Връзка с мъж с дете - как се справяте?

• 16 949
  • 360
  •   1
Отговори
# 150
  • София

Вие акцентирате крайни случаи като издевателства над детето от майката и крайности като не поискване на детето от другия родител. А аз говоря и за други случаи, в които манипулацията на единия родител не е (лесно) доказуема. Но пък влияе на поведението на детето. И затова подчертавам, че понякога в палитрата различни житейски ситуации, другият възрастен (временно) се налага да действа така, че да има мир с (бившия си) партньора си и по този начин евентуално с детето си, дори да не е съгласен с методите на партньора си. Понякога за известно време. Не във всяко време и всички обстоятелства има едно решение. И не всичко значи, че единият е неглижирал детето си. Напротив.
Разбира се, че тези ситуации са сложни, но винаги личи кога някой неглижира, и винаги кога някой се е взрял в бившия или отмъщението към него, а не в детето си. Не случайно у нас не е като в Щатите и тук не можеш да отидеш с детето на 5000 км, а децата си имат режим, при който прекарват минимум два уикенда с другия родител. И разводът се отразява и без някой някого да настройва, какво остава ако единия е злонамерен, а често и двамата неуравновесени и взрени в своите преживявания. Затова не бих твърдяла, че е система, поне не и в България, децата да се отчуждават зорлем от бащите. Има и такива случаи, но както вече казах много пъти, законът е категоричен при тях. Родителският капацитет на такъв родител е под въпрос, да не говорим, че ако не е подготвил детето и не го предаде в уреченото време е и подсъден за неизпълнение на съдебно разпореждане. Това е наказателно дело вече, не обикновено.

Аз поне за случая на брат ми мисля че новият на бившата му играе роля .И , целият този цирк според мен е че тя самата иска да отблъсне бащата от детето,чрез манипулации на детето защото брат ми не подписа тя да замине за Англия с новият и детето.Никаде не съм споменала че той не си спазва режимите на виждане.Но нейните изисквания са майка ми да ходи да взима детето, понеже новият се дразнел от брат ми ,ама иначе не искаме когато брат ми е с детето той да води втората си жена с него и пр .Ядосах се в коментарите тук ,по вашата логика за да не ощети детето от развода бившият или бившата,ако иска да има деца с новият партньор не трябва да го прави .Ама ,що за логика е това? Въпреки че един човек е образован , финансово стабилен,има имоти да даде както на едното дете, така и на другото по равно човек трябва да стой сам за да не ощети детето от развода.Я ,да си представим ситуацията че това дете порасне,иде е чужбина и си създаде семейство,а тоя баща остарее , това дете дали ще му пука и ще зареже апартамента си в Лондон примерно и работата си като адвокат,да се прибере на село за да гледа старият си баща ,било то майка . Всички знаем какво ще последва.Ще се плати на чужд човек да му бърше задника.Айде малко да спрем с егоизма!
Смятам да приключа вече тази тема тук защото просто няма смисъл.Казах , каквото имах да казвам.
Бившата на брат ти не може да има такива изисквания. В разпореждането на съда си пише, че майката е длъжна да подготви детето и психически, и физически, в точен ден и час и да го предаде на бащата. Бабата може даже да си има отделен режим и друг уикенд да го взима тя в допълнение. Та по моята логика е това, не знам какво друго и кой е коментирал, аз съм единствено крайна към хора, които не си гледат децата. И капризите на описаната бивша и цялото и цитирано поведение също са под всякаква критика. Браво на брат ти, че си гледа детето. Да издейства по-разширен режим даже.

# 151

Вие акцентирате крайни случаи като издевателства над детето от майката и крайности като не поискване на детето от другия родител. А аз говоря и за други случаи, в които манипулацията на единия родител не е (лесно) доказуема. Но пък влияе на поведението на детето. И затова подчертавам, че понякога в палитрата различни житейски ситуации, другият възрастен (временно) се налага да действа така, че да има мир с (бившия си) партньора си и по този начин евентуално с детето си, дори да не е съгласен с методите на партньора си. Понякога за известно време. Не във всяко време и всички обстоятелства има едно решение. И не всичко значи, че единият е неглижирал детето си. Напротив.

Разбира се, че тези ситуации са сложни, но винаги личи кога някой неглижира, и винаги кога някой се е взрял в бившия или отмъщението към него, а не в детето си. Не случайно у нас не е като в Щатите и тук не можеш да отидеш с детето на 5000 км, а децата си имат режим, при който прекарват минимум два уикенда с другия родител. И разводът се отразява и без някой някого да настройва, какво остава ако единия е злонамерен, а често и двамата неуравновесени и взрени в своите преживявания. Затова не бих твърдяла, че е система, поне не и в България, децата да се отчуждават зорлем от бащите. Има и такива случаи, но както вече казах много пъти, законът е категоричен при тях. Родителският капацитет на такъв родител е под въпрос, да не говорим, че ако не е подготвил детето и не го предаде в уреченото време е и подсъден за неизпълнение на съдебно разпореждане. Това е наказателно дело вече, не обикновено.
Имам наблюдения над приятелки с развод. Не е нещо фрапантно на пръв поглед, но всъщност някои абсолютно си настройват децата и ги изпозлват за контрол. Например бащата иска поравно гледане, но майката не иска подобно споразумение. Между уговорките как да се стигне до това, има и други зависимости. Само че нали децата са нахранени, облечени, не се дрогират и се предават в договореното време и не се стига до съд за настройването. Бащата си взима и си гледа децата, но не предприема мерки срещу другия родител, навярно и не иска да излиза “лош”, защото е трудно доказуемо, а и подобно дело ощетява психиката на децата и всеки се надява проблемът да се реши по друг начин. Например след като се отложи ефектът от развода. Родителят, който физически прекарва повече време с децата или е по-емоционално незрял и ядосан влияе на децата си и понякога на отношенията на децата с другия родител негативно. Това разбира се не е до пол. Виждала съм го и при мъже. Но последните страници останах с впечатлението, че някак трябва автоматично да се приеме, че жените са прави, пък мъжете не. Или другото - децата били много умни, че да ги водят за носа. Те някои възрастни не са, пък децата … И се опитах да кажа, че нещата не са толкова черно-бели винаги.

# 152
И на мен, ако не ми подпишат да извежда детето в чужбина и аз няма да съм много кооперативна. И определено ще търся законови възможности, за да се случи.
Изобщо не е толкова благороден този брат.

И не е подписал детето да замине, за да има кой да кой да му бърше задника ли? Че натам върви, като чета. Никак не ми звучи добре.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 19:05 от alex_jp

# 153
Вие знаете ли причините?
И защо с такъв осъдителен тон не се коментира, че въпросната бивша има претенции детето да не се взима от бащата, а от бабата, за да не се дразнил новият?

# 154
И понеже първородният ще е егоист и ще замине за Лондон, то от второто, кето ще е плод на великия втори шанс ще стане прекрасен човек, който ще б рше задника на баща си.
Колкото и много да може са даде един баща на детето си,  е различно да делиш на едно и на две.

# 155
Значи ако детето няма да ти бърше задника, като си възрастен, направо го отпиши.

Не знам защо си мислите, че в Щатите може ей така единият родител да се премести с детето. Не може

# 156
Мен ме озадачава факта как никой не отбеляза факта че таткото не може да ходи да си взима детето,за да не разваля спокойствието на новият мъж на бившата.А ,продължавате с това колко лош е моят брат че има нова жена и евентуално дете . Колко лош е че ще се размножи с новата жена и пр . Да видим дали съм разбрала.Щом един мъж се разведе той определено ще е боклук който не си търси детето.Не трябва да се размножава за да не ощети детето от бившата (дори да е финансово стабилен),да издържа деца .За вас е Ок ,ако се налага да праща майка си за да си вземе детето, защото новият ревнува,ама не е ОК когато той има нова жена.
Айде лека нощ и сладки сънища.

# 157
  • Paris, France
Аз поне за случая на брат ми мисля че новият на бившата му играе роля .И , целият този цирк според мен е че тя самата иска да отблъсне бащата от детето,чрез манипулации на детето защото брат ми не подписа тя да замине за Англия с новият и детето.Никаде не съм споменала че той не си спазва режимите на виждане.Но нейните изисквания са майка ми да ходи да взима детето, понеже новият се дразнел от брат ми ,ама иначе не искаме когато брат ми е с детето той да води втората си жена с него и пр .Ядосах се в коментарите тук ,по вашата логика за да не ощети детето от развода бившият или бившата,ако иска да има деца с новият партньор не трябва да го прави .Ама ,що за логика е това? Въпреки че един човек е образован , финансово стабилен,има имоти да даде както на едното дете, така и на другото по равно човек трябва да стой сам за да не ощети детето от развода.Я ,да си представим ситуацията че това дете порасне,иде е чужбина и си създаде семейство,а тоя баща остарее , това дете дали ще му пука и ще зареже апартамента си в Лондон примерно и работата си като адвокат,да се прибере на село за да гледа старият си баща ,било то майка . Всички знаем какво ще последва.Ще се плати на чужд човек да му бърше задника.Айде малко да спрем с егоизма!
Смятам да приключа вече тази тема тук защото просто няма смисъл.Казах , каквото имах да казвам.

А брат ти защо не е бил съгласен тя да иде да живее в Лондон с детето? Моите родители са разведени, но ако баща ми не се беше съгласил да ида в чужбина с майка ми, аз самата нямаше да искам да го чуя, камо ли да го видя.

На братовчед ми бившата роди от Англичанин и замина с него в Англия. На детето им дадоха възможност да избира. Отиде на гости за лятната ваканция, седя 3 месеца в Лондон и избра България. Остана да живее с баща си, като бабите помагат, но ходи 2 пъти годишно при майката. Избра бащата, защото е сам, има повече финамсови възможности, при него няма врякащи бебета, но иска и ваканциите да ходи в Лондон, освен по морето и в други държави. Не иска баща и да си има партньорка, но и той няма време.

Брат ти би ли взел да гледа детето, а майката да замине и то да и ходи на гости или да се премести при нея?

Е, на село и аз не бих се прибрала да бърша задници. Не го очакваме от децата ни и не сме ги създали за това.

Ако имотите за децата са на село, не са достатъчни и за едно дете.

# 158
Ами аз например не искам бившият ми да вземе детето и да иде с него в Англия. Странно ли е защо и нуждае ли се от обяснение?
Същото и в обратния вариант.

# 159
Мен ме озадачава факта как никой не отбеляза факта че таткото не може да ходи да си взима детето,за да не разваля спокойствието на новият мъж на бившата.А ,продължавате с това колко лош е моят брат че има нова жена и евентуално дете . Колко лош е че ще се размножи с новата жена и пр . Да видим дали съм разбрала.Щом един мъж се разведе той определено ще е боклук който не си търси детето.Не трябва да се размножава за да не ощети детето от бившата (дори да е финансово стабилен),да издържа деца .За вас е Ок ,ако се налага да праща майка си за да си вземе детето, защото новият ревнува,ама не е ОК когато той има нова жена.
Айде лека нощ и сладки сънища.

Съд ли е казал, че не може той да ходи да си взема детето? Ако не, значи може. Оправдания с лопата да ги ринеш

# 160
И аз не разбирам защо някой трябва да обяснява защо не иска детето му да е в друга държава. А и тука нямаше ли възмущения, когато стана въпрос мъжът да отиде в друг град и да стартира семейство с новата. Дори да вземе детето с него не се хареса като идея. А сега защо не можело жената да е в чужбина. Звучи като двойни стандарти.
Тази тема зави в някакви нападки към потребителка с различно мнение.

# 161
  • Paris, France
Няма двойни стандарти, но цената на отглеждането я плаща социално и лично основно отглеждащият родител.

Ами аз например не искам бившият ми да вземе детето и да иде с него в Англия. Странно ли е защо и нуждае ли се от обяснение?
Същото и в обратния вариант.

А ако бившият иде и се установи, ще пускаш ли детето на гости? Ако в един момент детето поиска да иде там как ще реагираш? Аз бих го пуснала.

# 162
Моят бивш съпруг нямаше нищо против да взема непълнолетната ни дъщеря в чужбина. Може и да ми е бивш, но е добър и интелигентен човек. Ако не беше й разрешил нямаше и двете да го погледнем.

# 163
Неве, зависи от възрастта на детето. Негово осмислено решение ли е или го носят като куфар. Но не е приятно с най-близкото ти същество да те делят граници на държави. Аз не бих го причинила на бившия ми. Ще страда, както и аз бих страдала в такава ситуация.

# 164
Моят бивш съпруг нямаше нищо против да взема непълнолетната ни дъщеря в чужбина. Може и да ми е бивш, но е добър и интелигентен човек. Ако не беше й разрешил нямаше и двете да го погледнем.
За настройване говорихме…

Общи условия

Активация на акаунт