Избор на Airfryer - тема 4

  • 31 686
  • 750
  •   2
Отговори
# 690
  • Мнения: 382
Моля за малко помощ - как стои въпроса с гаранцията на уред закупен от немски амазон , никъде не пише за гаранционни условия , също така не съм поръчвала от амазон - къде ще ми доставят уреда , как се плаща - може ли при получаване ? Освен стойноста на уреда нещо друго заплаща ли се ?

# 691
  • here and now
  • Мнения: 5 730
Гаранцията е стандартната за ЕС. При проблем, връщате уреда за тяхна сметка и ви връщат парите. Доставката е до адрес, безплатна над определена сума с доставчик Амазон(има и други доставчици както в Емаг например). Плаща се с карта.
Има тема за Амазон. Може да погледнете последните няколко, да добиете представа.

# 692
  • Paris, France
  • Мнения: 17 628
Vilemina, и в малка или голяма конвекторна фурна вентилаторът може да се включи и без горен реотан, само на долен. Долният реотан е удобство и за малки количества храна, и за малки парчета месо, защото позволява по-рядко или никакво разтръскване и за някои ястия няма обръщане, а това е голямо удобство. Поне за мене е много нужна функция, защото съм ползвала уреди без долен реотан и виждам разликата.

Много хора, които готвят основно месо, предпочитат уред без долен реотан, защото нагрява дъното и загаря изтеклите мазнини, които правят пушек, повече миризма и после по-трудно се мие чекмеджето. Също за големи парчета месо, които трябва да са изгорели отвън и сурови вътре е ОК да няма долен реотан.

Ако се пекат зеленчуци в уред без долен реотан и не се остави достатъчно място между тях, времето е като във фурна, а и трябва да се обръщат. В уред с долен реотан могат да се наредят на два реда ако се докупи етажерка и така стават по-бързо.

А за печенето на хляб и кекс - хлебарсккте и сладкарски изделия изискват доста време печене и в голяма фурна хабят енергия. Точно в air fryer стават бързо и лесно без хамалогия.

# 693
  • Мнения: 5 875
Момичета, извинявам се ако темата вече е разисквана, но с 4 месечно бебе не смогвам да изчета назад.
Трябва ни AirFryer, голям, с две отделения.
И тук идва вечният въпрос - Ninja или Instant Pot?

Виждам, че няма съществена разлика във функциите и начинът на работа, та нещата опират до това, коя марка е по-добра.

# 694
  • София
  • Мнения: 2 064
Момичета, извинявам се ако темата вече е разисквана, но с 4 месечно бебе не смогвам да изчета назад.
Трябва ни AirFryer, голям, с две отделения.
И тук идва вечният въпрос - Ninja или Instant Pot?

Виждам, че няма съществена разлика във функциите и начинът на работа, та нещата опират до това, коя марка е по-добра.
И двете марки са добри, затваряш очите и стреляш. Провери за цени в Амазон, обаче, че нашите тук се оливат често.

# 695
  • Мнения: 382
Instant Pot с какво покритие са ?

# 696
  • София
  • Мнения: 2 064
Аз съм с Нинджа еърфраер и клоня към него ако ще трябва да избирам сега. Инстант Пот имам мултикукър, само налягане. Еърфраерите им трябва да са с керамично покритие, не може да са стоманени.

# 697
  • Варна
  • Мнения: 6 007
Вчера в Кауфланд видяхме еър фрайър на Berlinger haus. По описание е 1600 вата, 200 градуса и 6,15 л. Най-много ме устройва цената 90лв, но все пак реших да ви попитам някой има ли го и доволен ли е? Попадали ли сте на мнения за него?

# 698
  • София
  • Мнения: 128
Здравейте,
искам да се допитам до вас преди да се обърна към Косори.
Накратко - имам Turbo Tower съвсем отскоро, наистина съм много доволна от уреда, писах доста в тази тема, но вече втори опит правя за баница и не се получава. Пека я в долната кошница, която е с горен и долен реотан, използвам програма Bake 165 градуса. Ами какво да ви кажа - баницата се изпича неравномерно - отгоре тръгва да изгаря, а отдолу и вътре стои сурова.
Първият път пекох баницата на решетка и понеже беше сурова отдолу, реших, че следващият път ще пека директно на дъното на кошницата. Ами резултатът пак е същият. Наложи се да я обръщам и въпреки това в средата беше сурова, та я допичах на голямата фурна. Явно долният реотан е слаб. Сега като се замисля и при други ястия го забелязвам, но там винаги разбърквам и не е толкова очевидно.

Според вас това за рекламация ли е или да се примиря, че този модел просто си върви с този дефект?



# 699
  • Мнения: 16 813
ral, пробвай първо да печеш само на долен реотан, примерно 15 минутки. Горният е по - силен от долния и затова става така.

# 700
  • Мнения: 125
Здравейте!
Някой дали ползва новото Ninja Crispy със стъклени купи? Мнения?

# 701
  • София
  • Мнения: 128
ral, пробвай първо да печеш само на долен реотан, примерно 15 минутки. Горният е по - силен от долния и затова става така.

До колкото знам този модел няма опция само за долен реотан. Ако има, можеш ли да ме насочиш откъде се пуска? Dual blaze има само долен - бях писала, че майка ми има такъв и затова знам.

# 702
  • Мнения: 16 813
Ако няма тая опция, няма как. В упътването?

# 703
  • Мнения: 10 378
Сложи си модела да го видим из нета.

# 704
  • Paris, France
  • Мнения: 17 628
Идва ми на ума да се покрие с алуминиево фолио първите 15 минути, така че парата от плънката да не се изпарява бързо от вентилатора и да сготви вътрешността. Фолиото ще трябва да е на цял лист и да се подпъхне под баницата, та да не го издуха вентилаторът. 

Ако имате газови котлони, вариант е да се сложи в тиган със същата форма, да се захлупи с капак и да се сложи на слаб котлон 20 минути. Хем се изпича дъното, хем се надига повече от идващия отдолу горещ въздух. Ама пък после е по лесно директно да се обърне на чиния и после да се върне в тигана, отколкото да се пъха в дълбокото чекмедже на fryer.

Off - на мене баница на сач на газов котлон ми харесва много повече от баница в air fryer. Същото с хляб.

Общи условия

Активация на акаунт