е според бюджета и дали държиш да е марка . Може да си вземеш някой за 500 или друг за 200 Grinning Моят е измислена марка smax 12 литра и върти цели пилета, събира доста повече от 2 пържоли и струваше около 240 лв преди почти 2 години. Скоро го гледах май за 160-170лв.
П.п. относно големината на пилетата,най-много съм въртяла 1.700. По-голямо също се събира на шиша, но проблема е че при въртенето крилцата дори и да са забити с клечка за зъби пак опират в дъното на уреда. Като опират не се върти както трябва и не би се опекло. Ако съм взела голямо пиле ,просто не го въртя на шиша,ами го слагам да се пече върху решетката и обръщам веднъж

# 34
  • София
  • Мнения: 2 186
Моля предложете Air Fryer, който ще ползвам само за печене на месо. Ако имате такъв, от който сте доволни, моля споделете. Да мога да опека едно пиле или две пържоли бързо е целта.
Предлагам ти Ninja Air Fryer Max Pro Hot Air Fryer, 6.2 L, AF180EU
Има и по-ниска кошница, който ще става само за пържоли/бутчета и др. подобни, но няма да можеш да печеш цяло пиле.
Ninja PRO Air Fryer Hot Air Fryer, 4.7 L, AF140EU
Не ти слагам линкове от амазон, защото ги няма налични там - много се купуват и постоянно липсват. Аз имам малкия.

# 35
  • Мнения: 15 116
Първоначално пекох картофите на 195°С, като видях, че не напредват грам, след 15 мин. увеличих на 205°С. Няколко пъти ги разбърквах. Ако уредите ви са ИП и пекат замразени картофи за 15 мин., явно проблемът е в уреда. Със замразени багети, банички, лидълски питки,  кренвирш с кашкавал и принцеси с кайма, няма проблеми.
Лятото пекох пресни картофи с бутчета, добре се получиха, но за 50 мин. Те и във фурната щяха да станат за толкова. Като включим и 5 мин. загряване на уреда...


Бутчетата също изпече добре, но пак за дълго време.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:26 от Dara888

# 36
  • Мнения: 4 639
От седмица съм с Philips. Досега не съм ползвала такъв уред. Не готвя много.
Пекох пиле, по съвет на майка ми го прерязах по средата (нещо като “пеперуда”, ако мога така да обясня), после го сложих цяло и се получи чудесно. Пекох и готови хапки, картофени кюфтета, които аз направих, също и зеленчуци. Simple Smile
Всичко се получи много добре.
Модела е този:
https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/philips-hd9285-96-09218327

# 37
  • някъде другаде
  • Мнения: 3 709
От малък фраер няма никакъв смисъл дори и за сам човек. Гори един и същ ток като големия, не пести място защото разликите в размера са някакви сантиметри, но малкия събира нищожно количество храна, докато големият събира и малко и много.

Моя е Косори с двете кошници. Много съм доволна. За един човек , когато го ползвам пускам само едната , но за повече си печа на един път.

# 38
  • Мнения: 382
Здравейте,какво ви е мнението за https://www.technomarket.bg/gotvene-na-para/cosori-dual-blaze-bl-09212699 за 400лв.
В търсене съм на airfryer за печене на пържоли,картофи, бързичко,ако може препоръчате ми на по ниска цена до към 300,че ми идва в повече тези 400

# 39
  • Мнения: 2 877
Това косори е чудесен избор. С два реотана ,освен пържоли и картофи при които няма да се налага обръщане/бъркане , съвсем успешно ще си печете и разни тестени, които малко трудно стават в уред само с горен реотан.
Иначе и 300лв не е нисък бюджет,за тези пари можете да си харесате някоя нинджа или инстант пот

# 40
  • Мнения: 15 116
За 299 лв., в момента има Филипс на промоция в Техномаркет. Уредът е голям, до 6 порции, но линк не мога да дам, че компютърът ми е с ограничения и не отваря сайта.

# 41
  • Мнения: 523
Здравейте, съвсем нищо не разбирам от еър фраери, ще купувам подарък за близък, двама възрастни, никога не са имали фраер. Спряла съм се на Филипс, серията 5000, ще ми препоръчате ли моля модел, което да е с добри показатели. Разбирам, че наличието на два реотана е предимство, но не мога да разбера дали тази серия на филипс има два реотана. Благодаря

# 42
  • София
  • Мнения: 2 451

Според мен, решението с два реотана малко се надценява. Гледала съм множество ревюта, включително сравнителни тестове, които показват, че Дуоблейз-ът няма чак такива предимства пред останалите фрайъри.

В търсене съм на airfryer за печене на пържоли,картофи, бързичко,ако може препоръчате ми на по ниска цена до към 300,че ми идва в повече тези 400

Моята Нинджа е идеална за целта - това е един от най-бързите фрайъри, а цената му е доста под 300 лв:
https://www.tehnomix.bg/frityurnik-ninja-airfryer-xxl-max-pro-af180eu

През декември моделът стана победител в изпитанията на авторитетна потребителска организация в Германия, наравно с Cosori Premium CP158:
https://www.merkur.de/produktempfehlung/haus-garten/heissluftfri … -zr-93477841.html

Ето и едно пряко сравнение, при което тази Ninja (XXL Max Pro) се оказва по-бърза от Cosori TurboBlaze:
https://www.youtube.com/watch?v=LKbC6dwzUWE

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 17:14 от Vilemina

# 43
  • Мнения: 6 806
Може ли да споделите опит каква посуда ползвате за функцията "претопляне", ако трябва да се претопли нещо по-течно - например супички или яхния със сосче? За сухи работи ми е ясно, силиконовите форми вършат работа, но за по-течни?

# 44
  • Мнения: 15 116
Идвам да "докладвам", за да не заблудя някой. Преди малко пекох крилца - 200°С, 24 мин. Реших този път да не слагам отдолу хартия за печене. След тях сложих замразените картофи от онзи ден. Също без хартия. Добавих и от друг пакет картофи, друга марка (рекламират ги в момента в Кауфланд, 4,49). Първите бяха почти бели, а къдравите жълти, сякаш са изпържени вече. Къдравите се изпекоха за 16 мин.! На белите им трябваха още 8 мин. и пак не бяха добре изпечени. Освен марката (сорт) замразени картофи, значение оказва и хартията на дъното. Замислих се, че замразените неща, които изброих, че се получават добре, ги пека без хартия, а директно на решетката. Е, ще трябва да мия фраера след всяко ползване и да се лиша от хартията. Joy



Къдравите


"Белите" (отгоре)

Общи условия

Активация на акаунт