Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 17 044
  • 360
  •   1
Отговори
# 105
  • Наблизо
Трудно е, но не е висше образованието. Висше е магистратура.

Не знам как е във Франция, но в България бакалавър Е висше образование.
Висше е.Според Болонския процес,висшето е разделено на три категории - бакалавър,магистратура и докторат.Бакалвър-180 учебни кредита,магистратурата 120 и докторатът и той 180.

По темата.Има ужасни бивши,но не приемам че бащите са втора категория родител и е нормално да абдикират.
Всъщност,имам колежка,която с партньора си отглеждат нейното и неговото дете.Майката го вижда спорадично.Пък нямал бащата не знам какви хормони.
Просто не е вдетинен егоист.

# 106
Трудно е, но не е висше образованието. Висше е магистратура.

Не знам как е във Франция, но в България бакалавър Е висше образование.
Висше е.Според Болонския процес,висшето е разделено на три категории - бакалавър,магистратура и докторат.Бакалвър-180 учебни кредита,магистратурата 120 и докторатът и той 180.

По темата.Има ужасни бивши,но не приемам че бащите са втора категория родител и е нормално да абдикират.
Всъщност,имам колежка,която с партньора си отглеждат нейното и неговото дете.Майката го вижда спорадично.Пък нямал бащата не знам какви хормони.
Просто не е вдетинен егоист.
И ,аз това обяснявам.Има свестни мъже които си търсят детето,гледат си детето ,плащат си за детето,но не могат да го виждат заради токсичната мама .
Егото на мъжът е много крехко и като постоянно се кастрира при срещата с мамата , която по закон му е никаква си бият камшика.

# 107
Токсичните майки, които не си дават детето са в пъти по-малко от безотговорните бащи, на които не им се занимава с него. И е най-лесно и приемливо да кажат, че бившата не го дава. Но пък за сметка на това даже не плащат издръжка или плащат минималната такава. Толкова им е зор за детето.

# 108
  • София

И ,аз това обяснявам.Има свестни мъже които си търсят детето,гледат си детето ,плащат си за детето,но не могат да го виждат заради токсичната мама .
Егото на мъжът е много крехко и като постоянно се кастрира при срещата с мамата , която по закон му е никаква си бият камшика.
Как така не си виждат детето, заради токсичната мама? Първо, децата не са за виждане, а за гледане. Второ, ако и егото на мамата е крехко никой няма да гледа това дете ли? Трето, издръжките са толкова смешни, че с увеличаването на минималната заплата сигурно 90% вече са под новата минимална издръжка от 270 лв, защото са били на предишните минимални от 150 или 200 лв и за увеличение трябва да се води дело.
На крива ракета и космоса и пречи.

# 109
При развод ако не е на лице насилие ,защо попечителството да не е споделено ? Какво прави жената при развод? Бясна на таткото си взима детето и се съгласява на някаква си там издръжка.Така , както тя е майка, така той е баща! Защо да не гледа детето на равно с майка? После жената си скубе косите и детето става инструмент за отмъщение.Изключвам случаите когато има домашно насилие.Жените сами си го правят.

# 110
Не винаги може да е споделено попечителството, ако родителите живеят в различни градове примерно. Другото е, че масово бащите тук дори не се замислят за такова при развод/раздяла и смятат, че автоматично детето трябва да живее с майка си, а те само проверяват минималната издръжка, стандартния режим на свиждане, който я спазват, я не, и толкоз.
Колкото случаи има на споделено попичителство около мен, все от майката генерално идва идеята, а бащите не рядко оревават света, че детето е при тях половината време и основно в това време го отглежда някоя баба или нова жена, но пък те се изкарват велики мъченици, че имат дете за отглеждане.

# 111
Какво да ви кажа? Култура!На мен мисълта ми беше друга .Не всяка втора жена го играе лошата мащеха за да не си вижда един мъж детето и не разбирам, защото бившата скача на новата (която и хабер си няма от тези отношения).
Защо хората се захващат с разведени с деца ?Ами ,те го играят перфектният мъж, както беше при една моя позната.Бившата била мърла , сексът с нея бил ужасен,ако не е било детето,нямало да иска да е вижда до гроб и пр .Тя му върза и се оказва че всеки ден виси на кафе при нея ,а детето въобще го няма с тях. .С едно съм съгласна, когато става дума за връзка с разведен -три пъти мери , един път режи.Сещам се за един друг случай в който двама (и то разведени с деца),се събраха . Мъжът се грижеше за нейното дете като свое ,а тя неговото постоянно го навикваше .В такива случаи чуждо свое много рядко да ти стане.

# 112
При развод ако не е на лице насилие ,защо попечителството да не е споделено ? Какво прави жената при развод? Бясна на таткото си взима детето и се съгласява на някаква си там издръжка.Така , както тя е майка, така той е баща! Защо да не гледа детето на равно с майка? После жената си скубе косите и детето става инструмент за отмъщение.Изключвам случаите когато има домашно насилие.Жените сами си го правят.

Жените били виновни, че татковците не искали споделено попечителство... Ами че кой ги спира да си го поискат и да се борят за него? Точно никой.

# 113
  • София
Това къде го гледаш? Сигурно в някой американски сериал, защото там може и да правят така и там се използват изрази като попечителство. Тук и двамата родители имат родителски права и не е забранено детето да прекарва и половината време с бащата. Ти колко патки познаваш, които искат сами да гледат детето и да нямат ни един почивен ден, да не говорим, че времето с бащата е и финансово свободно, защото в тези дни той ще поема разходите за храна, забавления и прочее. За моите 48 години знам само за един реален случай на жена, която се бореше бащата да не взима детето и той я направи на нищо в съда. Ограничаването на времето с другия родител оспорва родителския капацитет и майката може изцяло да се сбогува с това да е основен родител ако го прави.

Просто не знам как си ги измисляте такива. Сигурно имате познат или роднина, който се прави на жертва, докато не си гледа детето, защото такова пък сме виждали много. Не им стига, че не полагат грижи, но се и жалват.

# 114
Така е, доста мъже бягат от отговорност и просто не искат да са активни родители след раздяла.
Едва ли не майките трябва да стъпват на пръсти около тях, да ги предразполагат, да ги молят, за да се включват активно в отглеждането на децата, сякаш това е накакъв извънземен жест от тяхна страна - да отглеждат собственото си дете. 
Все повече майки обаче се осъзнават, че това (бащата да си гледа детето) е нормално, и го изискват, макар да не би трябвало въобще да ги подсеща някой, че с радялата не спират да са бащи. Не сме дорасли дотам още.

# 115
Скрит текст:
Там е въпросът, че и бившата следва да се съобразява, например финансово може да има промени. Защото един и същи бюджет и време ще трябва да се разпределя и към другите деца и новата жена. Не знам дали съобразяване е точната дума. Но един вид я касае малко.
Ами не, не следва. Бившата трябва да се съобразява с нейния си бюджет и ако види, че живеят на затегнат колан, не е редно да завъжда нови деца. Същото с бащата. Принцип е да не сваля стандарта на вече създаденото дете. Като вижда, че не разполага с достатъчно средства, не се размножава като хлебарка.

Моите родители са разведени отдавна. Никой не си вре носа в живота на другия, но моята издръжка, включително като учех в чужбина е била винаги поета и от двамата. И двамата си имаха гаджета и партньори, като баща ми даже гледа и издържа внука и правнуците на новата си жена. За други деца нямаха средства или не пожелаха да затягат колана.
Бихте ли казали, че, когато хората в едно семейство имат много деца, това сваля стандарта на първото? Или че е нечестно спрямо първото откъм износване на дрехи, споделяне на играчки, внимание, имоти и подобни?

Скрит текст:
Зависи. На Доналд Тръмп децата едва ли са преживели сваляне на стандарта когато на баща им са се раждали нови деца. На други деца се е случвало да им навират новите дечуря в стаята, да намаляват броя ваканции и даже да ги извадят от училището, в което учат, защото парите не стигат за такси за 2 или 5 деца във въпросното училище.

Във Франция и Англия дрехи износва и първото дете и на износването на дрехи не се гледа отрицателно, напротив. За първото ни дете получих много носени дрешки от познати, приятели, колеги, които после раздадохме. Люлката му я дадохме назаем на брата на ММ и после си я взехме за второто ни дете.

Вниманието е много, много важно. Ако нямаме време да отделим внимание и на второ дете е по-добре да нямаме. След време, ако няма голяма възрастова разлика децата получават внимание и едно от друго.

Играчки винаги, винаги купувахме по две еднакви, по една за всеки. Не си даваха и деляха играчките. Свекърите така ни посъветваха. Те са отгледали 4 деца и на всеки купували собствена играчка. Така няма поле за конфликт.

За имотите също се мисли. Свекърът всичко уж беше оправил, но се оказа, че има неделими земи и имоти и сега това оправят. ММ ми казва, че имам голям късмет да съм единствено дете и мисля същото. Децата ми ме съжаляват, че не съм имала с кого да си играя.

Сега и двамата са студенти и плащаме солени студентски такси. Няма как да има за единия, а за другия да няма.

Деца от друг мъж не бих имала точно защото би имало имотно, финансово и материално неравенство, както и голяма възрастова разлика.
Опитах се да ви покажа, че нещата са относителни и не може да се гледа толкова просто - да се изисква от един човек да не си прави второ или същото, но по-голямо, семейство, само защото трябвало да изкара първото си дете примерно от частното училище. Това е абсурдно. А и никой не мже да даде гаранция на децата си за богатството си. Един ден може да смята, че има за 5, другия да няма и за 2. Давате Тръмп за пример, но математиката е следната - Иванка и другите 4 деца ще делят богатството на 5, не на 1. От друга страна, при добри отношения, пък получават в човешки план друго. Да, известна доза отговорност и здравомислие трябва да се проявява. Но не и в степен екстремизъм. Животът е много шарен. Не се знае, това второто дете, заради което "трябва да се стягат коланите", дали някой ден няма да измъкне първото от финансова или морална криза.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 13:05 от Linda*kiss

# 116
  • София
Говоря от моят опит.Брат ми също преживя много тежък развод и от обкръжението ми не съм видяла разведен мъж който да не си е потърсил детето.Какво очаквате?Да ,кажа на черното бяло,как и колко лош е таткото,само защото се е развел с майката!Ми ,не !!!!!В повечето случаи жената е проблемната и използва детето за да върне на мъжът.Скача без причина срещу втората жена (без реално да е направила или ощетила бившата и детето).
Щом около теб бащите си гледат децата, откъде идват идеите за лошите бивши, които не им дават децата? Това тук е невъзможно, уверено го твърдя.
И при разводите няма един сценарий, в който жената е изоставена заради друга, че пък и драпа за този незаменим Аполон. Явно си травмирана от преживяванията в обкръжението и си взела страна срещу всички жени, едва ли не. Плюй в пазва, че някой ден може и ти да се окажеш токсична за някой, който си има по-интересни занимания от това да си гледа детето.

# 117
Веднъж излизах с мъж, който имаше дете. Опита се да ми спечели емпатията като се жалваше от майката на детето (както много мъже в Бг правят), обаче удари на камък. Наричаше я луда, използвала го само за пари, тормозела го с истерии, не му давала детето да спи при него и т.н. Попитах го кога последно е прекарал време с това дете, ама лично той, не майка му и баща му, с преспиване и си призна, че било преди половин година примерно. Живееха в един град.
Потресох се и му обясних, че за мен няма извинение баща да не вижда толкова дълго време детето си, колкото и много пари да превежда, за да мие гузната си съвест, а да се оправдава с майката - изобщо не върви. О, чудо! Понеже пича искаше явно да ми се хареса и срещите да продължат, изведнъж всеки ден детето бе при него, взимаше го от градина, гледаше го болно и чак ме кани да ме запознавал с него. Ами, мерси. Видях го що за стока е, дано поне е продължил да си гледа детето след като приключихме да се виждаме.

# 118
  • София /Абсурдистан
Мъжете като вземат детето, масово го тръсват на майка си или на друга роднина жена да го гледат и той си е свободен. Съвсем малко са съвестните мъже.

# 119
  • София
Ех, тия лоши жени, бе, ужас. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт