Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 785
  • 360
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Тъй. За това гледаш да направиш всички тестове преди да се съберете. Особено този с разговора с бившата и как точно говори с нея.

# 331
На мен още по малко ми си струва логично на втората седмица от съвместно то съжителство да чуеш ,че бившата и той все още се обичат .Да знаеш че е на работа, а всъщност да се разкарваш с нея .Ти да се терзаеш че той не вижда детето си ,а той всъщност си ходи при нея ,и най вече да си споделила че се притеснявам дали аз не съм причината за това и да не получиш никакво обяснение .Не логично е бившата да ти се обади и да ти държи сметка ,като на нейн мъж .Аз в доста случай имах чувството че наблюдавам разговор между мъж и жена, в който жена му държи сметка че той си е хванал любовница. Мисля премислям и логика не намирам в доста неща. Да хващаш нов партньор и да не го запознаваш с детето ти ,т.с .преди да предприемеш тази стъпка детето и тя да са се опознали .Моята цел беше като пиша тук просто да дам съвет.

В крайна сметка, как се разделите? Той ли поиска раздяла, след като от втората седмица ти е обяснил, че още е влюбен в бившата, ама ти си продължила да се натискаш и да се чудиш как да го дариш с дете.

# 332
Аз пойсках раздялата .Почна с токсичното поведение  .Родителите ми такива /онакива ,аз лоша домакиня .Стана злобен, защото казах че не е ОК .

# 333
Години преди да се омъжа съм имала кратък дейтинг опит с разведен с две деца. Струваше ми се напълно ок, при положение, че аз обичам деца. За щастие, отношенията ни не се задълбочиха, той си се събра с друга разведена.
Вече от позицията си на жена с две деца, поглеждайки назад, си плюя в пазвата и съм щастлива, че съдбата ме е опазила и сечудя къде ми е бил акълът. Един разведен мъж с дете винаги, ако е нормален, ще отделя време и финансов и емоционален ресурс за наличното вече дете, което ЩЕ е за сметка на наше потенциално дете. Конфигурациите са много сложни, навигацията в тях е трудна и изобщо не бих си го причинила. Да не говорим, че аз бях много по-млада от него, необременена, а той обременен с развод и две деца, ми четеше лекции как не трябва да гледам кариера, а трябва да гледам отношенията си с хората, защото него заради това го била зарязала жена му --работохолизъм. Еми, пич, аз не съм на твоите години, нямам твоята опитност, нямам твоите грехове...не съм на твоя акъл, не ми натрапвай гледната си точка.
Та за себе си--абсолютно съм против връзките със значително по-възрастни мъже, с разведени мъже с деца, и изобщо с всякакви мъже, които не са на разположение емоционално и финансово на моите деца Simple Smile) На мен с един всеотдаен и любящ мъж и баща на децата ми не ми е лесно, представям си какво ще ми е с разведен мъж с чужди деца да правя семейство. И като знам как и с каква сила обичам децата си, никога не бих обичала или приела предишните деца на мъжа си като моите. Но това не съм го знаела и усещала преди да имам деца. Мащехата си е мащеха, сори, но не ми се занимава. Нито една млада жена не трябва да си го причинява, ако има избор. Освен ако не е поискала съзнателно да бъде с женен мъж и да го разведе. Не, че е яко, но поне ТЯ съзнателно е причината за развод. Някакси по бих го приела, но млада жена ей така да тръгне с разведен с дете да си губи времето, ми се вижда прецакня.
Много по-добре млад, необременен мъж, с който да преживеете заедно цялото вълнение от създаване на семейство, а не за него да е been there done that.

Честно, за себе си предпочитам да съм в ролята на старата съпруга, оставена заради 20 годишна красавица, отколкото в ролята на 20 годишната красавица, ковто трябва да се съобразява с други деца, бивша съпруга и най-важното -- да дели пари, внимание и всичко останало с тях. Това си заслужава за 20 годишната само и единствено ако говорим за милиони.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 11:33 от MariyaHris

# 334
Често ,виждам и тук ,като се говори за такива отношения веднага се започва ,като се слага отпред детето. Като казваш ,че прекалено близки отношения с бившият не ти е ОК ,се започва с -Ама ,ти какво искаш да не си търси детето?Или ,ти ревнуваш от детето!
Имам близка приятелка с малко дете на 8 г(син),която е разведена. При нея не стоят нещата така. Един пример ще дам с нея .Трябваше и двамата да идат с бившият й на родителска среща .Тя става облича се ,обажда се на бившият, като му казва че в пет ще бъде в училище. При няколко разговора между тях ,е било по следният начин .
-Здравей, утре в колко ще вземеш детето ?Той има нужда от нови маратонки, ти имаш ли време да му ги купиш ?Ако нямаш пари ми прати .Айде чао и поздрави в къщи .
Докато при мен не беше така.
-Ти сега с новата, ти мен ме забрави .
Сега ката ти роди дете ,аз за теб няма да съществувам и пр .
Като трябва да се ходи нещо за детето ,той ще трябва да я къчи в колата ,а детето въобще го няма.
Мисля ,те казват че в мен е проблема, че детето ми е проблема, че аз съм луда и побъркана .
Обясняват че все още се обичат. През цялото време ,само веднъж видях детето и пр.
Мисля, дали проблема е в мен?Расъждавам и не мисля, и не мога да приема такива отношения.

# 335
  • София
Ти дете имаш ли? Не.
Хайде остави драмите на разведените на разведените и се занимавай с нещо друго.
Аз примерно, не мога да говоря с бащата на детето на никакви теми, без да се заяде, съответно съм спряла ВСЯКА комуникация с него.

# 336
С бащата на детето се говори само за детето.
Редки са случаите и възможностите за приятелство след развод.

# 337
  • Пловдив
Цитат
Мисля, дали проблема е в мен?Расъждавам и не мисля, и не мога да приема такива отношения.

Стига си мислила! Наливай си виното , ближи си раните и ще ти мине.Не е лесно , много е гадно и шибано ама .........
Другият път ще знаеш за какво да гледаш и къде да тръгваш. Има живот и след това .....

# 338
Често ,виждам и тук ,като се говори за такива отношения веднага се започва ,като се слага отпред детето. Като казваш ,че прекалено близки отношения с бившият не ти е ОК ,се започва с -Ама ,ти какво искаш да не си търси детето?Или ,ти ревнуваш от детето!
Имам близка приятелка с малко дете на 8 г(син),която е разведена. При нея не стоят нещата така. Един пример ще дам с нея .Трябваше и двамата да идат с бившият й на родителска среща .Тя става облича се ,обажда се на бившият, като му казва че в пет ще бъде в училище. При няколко разговора между тях ,е било по следният начин .
-Здравей, утре в колко ще вземеш детето ?Той има нужда от нови маратонки, ти имаш ли време да му ги купиш ?Ако нямаш пари ми прати .Айде чао и поздрави в къщи .
Като трябва да се ходи нещо за детето ,той ще трябва да я къчи в колата ,а детето въобще го няма.
Мисля ,те казват че в мен е проблема, че детето ми е проблема, че аз съм луда и побъркана .
Обясняват че все още се обичат. През цялото време ,само веднъж видях детето и пр.

Поне три пъти ти писах в тази тема, давайки ти съвет, ама ти държиш да тъпчеш едно и също явно. И другите ти го казаха, не се занимавай повече, дори и да разсъждаваш, никого няма да промениш. Продължавай си живота, стига терзания по тази тема, ясно е че с този човек не сте били един за друг и това е окей. Просто давай напред.

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 16:31 от MissBabyJane

# 339
Пак съм аз след като виждах всички червени знаци ,но все пак излизах с този човек. Сега към днешна дата се чувствам емоционялно много зле с него цялата комуникация е напрегната не се разбираме.. Дори не знам какво ме задържа да не го блокирам ,нямала съм нищо с него .. А преди да се запознаем бях в дупка случиха ми се много лоши .. едвам излязох от тази дупка и сега този човек обърква емоциите и мислите ми.. Как да постъпя

# 340
Сън, по принцип не ровя в старите мнения на потребители, но понеже ти забравих казуса, погледнах назад. Много трагедии си преживяла за краткия си живот и понеже дълго си била с един човек, който явно е бил изключително свестен, нямаш опит с мъжете и хората като цяло.
Според мен се хващаш с този неподходящ човек, защото искаш да пресъздадеш отношенията, които си имала преди. Разбирам те и ти съчувствам, но избързваш и влагаш усилия и емоции в една загубена кауза. Не е проблемът, че този има дете. Има много по-големи и червени флагове при него. Той ти мърмори, отегчава те, дрънка ти за бившата и ти губи времето, мрънка ти и се оплаква. Кара те да се чувстваш зле, вместо да те кара да летиш. На всичкото отгоре и секс не сте правили и нямаш представа дали и там не е тотал щета. Звучи ужасно за мен! Според мен прекъсвай отношния рязко, не му се обяснявай, не хаби повече енергия за него. Блокирай го, изчисти си мислите и се успокой.
Сигурна съм, че човек за теб ще се появи, но трябва да си балансирана и спокойна. Сега ми се струва, че не си в състояние да прецениш дали един мъж е подходящ и се хвърляш все едно изтърваш последния влак, а това далеч не е така.

Успех ти желая и горе главата!

# 341

Абе,мила, ти хубаво разсъждаваш, ама помисли от позицията си на млада жена, за чий ти е изобщо разведен мъж (с дете)? То е ясно, че винаги всеки ще тегли чергата към себе си. За разведената с дете бащата на детето й е баща на детето й и като абсолютен минимум е източник на средства за детето и ти си заплаха за това. За детето, ти си конкуренция за вниманието на тати, а ваше бъдещо дете е заплаха за ресурс, за обич за всичко.  На теб самата за какво ти е това?Има около теб хиляди млади мъже все още "нехванати". Къде се буташ да си трето колело? Мани ги ония да си оправят отношенията, ти създай здраво семейство с необременен мъж. Много философски гледаш на нещата, а истината е, че такива отношения не са за младо момиче. С нищо не е по-интересен един разведен от един ерген. Ако този човек беше такава звезда(примерно финансово,визуално,всякак), щеше активно да го е развела някоя и да е с нея. Това, че сте се разделили с тоя, е много хубаво нещо за теб лично.

# 342
Сън, по принцип не ровя в старите мнения на потребители, но понеже ти забравих казуса, погледнах назад. Много трагедии си преживяла за краткия си живот и понеже дълго си била с един човек, който явно е бил изключително свестен, нямаш опит с мъжете и хората като цяло.
Според мен се хващаш с този неподходящ човек, защото искаш да пресъздадеш отношенията, които си имала преди. Разбирам те и ти съчувствам, но избързваш и влагаш усилия и емоции в една загубена кауза. Не е проблемът, че този има дете. Има много по-големи и червени флагове при него. Той ти мърмори, отегчава те, дрънка ти за бившата и ти губи времето, мрънка ти и се оплаква. Кара те да се чувстваш зле, вместо да те кара да летиш. На всичкото отгоре и секс не сте правили и нямаш представа дали и там не е тотал щета. Звучи ужасно за мен! Според мен прекъсвай отношния рязко, не му се обяснявай, не хаби повече енергия за него. Блокирай го, изчисти си мислите и се успокой.
Сигурна съм, че човек за теб ще се появи, но трябва да си балансирана и спокойна. Сега ми се струва, че не си в състояние да прецениш дали един мъж е подходящ и се хвърляш все едно изтърваш последния влак, а това далеч не е така.

Успех ти желая и горе главата!
Благодаря много ! Аз преди дългата ми връзка съм имала и други връзки и се е случвало да са с неподходящи мъже . Явно сега и периода ми е такъв ,че съм по емоционална и не съм решителна ,страшно объркана. Ще опитам да си върна спокойствието ,а относно този мъж,той няма място в живота ми не ми носи спокойствие ,а само нерви и ме прави още по-объркана.. Както каза и ти ,не сме правили нищо така ,че няма смисъл да го мисля толкова ..

# 343
Sunn94 приключвай докато е време .Вие още не сте спали заедно т.с .не си създала емоционална връзка с него .Той те натоварва от сега ,а не си представям всичките тези драми с тава което аз преживях .Мислиш че при теб ще е различно ?Я ,напиши в Гоогле ,какво е да имаш връзка с разведен мъж с дете ?Има стотици истории с един и същ сценарии. Да са писани от един и същ човек ?Не вярвам !Яд ,ме е ,защото само леля ми ме предупреждаваше за него ,а аз я мислех за враг .И ,пак повтарям ,дори и да се описват тези връзки за нормални ,че няма лошо в тях ,и да се дават положителни примери ,не вярвам !!!!! Шансът ,да се получи успешна връзка ,особено разведен с дете ,и човек без дете ,е такъв ,все една да срещнеш черна пантера в Шумен. Проблемите ,които аз описах  по горе ,може да се появят включително и ако двамата са разведени с деца .Свой чужд трудно става .

# 344
  • София
Аз твърдо вярвам в "ожени се за равен на теб". Т.е. - ако си млада жена без ангажименти, с образование и професия, си търсиш мъж без ангажименти, на подобна възраст, с образование и професия, желателно от твоето населено място.
Безумно е да се пънеш да се събираш с мъж с тотално различен начин на живот.

Общи условия

Активация на акаунт