Избор на Airfryer - тема 4

• 26 916
  • 656
  •   1
Отговори
# 645
Моля те дай по-подробна рецепта за скариди,че отдавна искам да пробвам...благодаря Simple Smile
Със започването на учебната година новият ни Cosori turbo tower всеки ден е в действие Simple Smile Много съм доволна - вече доста вкусотии направихме на него, а мъжът ми доста активно го ползва Simple Smile
Онзи ден направих страхотни скариди на него - станаха хрупкави, просто перфектни. Вярно, че и рецептата беше топ (фенка съм на морските дарове и много се ровя за рецепти), но определено нацелих и програма, и времетраене. Използвах програма Roast на 230градуса за 7-8 минутки, като обръщах, нищо, че има и долен реотан Simple Smile Яд ме е,че не се сетих да снимам.
Смело мога да заявя, че съм много доволна точно от този модел.

# 646
Какво мислите за продуктите на Rohnson? Има няколко варианта в метро на промоция.
Семейството ни е четиричленно. Ще ни бъде ли достатъчен? Кои марки са хубави освен Филипс? Как са продуктите на тефал?

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 15:36 от petko_petkov

# 647
  • Paris, France
Идете и вижте в някой магазин колко е голяма кошницата на 8 литров уред, не непременно този и най-вече колко и е широко дъното! Толкова ще може да нареждат на един ред. Познавам 4 и 5 членни семейства с 5-6 литрови уреди, които са им предостатъчни и такива, на които 10л едвам им стигат, та са купили още един уред.

Уредите на кучите марки вършат работа, но нямат функциите и бързината на скъпите марки. Само марката нищо не означава. Тя е последното, което бих гледала за такъв уред. Всички марки имат по няколко модела, които се различават като характеристики, качество на покритието и корпуса, дали имат долен реотан. За мене долният реотан е супер важен в малък уред, за други не е. Този има ли? Колко му е максималната температура? Аз бих искала да вдига до поне 220°, но модели с 220° и долен реотан са голяма рядкост. Важно ли ви е да е тих?

За подобна или леко по-висока цена бих взела 8л Cecotec с долния реотан, че е и 2200W и загрява доста бързо. Върнете се 5 страници назад! Слагала съм линк със сравнение между Turbо blaze и уред за 45 лева със същия обем. Има показани доста печива. И двата нямат долен реотан.

# 648
  • Sofia
Здравейте,

Препоръчаха ми Нинджа - дали има доволни потребители на тази марка ?

# 649
Опитах да потърся, но без резултат. Някой дали използва Ninja Foodi MAX PRO AG651? Доволни ли сте от уреда и бихте ли го препоръчали, като комбиниран такъв или е по-добре да се вземе само airfrier?

# 650
  • Paris, France
Max Pro не е комбиниран уред и няма налягане. Air fryer си е. Супер готви, много по-равномерно, от повечето подобни уреди. Ужасно трудно се чисти, обаче. Поне 5-6 съм се мъчила да чистя и след кански усилия половината все още не работеха, дори изчистени. Датчикът на капака като се замърси от мръсотия, спира да отчита кога е затворен капака и уредът не тръгва. Не знам защо не им слагат лесно свалящи се горни скари, та да се чистят лесно. Пиша за уреди на студенти, които не са се сетили да ги почистят докато от загоряло не спрат да работят. С редовно чистене може би няма да е така.

Покритието е малко хлабаво, но пак, не знам дали не е от грешка в употребата, защото съм виждала уред, който е като нов след 3г употреба и такъв, на който съдът за нищо не става, освен за пица върху хартия.

Само за пържени картофи не е идеален. За всичко друго - пържоли, риба, Yorkshire pudding, тесто, пица е май най-добрият, който съм виждала.

Заема доста място на плота, но храната от него се вади супер лесно, защото е плитък и отворен горе.

Обслужването на Нинджа е добро. След гаранция - не знам.

# 651
Max Pro не е комбиниран уред и няма налягане. Air fryer си е. Супер готви, много по-равномерно, от повечето подобни уреди. Ужасно трудно се чисти, обаче. Поне 5-6 съм се мъчила да чистя и след кански усилия половината все още не работеха, дори изчистени. Датчикът на капака като се замърси от мръсотия, спира да отчита кога е затворен капака и уредът не тръгва. Не знам защо не им слагат лесно свалящи се горни скари, та да се чистят лесно. Пиша за уреди на студенти, които не са се сетили да ги почистят докато от загоряло не спрат да работят. С редовно чистене може би няма да е така.

Покритието е малко хлабаво, но пак, не знам дали не е от грешка в употребата, защото съм виждала уред, който е като нов след 3г употреба и такъв, на който съдът за нищо не става, освен за пица върху хартия.

Само за пържени картофи не е идеален. За всичко друго - пържоли, риба, Yorkshire pudding, тесто, пица е май най-добрият, който съм виждала.

Заема доста място на плота, но храната от него се вади супер лесно, защото е плитък и отворен горе.

Обслужването на Нинджа е добро. След гаранция - не знам.
Благодаря! Имали сме много отдавна Tefal Actifry и горе долу по него мога да съдя, че ако пропуснеш чистене, след това няма връщане назад. Него го използвахме почти и само за картофки обаче, и дори и при малко ползване, започна да се разпада. Искам сега да купя по-функционален уред.
А пържените картофки, защо не стават в Ninja-та?

# 652
  • Paris, France
Не пиша, че не стават в Макс Про, а че не стават толкова добре, колкото в други модели на Нинджа. Стават си и прилично, но не колкото в синята Манджа с двете чекмеджета, примерно. Давам я нея за пример, защото съм ги видяла правени в двата уреда, едновременно. Всичко друго стана по-добре в Макс Про.

# 653
  • София
Здравейте,

Аз ползвам Нинджа от 1 година. Много съм доволна. Моята е малка, 4.7л, но с широка скара и събира достатъчно количество - зависи какво, за пържени картофки малко уреди са достатъчни за повече от 2 души.

# 654
  • София
Здравейте,

Има, писала съм в тази тема неведнъж, чак вече ми е неудобно да повтарям хвалбите, че става като реклама. Имам AF180EU, взех я след подробно проучване и сравняване с модели на други топ марки като Cosori и Instant (Vortex).

Cosori Turbo Blaze остана на второ място в личната ми класация, заради някои дреболии като заключването на чекмеджето, заради което трябва да извършваш допълнително действие при абсолютно всяко отваряне.

На мен ми трябваше единичен 6-литров еърфрайър с чекмедже и затова не съм правила сравнения с други видове като тип фурна, двуетажни, „двучекмеджетни“ и двойноразмерни. Комбинирани уреди тип „Х в 1“ също бяха извън полезрението ми.

# 655
  • София
Моля те дай по-подробна рецепта за скариди,че отдавна искам да пробвам...благодаря Simple Smile

Заповядайте Simple Smile Следвам дамата във фейсбук, има и други много добри рецепти.
Иначе следвах 1:1 тази рецепта и станаха перфектни. Единствено при чистенето не махах шлюпките изобщо, защото така остават сочни. Само изчистих с къдрав нож червото по гърба. Успех и да ви се получат много вкусни Simple Smile

# 656
Здравейте, чудя се кое е по-удачно за мен. Голям фрайер 6 литра например или такъв с две чекмеджета. Пека основно картофи за децата, печени зеленчуци, кюфтета, крилца. За цяло пиле и манджи си имам фурна.
Вече се примирих, че ще е тефлон или керамика, макар че първоначално исках да избегна тефлона.

Общи условия

Активация на акаунт